Формула 1 сезона 2009

• Креатор на темата Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување Време на започнување

Дали правилата конечно ја направија Ф1 интересна и рамноправна?

• Да

Гласови: 86 41,3%
  • Не

Гласови: 122 58,7%

• Вкупно гласачи
    208
Ne se raduvajte tolku

Sunday weather update - sandstorms still possible

Е да, вакво нешто може да искусат само во Бахреин, а пошто времето и онака баш и не ги служи најдобро на почетокот на сезоната, ништо чудно и ова да ги сполета ..

Ввремето ова сезона е катастрофа, па нема да ме чудат и овие песочни бури, барем нема да има дожд, нешто што не му одговара на Ферари. :vozbud:

Абе ајде не е интересно, нема смисла формулата. Brawn GP летат низ патеката, кој сакат и кога сакат престигнуват. Не заебавај нема баланс во пм, не е ни интересно.
Дали дека сум фан на Ферари, па гледам како ги минуват за по 1 круг, или нешто друго е проблемот што мислам дека Brawn Gp се едноставно пребрзи за сите? -Редбул исто? Shit. Не е реално.

Честито за новата победа на Батон.

Kонечно и бодови за Ферари:)

Дали веќе се знае, а?
Многу неверојатна сезона сега за сега. Нема...:duel:

Или ја чекаме Европа?

Metono1[mkd];2472276 напиша:
Абе ајде не е интересно, нема смисла формулата. Brawn GP летат низ патеката, кој сакат и кога сакат престигнуват. Не заебавај нема баланс во пм, не е ни интересно.
Дали дека сум фан на Ферари, па гледам како ги минуват за по 1 круг, или нешто друго е проблемот што мислам дека Brawn Gp се едноставно пребрзи за сите? -Редбул исто? Shit. Не е реално.
Што не ти е реално? Ете види каде заврши Баричело, а имаат ист болид со Батон. Така да формулата моментално е најреална до сега. Сите болиди се горе-долу изедначени (разликите во квалификациите види ги десетинки се во прашање) се останато е до возачот.

Еве ти за споредба возачите на Мекларен. Хамилтон заврши на 4 место, Хејки не влезе во бодови (некаде 11 заврши), а имаат ист болид. Реално е тоа? Ако се подзамислиш, реално е ите како, се гледа кој знај да вози, а кој си игра мајтап.

Тебе не ти интересно зашо Ферари се тапа сезонава. Истава ситуација беше лани кога Ферари и Мекларен беа за 2 класи подобри од сите други. Сега се Браун и Ред Бул. Тогаш немаше баланс, а и сеа за сеа нема. Новата реалност е тоа.

Слаба Трка за Тојота...Иако имаа 1-2 Пол-Позиција...Сепак освоија само 8 од можни 18 бодови...:nenene:

Не е се до пол позицијата... Стратегијата им беше тапа, особено онаа по првиот пит и ставање на тврдата компонента. Па сите беа брзи, тие спори. Глок загуби најмногу. На крај, ништо не надополнија, бидејќи веќе сите болиди беа наредени во интервал од по 10-15 секунди.

не ти е интерено оти ферари се слаби оваа година!како ми беше мене изминатите 2 сезони кога хонда едвај освојуваше бодови ?

Многу е интересна Формула 1 оваа сезона, конечно се изедначија болидите.

не ти е интерено оти ферари се слаби оваа година!како ми беше мене изминатите 2 сезони кога хонда едвај освојуваше бодови ?
Точно така се сложувам со овој пост , сосема си во право, 10 години гледам формула и јбг не ми беше интересно зошто хонда немаше конкурентен болид и освојуваше по 20, 25 бода цела сезона и сеа коа конечно (хонда) Браун ГП има конкурентен болид само шпекулации дека имале нелегални дифузери и елементи на болидот а што е најжално тие озборувања најчесто доагаат од ферари и мекларен кои изгледа не се навикнати на конкуренција и постојано сакаат да бидат први, и баш вака е поинтересно да има малку и други тимови што ке се борат за титула а не секоја сезона едно исто.Многу ке станеше монотоно..
Честитки за победата на батон..
позззз

Bravo za Kimi sepak dokaza deka i bez defuser moze da i potpre na toyota (timo glok )
Da znaete deka bolidite ne se izednaceni koj gledal na HRT2 kvalifikaciite so simulacii pokazuvaa vo vtoriot sektor kolku Brawn GP vo krivini se pobrzi od drugite bolidi isto i toyota a toa ti e rezultat na downforce

А дали уште одсега е познат победникот кај возачите. Батон партали прави се пред него никој неможе да го стаса. А мислам дека нешто слично ќе биде и со Браун ГП, мислам дека и во конкуренција на конструктори они ќе ја земат титулата оваа година.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom