Формула 1 - сезона 2013

• Креатор на темата Креатор на темата M1K1 007
  • Време на започнување Време на започнување
Уште да не навиваше за Ферари се ќе ти беше простено :) Интересна е формулата уште, мада тапа е фактот шо напраја миљарда промени за да го сменат Ферари - Мекларен ривалството. Ме привлекува уште, не велам не, ама се побезвезни и побезвезни правила/прописи/одлуки донесуваат, шо едноставно ми ја прај неинтересна. Шо ќе гледам, знам дека Мекларен се слаби, Ред бул се неприкосновени (нажалост), Ферари се во некоја ни ваму ни таму позиција, заедно со Лотусот и Мерцедес.

И најмногу се заебани со тоа што имаат забрана за тестирања во текот на сезоната, значи сега беа тестирањата 3-4 дена во Шпанија (од кој шо 2 дена врнеше) и толку. Ако некој смисли нешто ново, тоа треба да го тестира на трка или во квалификации/тренинзи.
Ферари, ко ќе загледам убо, во спортот се за црвени тимој сум, Ферари, Ливерпул, Македонија, на Федерер црвено знамето му е :D
Незнам шо сакаше да постигни Берни со то шо ја униште формула со глупи правила, со ограничвање на тестирања и буџет, ама стварно му успеа. Какви трки се возеа, тазе ми се 2005,2006 Ферари, Рено, Мекларен, пред то Монтоја страшен со Вилијамс, после 2007,2008 плус БМВ беа доста добри, страшни трки.
Берни почна да ги отстранва и најдобрите стази во Ф1, ја нема Имола, Мањикур, А1 ринг итн. се збораше дека Спа ќе се одржва со по една година пауза. На сметка на овие стази ги имаме вештачките, Индија, Абу Даби, Сингапур итн.
Сепак дур е Ферари во Ф1, вреди да се прати.
За тестирањата, колку шо памтам лани имаше едно во Мај/Јуни така нешто беше, ко се врате Ферари, ама ова година гледам пак нема, шо се деси појма немам.

Берни почна да ги отстранва и најдобрите стази во Ф1, ја нема Имола, Мањикур, А1 ринг итн. се збораше дека Спа ќе се одржва со по една година пауза. На сметка на овие стази ги имаме вештачките, Индија, Абу Даби, Сингапур итн.

Каде има пари и нафта таму е Берни, но не е само тој крив и на сите Ф1 тимови добро им доѓаат паричките... Најавува и понатака да ги намалува Европските трки (душата на Ф1) за сметка на некои други, затоа што ова било "Светско Првенство". Тест сесија во текот на сезоната се покажа како неуспешна, па така не се продолжи таа традиција...

Кои возачи испаднаа во првата сесија? Ме мрзи да барам :icon_mrgr:

Оној експертот што е ист у гласот како Дарко Панчев ке коментира сезонава? :icon_mrgr:

Каде има пари и нафта таму е Берни, но не е само тој крив и на сите Ф1 тимови добро им доѓаат паричките... Најавува и понатака да ги намалува Европските трки (душата на Ф1) за сметка на некои други, затоа што ова било "Светско Првенство". Тест сесија во текот на сезоната се покажа како неуспешна, па така не се продолжи таа традиција...
Зато страдаме ние навивачите со досадни и вештачки трки. Ќе видиме до кога ќе издржат.

Пак лименкиве први,до кога вака досадно станува.Се надевам ќе ги претицаат на трката.

Перез го е*аа во срж...нека се радуваат ред бул за малце...Фетел во прв свиок ќе лета од патека :D

РЕДОСЛЕД
1 Себастијан Ветел Ред Бул
2 Марк Вебер Ред Бул
3 Луис Хамилтон Мерцедес АМГ
4 Фелипе Маса Ферари
5 Фернандо Алонсо Ферари
6 Нико Розберг Мерцедес АМГ
7 Кими Раиконен Лотус
8 Роман Грожан Лотус
9 Пол ди Реста Форс Индија
10 Џенсон Батон Мекларен
11 Нико Хулкенберг Заубер
12 Адријан Сутил Форс Индија
13 Жан-Ерик Верн Торо Росо
14 Даниел Рикардо Торо Росо
15 Серџо Перез Мекларен
16 Валтери Ботас Вилијамс
17 Пастор Малдонадо Вилијамс
18 Естебан Гутиерез Заубер
19 Жил Бјанки Марусија
20 Макс Чилтон Марусија
21 Гидо ван дер Гард Катерам
22 Чарлс Пик Катерам

Нема раат од Фетел и годинава ќе се нервираме од него :cautious: сепак верувам во Алонсо дека ќе се врати на врвот.
Тешко. И јас сум фан на Ферари но ептен се супериорни овие. Иако спорт е ова, не се знае ништо, видовме лани како Ред Бул почнаа слабо па после некако се довлечкаа до титулата. Но, пак ќе кажам, многу тешко, ептен добро развиен болид имаат Ред Бул.

Многу пари вложуваат,нормално е да имаат најдобар болид...но како викаат...не е да имате туку да умеете (малце од српски на македонски импровизирано :) ) така да мислам дека Алонсо сепак е човекот што ќе биде редно да земе оваа сезона...последната трка во Бразил кога заврши трката каков му беше погледот...ќе ги изедеше сите живи,сега се гледа дека е доста самоуверен така да мислам дека ствано ќе ги изеде...немора првава трка ама понатака..партали

Ред Бул се супериорни како што гледам, се надевам искрено на искуството на Алонсо и Маса и темпераментот на Фетел. Се виде претходната сезона кој е постабилен возач, а тоа е Алонсо. Му фали малку подобар болид и верувам дека Ферари ке му го овозможат, нема да си дозволат уште една губитничка сезона.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom