Формула 1 - сезона 2014

• Креатор на темата Креатор на темата M1K1 007
  • Време на започнување Време на започнување
2014 ФИА Формула 1 ГН на Русија (Сочи)
2014 Formula 1 Russian Grand Prix (Sochi)

640px-Circuit_Sochi.svg.png

dg_main_image_98.jpg
Основни податоци:
Капацитет: /
Отворена: 2014
Број на кругови: 53
Должина на патеката: 5.853 km
Рекорд: /​
Старт на сесиите:
Петок 10.10.2014

Тренинг 1: 10:00 - 11:30* (08:00 - 09:30)
Тренинг 2: 14:00 - 15:30* (12:00 - 13:30)
Сабота 11.10.2014
Тренинг 3: 12:00 - 13:00* (10:00 - 11:00)
Квалификации: 15:00* (13:00)
Недела 12.10.2014
Трка: 15:00* (13:00)
* Локално време

ТВ Преноси
-Четврток 09.10

15:30 SK 2; Inside GP-Russia
16:30 SK 1; Inside GP-Russia
-Петок 10.10
01:15 SK 3;
Inside GP-Russia
08:00 SK 1; Ф1 Русија-Тренинг 1 (Пренос)
12:00 SK 1; Ф1 Русија-Тренинг 2 (Пренос)
-Сабота 11.10
10:00 SK 1; Ф1 Русија-Тренинг 3 (Пренос)
13:00 МРТ 1, SK 1; Ф1 Русија-Квалификации (Пренос)
-Недела 12.11
13:00 МРТ 1, SK 1; Ф1 Русија-Трка (Пренос)

Напомена:
-
Програмските шеми се под можност за промени.

Бидејќи последниве години се поретко и поретко следам, а на времето ги знаев сите тимови и возачи со децении наназад на памет, направив малечка табела за да се потсетам кој тим од денешниве од кој потекнува. Еве што испадна:
xtT0dNr.png

Внесени се само конструкторите кои моментално се натпреварувааат и нивните предци. Исто така, тимовите се подредени по редослед од најстариот кон најмладиот. Има грешки кај имињата зошто ме мрзеше да барам година по година и во боите на болидите, затоа не замерувајте. :P

edno e sigurno, mnogu tesko pak vo bolid, skoro i nevozmozno, ako stanuva zbor za minorma DAI povreda mozno e da se oporavi ( nikogas full ) ama ovde mislam deka ne stanuva zbor za minorna povreda tuku za dosta teska DAI sostojba taka da oporavuvanjeto ke bide dosta dolgo, ke treba da uci da zboruva, jade, sve ... mnogu loso, moze i prazen list hartija da e vo pogled na memorijata pa toa postepeno da mu se vraka, t.e. sigurno ke ima memory loss, loso ke e ako e ova slucaj i se nadevam na nekoja poblaga varijanta.
Duri i so minornata DAI povreda pak ke ima long term problemi ama ne nesto apla drasticno vo slucaj da stanuva zbor za mnogu teska povreda, ke vidime koj stepen e denovive, za toa sega nikoj nisto ne kazuva.

bar ova od google uspeav da go izdvojam, ima prikazni za pacienti sto se oporavuvaat od vakvi povredi, dolg proces, tezok, tuka negovite ke igraat klucna uloga, za toa dali ke vozi nekad voopsto ne treba ni da se diskutira sega a gledam i po mediumive toa se izbegnuva, nebitno e.

eve edna od tie prikazni, za DAI sostojba i kako pacientot se oporavuva, za devojkava mislam deka i na nasive mediumi se pisuvase pred nekoja godina

http://chloebrunke.wordpress.com/about/

Емто сето тоа е во случај ако се разбуди, што сеа за сеа уште се шансите 50/50

Акоја е причината за излетувањето? Не ја гледав трката но у тој момент немаше safety car на патеката?

Се шпекулира дека Алонсо и Хамилтон пак ќе се тимски колеги во Мекларен. Интересно ...
Ке си ги бушат гумите во меѓувреме .. значи фали уште еден јак тим за да бидне работата алонсо + втор возач и тогаш колку ке биднат 5,6 тима со по 1 екстра класа возач ? и сите да имаат мотори како мерцедесите годинава и буши ке гледаме газење еден преку друг. /imagination : off :D

Не верувам дека Хамилтон ќе се врати во Мекларен наредната година. Нема ни зошто да преговара кога се бори за титула со Мерцедес.
А Алонсо можно е да не се договори со Мекларен бидејки сака да потпише за една година а Мекларен сакаат да го обврзат за повеќе години. Неќат да собере огромна плата за една година и послем да си отиде во Мерцедес/Ред Бул ако не ја бива работата таму.

Колку ми е криво што Ботас направи грешка последните две кривини, ептен ќе ми беше мило да земеше пол позиција.
кој зема пол позиција? го има некој распоредот?
Хамилтон
Росберг
Ботас
Батон
Квијат

Колку ми е криво што Ботас направи грешка последните две кривини, ептен ќе ми беше мило да земеше пол позиција.

Хамилтон
Росберг
Ботас
Батон
Квијат
Мекларенот се враќа. ;)

Мекларен не се враќа,едноставно им лежи тракцијата на оваа патека.
Далеку се од враќање - догодина почнуваат од нула,нов мотор и нови правила за носовите на болидите кои ќе им одговараат и ќе бидат во облик како Мерцедес и Ферари.
Многу ќе искористат овие два тима од новите правила за носот на болидите - ќе имаат една година искуство и информации за целокупниот распоред на тежина,преден даунфорс,краш тестовите итн.

Да, но доколку паметиш Батон на минатата трка 5-ти беше..

Многу лоша трка. Многу малце возбудувања. Единствено интересно беше што Розберг успеа да се врати на 2ро место, и битката на Алонсо и Рикиардо. И со далеку побрз болид Алонсо успеа да го задржи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom