Формула 1 - сезона 2013

• Креатор на темата Креатор на темата M1K1 007
  • Време на започнување Време на започнување
Квалификации за Aвстралискотo Гран При се одложени за во Недела, 01:00 часот по македонско време, поради поројниот дожд што ја зафати патеката во Мелбурн. Успеа да се одржи само Q1 сесијата, а потоа на Чарли Вајтинг му беа потребни 2 часа, да ги одложи преостанатите сесии поради невозможните временски услови.
П. ВОЗАЧ ТИМ ВРЕМЕ РАЗЛИКА
1. Нико Розберг Мерцедес АМГ 1:43.380
2. Фернандо Алонсо Ферари 1:43.850 + 0.470
3. Роман Грожан Лотус 1:44.284 + 0.904
4. Серџо Перез Мекларен 1:44.300 + 0.920
5. Марк Вебер Ред Бул 1:44.472 + 1.092
6. Фелипе Маса Ферари 1:44.635 + 1.255
7. Себастијан Ветел Ред Бул 1:44.657 + 1.277
8. Џенсон Батон Мекларен 1:44.688 + 1.308
9. Жан-Ерик Верн Торо Росо 1:44.871 + 1.491
10. Луис Хамилтон Мерцедес АМГ 1:45.456 + 2.076
11. Кими Раиконен Лотус 1:45.545 + 2.165
12. Пол ди Реста Форс Индија 1:45.601 + 2.221
13. Нико Хулкенберг Заубер 1:45.930 + 2.550
14. Даниел Рикардо Торо Росо 1:46.450 + 3.070
15. Валтери Ботас Вилијамс 1:47.328 + 3.948
16. Адријан Сутил Форс Индија 1:47.330 + 3.950
17. Пастор Малдонадо Вилијамс 1:47.614 + 4.234
18. Естебан Гутиерез Заубер 1:47.776 + 4.396
19. Жил Бјанки Марусија 1:48.147 + 4.767
20. Макс Чилтон Марусија 1:48.909 + 5.529
21. Гидо ван дер Гард Катерам 1:49.519 + 6.139
22. Чарлс Пик Катерам 1:50.626 + 7.246
107% време: 1:45.301
http://mkformula1.blogspot.com/

По правило не треба да возат, но се земаат и времињата од тренинзите кога сите беа во 107%, па така најверојатно ќе им биде дозволено на тие што отпаднаа во првата сесија да учествуваат на трката....

Само вистински фан на Формула 1 останва со незе од почеток до крај! (y)
Вистински фан оди да гледа Ф1. Кажими фану, колку трки имаш изгледано во живо? 0? Фала, чао.

По правило не треба да возат, но се земаат и времињата од тренинзите кога сите беа во 107%, па така најверојатно ќе им биде дозволено на тие што отпаднаа во првата сесија да учествуваат на трката....
Како бидна сега, Q2 и Q3 ќе се возат во 1 по полноќ?

Ај нека ми каже некој од колку часот ќе се возат квалификациите а од колку трката. Благодарам. :)

Вистински фан оди да гледа Ф1. Кажими фану, колку трки имаш изгледано во живо? 0? Фала, чао.
Не се прај сега со сила то шо не си, демек ако имаш ти појдено негде поголем фан си од мене? Можи немам финансии да одам негде и? То ме прај помал фан од тебе шо пропушташ квалификации и трки воопшто? Ретко кога пропуштам тренинзи, а квалификации и тркни никогаш, а за одење не се секирај, во агендата ми е, поприлично сум млад, ќе имам време да ги посетам сите патеки! ;)

Ај нека ми каже некој од колку часот ќе се возат квалификациите а од колку трката. Благодарам. :)
01 часот - квалификации
07 часот - трката
Ако се е во најдобар ред.

Не се прај сега со сила то шо не си, демек ако имаш ти појдено негде поголем фан си од мене? Можи немам финансии да одам негде и? То ме прај помал фан од тебе шо пропушташ квалификации и трки воопшто? Ретко кога пропуштам тренинзи, а квалификации и тркни никогаш, а за одење не се секирај, во агендата ми е, поприлично сум млад, ќе имам време да ги посетам сите патеки! ;)
Не се сметам за фан, нити за било каков вентилатор, перка или нешто слично шо дува. Нити пак реков дека сум бил некаде. Така? Баш како што ти си земаш за слобода да кажуваш кој е вистински “фан“ (ипак јас би рекол љубител), а кој не е и јас си земам.... Само видиш, некако мојата споредба не ти одговара, па се буниш. То шо си станал од 7 и си дремел пред ТВ, кажува дека имаш доволно слободно време. Е тука ти признавам: имаш појќе слободно време, па можиш да си дозволиш да гледаш тренинзи, маратонски квалификации и тн. А муабетов ќе го прајме ко ќе имаш 25-26 години.... да си бил до 3 на работа утрото, гарант ќе ти било до станување во 7 за квалификациите.

Не се сметам за фан, нити за било каков вентилатор, перка или нешто слично шо дува. Нити пак реков дека сум бил некаде. Така? Баш како што ти си земаш за слобода да кажуваш кој е вистински “фан“ (ипак јас би рекол љубител), а кој не е и јас си земам.... Само видиш, некако мојата споредба не ти одговара, па се буниш. То шо си станал од 7 и си дремел пред ТВ, кажува дека имаш доволно слободно време. Е тука ти признавам: имаш појќе слободно време, па можиш да си дозволиш да гледаш тренинзи, маратонски квалификации и тн. А муабетов ќе го прајме ко ќе имаш 25-26 години.... да си бил до 3 на работа утрото, гарант ќе ти било до станување во 7 за квалификациите.
Се разбравме ама не се разбравме е работата.
Ти не гледаше формула не оти неќеше, туку оти беше на работа, па според то, не ти требаше она "1 минута молк за сите шо станаја од 7 сато". И ти да имаше време ќе станеше во 7.

ИДЕМО МАЈСТОРЕ ОВА Е ТВОЈА ГОДИНА !!!!!!!
_63777950_63775280.jpg

Се разбравме ама не се разбравме е работата.
Ти не гледаше формула не оти неќеше, туку оти беше на работа, па според то, не ти требаше она "1 минута молк за сите шо станаја од 7 сато". И ти да имаше време ќе станеше во 7.
Претераја со промените во Ф1, претераа со трките (17 трки во една сезона WTF, уште малце и цела година ќе се вози, без можност за тестирање)... Незнам колку години имаш ти и од кога гледаш формули, јас ги гледам од 93та. И ваков старт Ф1 немала до сега. Море не ни памтам некогаш да се одложат квалификации за друг ден :confused: (ако знај некој нека пиши баш ме интересира).

Друг момент е шо Ф1 во 80-тите и 90-тите беше мотор на авто-индустријата, сите тимови беа отворени за развој на сопствени делови и изуми, почнувајќи од ECU, менувачот со 7 брзини, турбо, двонасочни амортизери и милион други работи кои што денес се користсат во сегашните автомобили. Сега Ф1 е сенка на некогашната, и баш ми е криво... така да минутата молк е за то шо ја напраја Ф1 (читај невреди да се дреми пред телевизор) за да гледаш нешто кое... ќе заврши со победа на тим кој во стварноста произведува лименки.

Претераја со промените во Ф1, претераа со трките (17 трки во една сезона WTF, уште малце и цела година ќе се вози, без можност за тестирање)... Незнам колку години имаш ти и од кога гледаш формули, јас ги гледам од 93та. И ваков старт Ф1 немала до сега. Море не ни памтам некогаш да се одложат квалификации за друг ден :confused: (ако знај некој нека пиши баш ме интересира).

Друг момент е шо Ф1 во 80-тите и 90-тите беше мотор на авто-индустријата, сите тимови беа отворени за развој на сопствени делови и изуми, почнувајќи од ECU, менувачот со 7 брзини, турбо, двонасочни амортизери и милион други работи кои што денес се користсат во сегашните автомобили. Сега Ф1 е сенка на некогашната, и баш ми е криво... така да минутата молк е за то шо ја напраја Ф1 (читај невреди да се дреми пред телевизор) за да гледаш нешто кое... ќе заврши со победа на тим кој во стварноста произведува лименки.
Во право си за се! Помлад сум, почнав да гледам негде 1999/00 година и во тие 10 години до 2009 Ф1 беше неверојатна. Сега се се сведе на безвезни работи, гуми, дрс итн. Далеку понеинтересно. Не гледав во живо трки од 90тите, ама имам гледано доста трки на ју туб, така да јасно ми е и тогаш шо се дешаваше.
Е сега дали вреди или не вреди да се гледа Ф1, мислам дека е субјективно. И покрај то шо тепа лименка, засакав еден тим(Ферари) и се за тој тим, сета брзина во ф1, адреналин, звук сеуште ме привлеква активно да следам. Факт е дека се уништува Ф1 и е далеку од порано, ама сеуште ми е интересна.
А за одложвањето на квалификациите, спомнаја и коментаторите на СК, порано на некој возач да му речиш дека ќе ги одложат квалификациите, ќе ти се изнасмеј в лице. И во право се. Пушти ги нека возат, безбедноста е на максимално ниво во Ф1, така да кој плива подобро тој нека победи. И утре ако врни, ќе ја одложат за в година? То е, се сменија многу работи.

Уште да не навиваше за Ферари се ќе ти беше простено :) Интересна е формулата уште, мада тапа е фактот шо напраја миљарда промени за да го сменат Ферари - Мекларен ривалството. Ме привлекува уште, не велам не, ама се побезвезни и побезвезни правила/прописи/одлуки донесуваат, шо едноставно ми ја прај неинтересна. Шо ќе гледам, знам дека Мекларен се слаби, Ред бул се неприкосновени (нажалост), Ферари се во некоја ни ваму ни таму позиција, заедно со Лотусот и Мерцедес.

И најмногу се заебани со тоа што имаат забрана за тестирања во текот на сезоната, значи сега беа тестирањата 3-4 дена во Шпанија (од кој шо 2 дена врнеше) и толку. Ако некој смисли нешто ново, тоа треба да го тестира на трка или во квалификации/тренинзи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom