Ќе го цитирам Батон : ОООУУУУУ ИТ ФИЛС СОУ ГУД !!!

- Чекам 2 години, 7 месеци и 8 дена за повторно да се израдувам на 1-2 победа на МекЛарен (иако таа последна и не ми беше посебно драга, пошто победи гове*ото Алонсо).
Прво што ќе кажам е : God bless the rain. Да не беше дождот, немаше ни осмина да видиме од ова денес. Сите сегменти беа доволно опфатени 2 пати СЦ, 3-4 пати заврна и престана дождот, излетувања, лизгања, чукања, дуели + претекнувања + гума до гума колку ти душа сака, двобои во и пред пит-стопот (што е за мене најдолно нешто) и она што за прв пат го видов денеска од кога пратам Ф1 - предвремено тргнување на старт.:nesvest:
На Батон капа доле, поминаа 4 трки, а тој на 2 од нив веќе победи со најлудите, а и најхрабрите calls of the season. Е сега, на оваа трка истото го применија и Нико и 2те Реноа, со што си ќарија одлични бодови од ова урнебесно ГП. Дожд си имаше таман колку што треба, ни премногу ни премалку, така да патеката во ниеден момент не остана сува. И тука настапи The Rain King кој по неколкуте изгубени позиции во боксовите, ги претекна 2та РБа, 2те Реноа, Сутил И ''најголемата легенда'' во овој спорт - Шуми, и тоа 2 ПАТИ НА ДОЖД, со потези кои се во најмала рака понижувачки за еден 7 кратен Шампион.
РБ покажаа дека главно оружје им се квали. и дека делуваат страшно само на празна патека пред нив, и ако не е тоа не се баш претерано конкурентни, посебно не Марк. Денеска ги имаа, но дождот и хаосот во боксовите им ги замрсија сметките, но тоа дефинитивно не е никакво оправдување, шанси за подиум имаа. Им честитам исто така и на пилотите на Рено, а посебно ќеЈф ми направи Петров кога го претекна Шумиии

. Рено е 5ти тим во конструкторите, со (само) 14 бода позади Мерцедес, кој се држи високо САМО (ќе се осмелам тоа да го кажам) благодарение на Нико Розберг. Типот покажа дека со малце поиздржана машина под себе, може до висок резултат, Секоја чест.
А најгнасно нешто што го видов денес, во оваа одлична трка, беше она подлото и никакво претекнување на Алонсо на влезот во боксот и тоа на својот клубски колега. Буууу ..
БРАВО МЕКЛАРЕН !!!