- Член од
- 20 јули 2010
- Мислења
- 909
- Поени од реакции
- 2.228
Ферари, ко ќе загледам убо, во спортот се за црвени тимој сум, Ферари, Ливерпул, Македонија, на Федерер црвено знамето му еУште да не навиваше за Ферари се ќе ти беше простеноИнтересна е формулата уште, мада тапа е фактот шо напраја миљарда промени за да го сменат Ферари - Мекларен ривалството. Ме привлекува уште, не велам не, ама се побезвезни и побезвезни правила/прописи/одлуки донесуваат, шо едноставно ми ја прај неинтересна. Шо ќе гледам, знам дека Мекларен се слаби, Ред бул се неприкосновени (нажалост), Ферари се во некоја ни ваму ни таму позиција, заедно со Лотусот и Мерцедес.
И најмногу се заебани со тоа што имаат забрана за тестирања во текот на сезоната, значи сега беа тестирањата 3-4 дена во Шпанија (од кој шо 2 дена врнеше) и толку. Ако некој смисли нешто ново, тоа треба да го тестира на трка или во квалификации/тренинзи.

Незнам шо сакаше да постигни Берни со то шо ја униште формула со глупи правила, со ограничвање на тестирања и буџет, ама стварно му успеа. Какви трки се возеа, тазе ми се 2005,2006 Ферари, Рено, Мекларен, пред то Монтоја страшен со Вилијамс, после 2007,2008 плус БМВ беа доста добри, страшни трки.
Берни почна да ги отстранва и најдобрите стази во Ф1, ја нема Имола, Мањикур, А1 ринг итн. се збораше дека Спа ќе се одржва со по една година пауза. На сметка на овие стази ги имаме вештачките, Индија, Абу Даби, Сингапур итн.
Сепак дур е Ферари во Ф1, вреди да се прати.
За тестирањата, колку шо памтам лани имаше едно во Мај/Јуни така нешто беше, ко се врате Ферари, ама ова година гледам пак нема, шо се деси појма немам.