Формула 1 сезона 2010

• Креатор на темата Креатор на темата M1K1 007
  • Време на започнување Време на започнување
Eve edno prasanje do Dzish i Makedonec 7 koj ja imase vnatresnata strana a koj ja imase nadvoresnata koj kade trebase da se zadrzi ova e trkacki incident i sekade pominuva nekazneto. Pozdrav i da slusnam Who is the BEST :pos2:

Абе друже, нели Хамилтон беше на правилната страна на стазата, така ? Беше повеке од метро пред Вебер и на камерата што му беше над глава на Луис не се гледаше болидот на Вебер, ниту дел од него... Кога некој е толку напред значи овој од зад него треба да закоче, бидејки изгубил позиција... Значи во Монца, кој беше крив ?! Маса или Луис ?! Нормално, Луис ! Зошто ?! Бидејки, влезе понапред, т.е пред Маса и самиот си е крив за својата позиција.... Истиот инцидент е и со Луис и Вебер.... Вебер мораше да попушти, бидејки беше доволно далеку... Ја, прегледав снимката од Монца и оваа од Сингапур, и не можам да речам или да се инаетам за Монца, кога самиот Луис беше крив и тоа е факт... Овде, почекајте на ф1.ком, ќе има хајлајтс за 6 дена и ке видите колку беше напред Луис.... Вебер беше внатре, и мораше да закочи, па после да проба да го стигне, ако се поставеше добро во завојот... Само, обично тие што се назад го вадат подебелиот крај, но овој пат беше обратно... Ако Луис или Џенсон не ја освојат титулата, тогаш типувам на Фернандо....

Катастрофа за Хамилтон човекот неможе еден бод да земе,греота..Браво за Ферари и Алонсо и честито победа..секад на крај од сезоната најјак е Ферари..само незнам зошто Маса е уште у Ферари??под хитно да се бара друг возач незнам зошто толку го форсираат од Ферари..

16 2010 FORMULA 1 JAPANESE GRAND PRIX (Suzuka) 08 - 10 Oct
17 2010 FORMULA 1 KOREAN GRAND PRIX (Yeongam) * 22 - 24 Oct
18 FORMULA 1 GRANDE PRÊMIO PETROBRAS DO BRASIL 2010 (Sao Paulo) 05 - 07 Nov
19 2010 FORMULA 1 ETIHAD AIRWAYS ABU DHABI GRAND PRIX (Yas Marina Circuit) 12 - 14 Nov

уште овие трки останаа...

Табела на возачи...

1 Mark Webber Australian RBR-Renault 202
2 Fernando Alonso Spanish Ferrari 191
3 Lewis Hamilton British McLaren-Mercedes 182
4 Sebastian Vettel German RBR-Renault 181
5 Jenson Button British McLaren-Mercedes 177
6 Felipe Massa Brazilian Ferrari 128

Абе друже, нели Хамилтон беше на правилната страна на стазата, така ? Беше повеке од метро пред Вебер и на камерата што му беше над глава на Луис не се гледаше болидот на Вебер, ниту дел од него... Кога некој е толку напред значи овој од зад него треба да закоче, бидејки изгубил позиција... Значи во Монца, кој беше крив ?! Маса или Луис ?! Нормално, Луис ! Зошто ?! Бидејки, влезе понапред, т.е пред Маса и самиот си е крив за својата позиција.... Истиот инцидент е и со Луис и Вебер.... Вебер мораше да попушти, бидејки беше доволно далеку... Ја, прегледав снимката од Монца и оваа од Сингапур, и не можам да речам или да се инаетам за Монца, кога самиот Луис беше крив и тоа е факт... Овде, почекајте на ф1.ком, ќе има хајлајтс за 6 дена и ке видите колку беше напред Луис.... Вебер беше внатре, и мораше да закочи, па после да проба да го стигне, ако се поставеше добро во завојот... Само, обично тие што се назад го вадат подебелиот крај, но овој пат беше обратно... Ако Луис или Џенсон не ја освојат титулата, тогаш типувам на Фернандо....

Во прошлите постови пишав некој работи ме мрзи пак да пишувам неможе ко слеп за стап да се фаќате за тоа правило пола болид е напред и готово значи има моменти кога ке затвотиш а тој од позади ке неможе да изреагира и да се деси инцидент зар Вебер сака да се удри ама и он направи грешка со касно кочење се на се грешка и на двајцата.

Значи секое правило има свои отстапки на пример јас те поминувам пола и више кола од лебо а доаѓа десна кривини и да ти влезам да те утепам многу погрешно го сфаќате тоа правило значи имаш бенефиции кога си напред ама не ти е дозволено се бидејки не си сам може да настрадаат луѓе како што беше случајот со Шуми. А во овој случај и двајцата сносат вина ако воопшто има вина зошто трка е се случуваат срања и немојте да го барате кривецот нема да го најдете. На крај крајва ако ги казнуваат возачите за секој инцидент ондак тоа не се трки тоа е балет.

--- надополнето ---

Исто така го џитна воланот и Вебер кога правеше салто со формулата :D

Хамилтон беше и половина болид понапред но и на тркачката линија на патеката, а со тоа веќе не гледа кај се наоѓа Вебер. Вебер мораше да избегни било каков контакт бидејќи целта е трканје и престигнување корекно а не со лупање. Не го сакам и не го бранам Хамилтон само гледам реално на работите.

Добро е, се најде и некој друг, шо мисли ко мене... Го почитувам мислењето на Боки, но јас си имам свое мислење и не го променувам... Единствен кој можеше да го избегни инцидентот беше Марк Вебер, но неговата тврдоглавост до сега, не го чинеше многу бодови... И Ветел и Луис во дуелите со него, ги јадеа подебелите краеви... Но, има 4 трки до крај.... Се е можно..

Добро е, се најде и некој друг, шо мисли ко мене... Го почитувам мислењето на Боки, но јас си имам свое мислење и не го променувам... Единствен кој можеше да го избегни инцидентот беше Марк Вебер, но неговата тврдоглавост до сега, не го чинеше многу бодови... И Ветел и Луис во дуелите со него, ги јадеа подебелите краеви... Но, има 4 трки до крај.... Се е можно..

Значи грешката или ај одлуката на Хами беше да затвори со тоа му го затвори просторот на вебер а имаше и друга можност да ја отвори кривината ке искочеа рамо до рамо а следната кривина е десна и без многу ризик ке го поминеше е сеа одлуката на вебер беше покасно да кочи милејки дека Хамилтон ке отвори а овој го направи спротивното и веќе беше касно, и тука се случува тој таканаречен тркачки инцидент со погрешни одлуки од двете страни а и тие одлуки би биле исправни во друг случај се надевам дека ме разбравте. После некој круг ист таков инцидент Шумахер со незнам кој се удри на истата кривина и тоа помина неказнето значи има инциденти каде што нема вина неможе се да се казнува

Рековме за тоа, али секој си има свој начин на гледање и разбирање на Ф1.... и тоа е тоа... И таман работа, сите да мислиме/сложуваме во едно, нели ?

Поздрав

Porsche најавува враќање во Ф1

Претседателот на Porche, Матиас Милер, потврди дека германскиот производител сериозно размислува за враќање на асфалтот каде што се вози најбрзиот циркус на светот. Производителот од Штудгарт последен пат во Ф1 настапил далечната 1991 година, а сега според најавите од врвот е многу блиску до враќање во кралицата на мотоспортот.
Porche под свои закрила ги има и Audi, кои веќе се натпреваруваат во Le Mans серијата. Плановите на производителот од Штудгарт се испраќање на едниот бренд во Le Mans, а на другиот во Ф1.

„Не сакаме и двата бренда да одат во Le Mans, бидејќи тогаш не би било интересно да се тркаат двата меѓу себе,“ - изјави Милер. „Затоа со останатите директори од бордот разговаравме за испраќање на едниот бренд во Le Mans, а другиот во Ф1.“

„Ќе седнеме на тркалезна маса и ќе ги разгледаме можностите,“ - заврши Милер за германскиот Autocar.

Porsche досега настапил самостојно на 32 трки во периодот од 1957 до 1964 година. Понатаму, од 1983 до 1987 беше добавувач на мотори во партнерство со McLaren. Нивната последна сезона (1991) помина катастрофално, заедно со Footwork.

Сепак се неофицијално, се очекува Porsche да се врати во Ф1 не како конструктор, туку како добавувач на мотори.

Извор : http://pitstop.com.mk/f1/946-porsche-najavuva-vrakanje-vo-f1.html

Хамилтон 5 места подолу на Сузука.... Менување на менувач......

Лошо за Луис, лошо... Но, со вакво време се е можно во Сузука... :)

Ги пропуштив квалификациите а како што сум тргнат и трката ке ја пропуштам....да ја гледам.

Фетел прв, Вебер втор, Хамилтон со трето најдобро време, е сеа ако е точно ова од Македончево погоре, ке стартува како 8ми ...
Само пред пресот ги начекав и укапирав кој како завршил, нормално и коментаторов потврди, за останатите поим неам, сеа легнуем па ако станам у 8 станам ... ако не, све у три лепе нека иде, ке хејтам јапонци 24 часа ( у најдобар случај ).

1.Sebastian Vettel 1:30.785
2.Mark Webber 1:30.853
3.Lewis Hamilton 1:31.169
4.Robert Kubica 1:31.231
5.Fernando Alonso 1:31.352
6.Jenson Button 1:31.378
7.Nico Rosberg 1:31.494

Еве ги...Во 8 почнува трката..ваљда ќе даваат на Алфа...АЈМО АЛОНСО!!АЈМО ФЕРАРИ!

--- надополнето ---

Ги пропуштив квалификациите а како што сум тргнат и трката ке ја пропуштам....да ја гледам.

Другар имаш реприза од квалификациите на Алфа сеа..

1.Ветел
2.Вебер
3.Алонсо
4. Батон
5.Хамилтон

Црнецот имаше проблеми со менувачот (од трета надолу не му менуваше), па и то шо заврши се смета за успех.

Хамилтон пополека испаѓа од конкуренција., Очекувам Алонсо да биде новиот шампион, мислам дека ќе ги победи Фетел и Вебер во наредните две трки...

Добра трка само неколку зборови.
Осекам дека среката на Хамилтон ке му ја донесе титулата(иако не сакам да се случи такво нешто).Па повеке малери и не можеше да има тој.Едноставно очекувам во последните трки се да се сврти и да биде на страна на Хамилтон.
Кобајаши секоја чест.КАМИКАЗА нема гајле гази.Дефинитивно според мене најхрабриот возач моментално во Ф1!Има муда дечкото и се надевам дека догодина ке биде уште поконкурентен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom