Формула 1 сезона 2010

• Креатор на темата Креатор на темата M1K1 007
  • Време на започнување Време на започнување
Хммм...Интересна е ... Ако ако, нека има конкуренција и нека има нови стази... Тоа е добро за шампионатот, како и овогодинешната битка.. Се надевам дека и Шумахер ке биди горе наредната сезона, заедно со Росберг, па да гледаме уште подобра сезона... Во која се надевам дека Луис ке освои...

--- надополнето ---

Едит: Првиот сектор наликува на А1 Ринг, Австрија, ако ја паметат постарите формулаџии.... Интересна, како и да е

Ферари се откажува од 2010 по евентуално лошиот резултат во Монца!!!

Ferrari will write off the 2010 season if the team does not secure a good result at Monza.

That is the announcement of the famous Italian marque's F1 boss Stefano Domenicali, referring to Fernando Alonso's 41 point gap to the championship leader with just six races left to run.

"Should Monza go really badly and Red Bull's lead continues to increase, then on Monday we will begin to use all of our staff and resources for the project of next season's car," he is quoted by the sports daily Corriere dello Sport.

F1 experts and pundits, including Bernie Ecclestone and Niki Lauda, have recently played down expectations that Alonso will be able to emulate the role formerly played at Ferrari by Michael Schumacher.

Domenicali disagrees: "Alonso reminds me very much of Schumacher.

"Since I've been with Ferrari, I have not seen a driver who has as strong a presence in Maranello, and follows all of our activities with the same conviction" as the Spaniard, he added.

^ Па фала Богу, нормално. Ама мислам дека и нешто порано би ја донеле таа одлука т.е. утре кога ќе ги пеат во Париз. Ако им ги делнат 43те бода од Хокенхајм, мислам дека и амбиции и мотивација, а реално гледано и шансите за Шампионската титула (на Алонсо) ќе им паднат во вода.

А мислам дека треба да им ги делнат и дури тогаш да се чудат, како од говото се прави вересија... Ама се поќе и поќе ми оди дека ќе ги поштедат...

jas iako sum za ferari mislam deka treba soodvetna kazna zatoa sto se mnogu glupi da ne recam glupi kriminalci cel svet dozna so napravija :kesa:

^ Хехехее .. Е стварно ме насмеа :) :) . Можда ги нема толку, но сигурно и на оние што навиваат за РБ (поточно за Фетел) не ги воодушеви баш одлуката. Btw и ти самиот во својот предходен пост кажа дека би требало да ги казнат Ферари за јавниот им криминал и да ги освестат малце. Сепак, Алонсо не е во некоја си серија, па сега овие 25 бода од Гер. да бидат толку оспорувани, мислам дека можеби и тоа донекаде има влијаено на одлуката. Јас да, навивам за МекЛарен, ама пошто во Ферари не гледам сериозна конкуренција за титулата оваа сезона, одлуката ми е whatever. Да тепаше Фернандо и во Маџарска и Белгија, друг ќе беше муабетот, ама вака +/- 25 не менува многу. :)

Резултати од првиот петочен тренинг:

2efjds5.jpg

Мене не ми смета одлуката на ФИА за Ферари... Се знаеше...

Јас сум убеден во успех на мојот тим и на мојот возач, Луис...

Алонсо, веке не е ниту кандидат...

Поздрав

Се сложувам премногу градски трки и премногу трки на кои престигнуванњата се невозможни. Фалат трки како Спа, Монтреал, Монца. Редно е да престани Берни да потпишува со глупави и не интересни патеки.

Алонсо на пол позицијата... Втор Батон, трет Маса, четврт Вебер, петти Хамилтон, шести Фетел.

http://www.formula1.com/results/season/2010/837/6782/

Батон ме изненади малку... мада тоа е одлично. Што значи очекувајте со ѓупалето утре 1-2. Ќе биде интереснооооооо :)

Очекувам лесна победа утре на Алонсо, и Маса 2 место.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom