Формула 1 сезона 2010

• Креатор на темата Креатор на темата M1K1 007
  • Време на започнување Време на започнување
1:18.773 :toe::toe::toe:

Кој има г'з нека одвози нешто слично, па после ќе правиме муабет. РБ сосема очекувано го запоседнаа првиот ред, предноста ќе ја има Себ. Позади нив 2те Ферарија, па Луис.

Првите 2 тима ја потврдија доминацијата од тренинзите, а Луис го извлече најдброто што можеше, јбг third fastes team. Рено ја преточија добрата форма од с.т. и денеска, но во Q3 затаија некако и ќе стартуваат од четвртиот ред двајцата, и за прв пат Петров пред Кубица (очигледно упали ултиматиматумот).

Утре првиот круг ќе биде crucial ..

РБ многу брзи и мислам ако во првиот свиок не бидат престасани ќе си земат поштено 1-2 победа

Немам зборови за Ред Бул...Едноставно се што ке кажам ке биде сувишно....Секоја чест за него...

Очигледно е дека Ферари го најде аеродинамичкиот пакет и оди напред..

Луис можи да се речи солидно, но овие три недели ке бидат добродојдени за Мекларен да се вратат онаму каде што треба да се..... На првите позиции на трките

Браво уште еднаш за Ред Бул феноменални едноставно како само лесно си заминаа.Ако го држат истото темпо и утре мислам дека и во режим на штедење гориво ке се носат можеби ке бидат и побрзи од другите.Но останува да видиме утре како ке биде.
Се надевам дека Алонсо и Маса ке го искористат нивното знаење на стартот и дај боже да бидат пред нив да гледаме уште поинтересен 2дел од сезоната.

Фетел...момче за пол позиција :)
Утре ќе биди решавачки стартот, се надевам дека РБ ќе си ги задржат позициите и ќе издвојуваат 1-2 победа, во најмала рака барем еден возач да биди на прво место :)
РБ може на квалификациите никој ништо не им можи, но на самата трка се гледа кој е најдобар.

Не мора да значи дека победата е сигурна за Ред Бул, за нив трката е критична...Луис нема пол позиција (само една) и победи помалку од нив, па води....Сето тоа благодарение на константноста и добрата форма во трката...

43 бода помалку на контото на Ferrari?

--- надополнето ---

Хамилтон-„Веќе не станува збор за неколку десетинки, туку секунда во вториот сектор и секунда и пол во последниот,“ - разочарано изјави Хамилтон. „Кога ги погледнав, едноставно се насмеав. Тие беа неверојатно брзи денес.“
„Нашиот болид е подобар од било кога, а не знам што по ѓаволите тие прават што се толку многу побрзи од сите нас.“

Хахахахаах Изјавата на Хамилтон...Хихихиххи....Не треба да се заборави дека Ред Бул моментално го имаат најдобриот човек за аеродинамика во Ф1, а тоа е Адријан Њуи....Затоа и да не се чудиме...Кога Њуи беше кај нас, и ние освојувавме титули, и тоа Хакинен и Хамилтон....

Како што кажаа хрвативе вчера на квали. : РБ направија илегално, легално крило. Веднаш после Гер. болидите на РБ и Ферари биле на ''систематски'' кај регулаторна комисија и на мета биле долните им крила .. Ама не е откриено ништо смрдливо, барем така викат.

Убаво вчера за време на преносот во слоумоушн го прикажаа легнувањето на крилото РБ, кое буквално се лепи со земјата. А крилото на МекЛаренот е во статична позиција на истата кривина, далеку повисоко поставено .. Ферари се некаде на средина. Сите 5 прикази беа на истата кривина од патеката со долните крила во крупен кадар.

Како прво, доцнеа 153 секунди со донесување на одлука, а како второ, не влезе кога требаше. Ако има правда и правила во Ф1, треба да му се стегне уште една казна. Но, очигледно, правдата важи само кога Ферари е во прашање... На времето за газење на линија Шуми добиваше 10 секунди казна, а не drive trough.

--- надополнето ---

Едит: И втор пат не влага...

^ Има рок од неколку кругови од коа му е изречена казната па да влезе во бокс. Шо се палиш по казни, ете помина низ боксот и пак ќе го лапне алонсо до крајот. Ред Бул лета по патеката, ѓи растурија конкурентите, срамота е да не победат.

Секоја чест за Ред Бул посебно за Вебер и Фетел одлични момци се али ја ко фан на Алонсо и ферари нив ги подржувам и само да прашам дали тие 43 бода ке им бидат одземени на Ферари како тим или бодовите на Маса и ААлонсо од претходната трка ке бидат избришани?И според тимското радио на Маса со боксот изгледа не се скарани со Алонсо очекував да се скараат заради претходната трка али Маса праша како му е на Алонсо има силен притисок со него сум:ojea:

--- надополнето ---

Како прво, доцнеа 153 секунди со донесување на одлука, а како второ, не влезе кога требаше. Ако има правда и правила во Ф1, треба да му се стегне уште една казна. Но, очигледно, правдата важи само кога Ферари е во прашање... На времето за газење на линија Шуми добиваше 10 секунди казна, а не drive trough.

--- надополнето ---

Едит: И втор пат не влага...
Ако не се лажам има рок од 4 или 5 круга.

--- надополнето ---

Добро да прашам ја имате проблеми со снимкава на алфа или само мене тоа ми се дешава?Сецка многу ништо неможеш да гледаш:nerv:

Го видовте ли бре Шумахер мамето да му го е*ам швабарско. За еден поен ќе го утепаше Баричело. Абе талент и искусен возач тоа признавам ама невидено ѓубре. Баричело во најмала рака му освои 2 титули со неговата помош во времето на Ферари, сега ќе го напикаше во ѕидот за еден помочан бод. Ми се гади од Шумахер значи стварно. Ебати човекот ебати.

[/COLOR]Добро да прашам ја имате проблеми со снимкава на алфа или само мене тоа ми се дешава?Сецка многу ништо неможеш да гледаш:nerv:
јас имам фантастична слика:toe:

ајд честито победа на Вебер...овај русинот изненади денеска..

јас имам фантастична слика:toe:

ајд честито победа на Вебер...овај русинот изненади денеска..
Абе и ја имам супер слика али на моменти сецка и не се гледа као шо треба.Честито до Вебер Алонсо и Фетел...Добра битка имаше за 2 место.
havocreaver Што очекуваш од шваба?Не ми е јасно што ке му беше тој посран бод можеше да го утепа што се вика ама тоа ти е швабче..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom