Формула 1 - сезона 2015

• Креатор на темата Креатор на темата M1K1 007
  • Време на започнување Време на започнување

Шампион за 2015 според Вас...

• Вкупно гласачи
    71
  • Гласањето е завршено на .
Дете на Ферари беше Бијанки и за 2-3 години ќе беше прв возач :(

Дете на Ферари беше Бијанки и за 2-3 години ќе беше прв возач :(
Tokmu taka go spremaa za posle penzijata na Kimi, so edna noga vekje bese vo Ferrari ... Koga uspea so slab bolid da izvadi 9ta pozicija vo Monaco nema sto da se komentora drugo sto bi pravel za godina-dve vo Ferrari koga ke sozreese duplo od toa sto bese, so Kvyat, Botas, Magnusen, Verstapen i Sainz nadezta na ovoj sport

Sent from my HTC Desire 610 using Tapatalk

Овие Пирели луди се... Soft и Medium за Монца... Ќе летаат партали како во Белгија.
uploadfromtaptalk1441031023498.jpg

Има софтот да страда многу освен ако нема 3-4 застанувања во боксот шо не е својствено за Монца

Има софтот да страда многу освен ако нема 3-4 застанувања во боксот шо не е својствено за Монца
Ako gledame trka so 3-4 zastanuvanje partali ke bidne so strategiite i moze da imame interesna trka vo sredinata i za 3-4-5 pozicija ke izbegaat mercedesite i dzabe osven ako ne gi zaebat Ferrari da izvadi nesto od rakavot bidejki Monza e kakov e Arivabene mislam deka se ke vlozi sto ima za da pobedi na Monza bi gi trampal dvete pobedi do sega za ovaa na Monza :D Keif mi e da gi isecat Vilijams i Ferrari, Mercedesite ama tesko toa barem ne sezonava

Ako gledame trka so 3-4 zastanuvanje partali ke bidne so strategiite i moze da imame interesna trka vo sredinata i za 3-4-5 pozicija ke izbegaat mercedesite i dzabe osven ako ne gi zaebat Ferrari da izvadi nesto od rakavot bidejki Monza e kakov e Arivabene mislam deka se ke vlozi sto ima za da pobedi na Monza bi gi trampal dvete pobedi do sega za ovaa na Monza :D Keif mi e da gi isecat Vilijams i Ferrari, Mercedesite ama tesko toa barem ne sezonava

Аривабене изјави да не сме се надевале многу, многу малце токени ќе потрошеле за Монца.
Монца е слична на Спа, така да...
Повеќе ќе ни лежи Сингапур :D

Аривабене изјави да не сме се надевале многу, многу малце токени ќе потрошеле за Монца.
Монца е слична на Спа, така да...
Повеќе ќе ни лежи Сингапур :D
Пуси Аривабене :P Шала на страна, изгледа сепак не го делел истион ентузијазам или па прави мајмунски работи со конференцииве да ги сецне Мерцедесиве на трка(јебига опитимист сум :$). Само да зграбат добра стартна позиција да не заебат работава како на Спа ... од наредниве Сингапур ми е 50-50 онака океј стаза а со душа ја чекам Мексико и Бразил другиве и не ми се нешто .. сепак има време за таму .. Монца си е Монца :D

Пуси Аривабене [emoji14] Шала на страна, изгледа сепак не го делел истион ентузијазам или па прави мајмунски работи со конференцииве да ги сецне Мерцедесиве на трка(јебига опитимист сум :$). Само да зграбат добра стартна позиција да не заебат работава како на Спа ... од наредниве Сингапур ми е 50-50 онака океј стаза а со душа ја чекам Мексико и Бразил другиве и не ми се нешто .. сепак има време за таму .. Монца си е Монца :D
Се плашам дека и Мерцедес ќе извади нешто од ракавот, ќе сакаат "дома" да ги победат. Би сакал да не сум во право, но ќе видиме.

Се плашам дека и Мерцедес ќе извади нешто од ракавот, ќе сакаат "дома" да ги победат. Би сакал да не сум во право, но ќе видиме.
Jasno e deka nema da dozvolat taka lesno da gubat pozicii, so sigurnost rabotat na startovite posebno kaj niko zasto na poslednite dve trki gubat pozicii na golemo pri startot posle Niko se vrakja blagodarenie na mokjnosta na bolidot da vozi eden od bolidite na Ferrari ili Vilijams a ne daj boze na Red Bull on ke zavrsuva pod 6ta pozicija sigurno moze i toa mu e mnogu :D A ova sto si baam jas i sto se nadevam na uspeh vo Monza toa si e drugo vecen optimist sum i si se nadevam celo vreme ama ajde ima vreme valjda na edna od narednite ke pobedat barem da bidnat 3 pobedi i keif ke mi e Kimi da osvoi zasluzi covekot eden kup macenja i pehovi inaku mislam deka on gi testira i dobiva prv novite nadgradbi zatoa i ima tolku pehovi :/

2015 ИТАЛИЈАНСКО ГП: НИКОЈ НЕ СИ МОЖЕ СО МЕРЦЕДЕС АМГ

Во Ферари бараат спас од небото!!!

На попладневниот тренинг најбрзот круг повторно го имаше Луис Хамилтон, но сега само со 0,021 секунди подобро време од својот тимски колега, Нико Розберг. Она што радува е фактот што Ферари на помеката смеша на Пирели гумите ја намали разликата за половина и сега е за 0,750 секунди зад Британецот. Очекувано, во горниот дел од табелата се пласираа болидите придвижувани од Мерцедес ПЕ, а само Ферари успеа да се пласира во Топ 10 пласманот.

Она што се случуваше на поладневниот тренинг можеме сликовито да го опишеме со радио комуникацијата помеѓу Хулкенберг и неговиот инженер, кој му кажа дека неговото темпо изгледа добро, но, исто така и дека тоа е многу тешко да се оцени во моментов, бидејќи многу од возачите се на различни тест програми.

Џенсон Батон и Дањил Квјат не можеа да се изнавозат на вториот тренинг поради проблеми со болидите. Двајцата возачи на Мекларен и Ред Бул ги очекуваат казни поради промена на делови од погонската единица.

Кога би се обиделе да дадеме некоја прогноза, она што е повеќе од јасно е дека Мерцедес придвижуваните болиди ќе имаат предност пред сите останати, а особено дуото возачи на Сребрените стрели.

Колку толку Ферари ќе се обиде да им парира за пласман на Подиумот. Патеката е исклучително тешка кон сопирачките, па можеби тие ќе бидат еден од одлучувачките фактори на неделната трка.

Кога ќе се земат времињата забележани при подолгите стинтови, Мерцедес АМГ е нешто пред Ферари, но тие се сигурни на првиот стартен ред, а Ферари е слаб со квалификациско темпо, што е голем недостаток.

РЕЗУЛТАТИ

Објавена нов нацрт календар за 2016 сезоната:

03/04 Австралија Алберт Парк
10/04 Кина Шангај
24/04 Бахреин Шакир
01/05 Русија Сочи
15/05 Шпанија Барселона
29/05 Монако Монте Карло
12/06 Канада Монтреал
26/06 Велика Британија Силверстоун
03/07 Австрија Ред Бул Ринг
17/07 Европа Баку
31/07 Германија Хокенхајм
07/08 Унгарија Хунгароринг
28/08 или 04/09 Белгија СПА
04/09 или 11/09 Италија Монца
18/09 или 25/09 Сингапур Марина Беј
09/10 Јапонија Сузука
23/10 САД Остин
30/10 Мексико Мексико
13/11 Бразил Интерлагос
27/11 Абу Даби Јас Марина
04/12 или 11/12 Малезија Сепанг

Малезија е поместена за Декември!!! Изборот на датуми е дали Ф1 тимовите ќе сакаат 3 или 4 неделна пауза во Август!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom