Формула 1 сезона 2010

• Креатор на темата Креатор на темата M1K1 007
  • Време на започнување Време на започнување
Одлична стратегија на Мекларен а и супер возење имаше Хамилтон.

Алонсо не дека беше лош но толку му беа можностите денес.Маса дефинитивно имаше лоша трка исто како и Ветел.

Бутон...секоја чест за него,докажа дека не за џабе е шампион!

Интересна трка, Хамилтон е ѕвер, колку само претркувања имаше, и како лесно поминуваше. Батон одлично ја извозе цела трка, а и одлична беше тактиката со влегување во боксот, кога на почетокот скоро сите влегоа, а тој не влезе. А и дождот ја направи многу поинтересна трката.

Шумахер се повеќе и повеќе ме разочарува, многу сакам барем еднаш оваа сезона да го видам на едно од првите три места.

1 Jenson Button McLaren-Mercedes 56 Winner
2 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 56 +1.5 secs
3 Nico Rosberg Mercedes GP 56 +9.4 secs
4 Fernando Alonso Ferrari 56 +11.8 secs 3
5 Robert Kubica Renault 56 +22.2 secs 8
6 Sebastian Vettel RBR-Renault 56 +33.3 secs
7 Vitaly Petrov Renault 56 +47.6 secs
8 Mark Webber RBR-Renault 56 +52.1 secs
9 Felipe Massa Ferrari 56 +57.7 secs
10 Michael Schumacher Mercedes GP 56 +61.7 secs
11 Adrian Sutil Force India-Mercedes 56 +62.8 secs
12 Rubens Barrichello Williams-Cosworth 56 +63.6 secs
13 Jaime Alguersuari STR-Ferrari 56 +71.4 secs
14 Heikki Kovalainen Lotus-Cosworth 55 +1 Lap
15 Nico Hulkenberg Williams-Cosworth 55 +1 Lap
16 Bruno Senna HRT-Cosworth 54 +2 Laps
17 Karun Chandhok HRT-Cosworth 52 +4 Laps
Ret Jarno Trulli Lotus-Cosworth 26 +30 Laps
Ret Lucas di Grassi Virgin-Cosworth 8 +48 Laps
Ret Pedro de la Rosa BMW Sauber-Ferrari 7 +49 Laps
Ret Sebastien Buemi STR-Ferrari 0 +56 Laps 13
Ret Kamui Kobayashi BMW Sauber-Ferrari 0 +56 Laps
Ret Vitantonio Liuzzi Force India-Mercedes 0 +56 Laps
Ret Timo Glock Virgin-Cosworth 0 +56 Laps

возачи

01 Jenson Button 60
02 Nico Rosberg 50
03 Fernando Alonso 49
04 Lewis Hamilton 49
05 Sebastian Vettel 45
06 Felipe Massa 41
07 Robert Kubica 40
08 Mark Webber 28
09 Adrian Sutil 10
10 Michael Schumacher 10

тимови

01 McLaren-Mercedes 109
02 Ferrari 90
03 RBR-Renault 73
04 Mercedes GP 60
05 Renault 46
06 Force India-Mercedes 18
07 Williams-Cosworth 6
08 STR-Ferrari 2
09 BMW Sauber-Ferrari 0
10 Lotus-Cosworth 0

Интересна трка, Хамилтон е ѕвер, колку само претркувања имаше, и како лесно поминуваше. Батон одлично ја извозе цела трка, а и одлична беше тактиката со влегување во боксот, кога на почетокот скоро сите влегоа, а тој не влезе. А и дождот ја направи многу поинтересна трката.

Шумахер се повеќе и повеќе ме разочарува, многу сакам барем еднаш оваа сезона да го видам на едно од првите три места.

Шумахер и неговите слаби перформанси се резултат на помалите гуми напред имено стилот на возење на шумахер бил со оптеретување на предниот а сега тоа возење резултира со пролизгување и нестабилност на болидот. Стилот тешко се мења ама верувам дека ке успее да направи нешто.
И браво за Батон за победат знае човекот да донесе добри одлуки има храброст а можеби е и само среќа сепак добро извозено. И Алонсо повторно добро возење да не беше грешката на стартот мислам дека ке имаше најмалце пиедестал. И очигледно беше дека малце порани на стартот многу добро се виде и на онборд камерата беше дел од секунда ама светлата беа запалени сеуште :toe:

Батон мајсторе, Батон мајсторе :cuc:
Не згрешив кога пред 7 сезони го одбрав за мој фаворит. Помина времето кога сите ми се смееа дека навивам за батон :bip: Се надевам дека и оваа сезона ќе покаже кој е најдобар. Џенсоооооон Батон:baklja:

не ја гледав трката ама можда ќе ја гледам после реприза вака од резултатот на ред бул сум малце разочаран со оглед на вчерашните квалификации

^Затоа после си се повози низ боксот.

Слабо извозеа Ферари тркава, ама Европа нивна е.:):):)

Ако не го сметаме Шумахер кој му дадоа еден скапан болид,се ради гледаност и популарност на Формулава,Алонсо и Хамилтон се најјаките возачи и меѓу нив ќе биде главната борба за титулата.Иако Ветел го сметаат како иднина на Формулата,Ред Бул сеуште го нема тоа потребно искуство на целиот тим и издржливост на моторите како кај Ферари и Мекларен.Ветел е наследникот на Шумахер и тоа ќе се докаже наредниве години.Инаку поидиоти од Хамилтон и Алонсо нема,такви не фер спортисти,треба да се казнат двајцата.Се надевам во наредниве трки доминација на Батон,Ветел и Маса.Многу ги мразам Хамилтон и Алонсо поготово Хамилтон(некако Алонсо од годинава ми стана поомилен бидекќи е во Ферари).

Ќе го цитирам Батон : ОООУУУУУ ИТ ФИЛС СОУ ГУД !!!:vozbud::vozbud: - Чекам 2 години, 7 месеци и 8 дена за повторно да се израдувам на 1-2 победа на МекЛарен (иако таа последна и не ми беше посебно драга, пошто победи гове*ото Алонсо).

Прво што ќе кажам е : God bless the rain. Да не беше дождот, немаше ни осмина да видиме од ова денес. Сите сегменти беа доволно опфатени 2 пати СЦ, 3-4 пати заврна и престана дождот, излетувања, лизгања, чукања, дуели + претекнувања + гума до гума колку ти душа сака, двобои во и пред пит-стопот (што е за мене најдолно нешто) и она што за прв пат го видов денеска од кога пратам Ф1 - предвремено тргнување на старт.:nesvest:

На Батон капа доле, поминаа 4 трки, а тој на 2 од нив веќе победи со најлудите, а и најхрабрите calls of the season. Е сега, на оваа трка истото го применија и Нико и 2те Реноа, со што си ќарија одлични бодови од ова урнебесно ГП. Дожд си имаше таман колку што треба, ни премногу ни премалку, така да патеката во ниеден момент не остана сува. И тука настапи The Rain King кој по неколкуте изгубени позиции во боксовите, ги претекна 2та РБа, 2те Реноа, Сутил И ''најголемата легенда'' во овој спорт - Шуми, и тоа 2 ПАТИ НА ДОЖД, со потези кои се во најмала рака понижувачки за еден 7 кратен Шампион.

РБ покажаа дека главно оружје им се квали. и дека делуваат страшно само на празна патека пред нив, и ако не е тоа не се баш претерано конкурентни, посебно не Марк. Денеска ги имаа, но дождот и хаосот во боксовите им ги замрсија сметките, но тоа дефинитивно не е никакво оправдување, шанси за подиум имаа. Им честитам исто така и на пилотите на Рено, а посебно ќеЈф ми направи Петров кога го претекна Шумиии :) . Рено е 5ти тим во конструкторите, со (само) 14 бода позади Мерцедес, кој се држи високо САМО (ќе се осмелам тоа да го кажам) благодарение на Нико Розберг. Типот покажа дека со малце поиздржана машина под себе, може до висок резултат, Секоја чест.

А најгнасно нешто што го видов денес, во оваа одлична трка, беше она подлото и никакво претекнување на Алонсо на влезот во боксот и тоа на својот клубски колега. Буууу ..

БРАВО МЕКЛАРЕН !!! :aplauz::aplauz::aplauz:

почнаа да се кењаат.. ај да не серам пред време али уште на старт овој тандем беше осуден на пропаст.

Браво Мекларен,зверови,денес Хамилтон возеше феноменално,секоја чест,па во иднина повеќе вакви 1-2 победи да гледаме од страна на Мекларен нормално :)

Отсекогаш сум ги мразел Мекларен,и сум бил за Ферари,поточно за Шуми.По неговото заминување бев за Раиконен,но не беше веќе истото чувтсво.Алонсо и Хамилтон неможам да ги поднесам,нај идиоти.Враќањето на Шуми беше само добивање на популарност и гледаност.Незнам бие што очекувате да направи Шуми,после 3 год пауза и со еден скапан болид.Не требаше тоа да го прифати,но љубовта кон брзините е преголема кај него, па макар и се тркал со овие што неможат да му дојдат ни до малиот прст.Мој фаворити Маса и Ветел.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom