Формула 1 сезона 2009

• Креатор на темата Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување Време на започнување

Дали правилата конечно ја направија Ф1 интересна и рамноправна?

• Да

Гласови: 86 41,3%
  • Не

Гласови: 122 58,7%

• Вкупно гласачи
    208
хамилтон еднаш намерно се задржа повеке во боксот за време на кфалификациите и алонсо немаше време да извози уште еден круг :toe: :smir:

Може ли некој да стави листа со бодови од возачите?

Edit: Најдов :)
01 Jenson Button 21
02 Rubens Barrichello 15
03 Sebastian Vettel 10
04 Timo Glock 10
05 Mark Webber 9
06 Jarno Trulli 8
07 Nick Heidfeld 4
08 Fernando Alonso 4
09 Heikki Kovalainen 4
10 Lewis Hamilton 4

Недостасува некој на табелата а..?
Баш ќе ми биде кеиф Sebastian Vettel или Webber да биде шампион :)

хамилтон еднаш намерно се задржа повеке во боксот за време на кфалификациите и алонсо немаше време да извози уште еден круг :toe: :smir:
Ај подумајсе дане беше обратно. Алонзо дремеше во бокс (големата награда Канада 2007 дали беше???) и на крај доби казна од 4 места наназад...

Ај образложи зошто? Ферари, Мекларен и Рено не се борат за првите места и одма формула ви личи на циркус???

Или многу интересно беше последниве сезони, како ке се наредат во сабота, така ке завршат во недела. Престигнување единствено ако на некој му откажи болидот...

Јас сум за Хамилтон, ама мислам дека оваа сезона ке биде една од најинтетесните токму поради фактот дека Мекларен и Ферари нема да се борат за титули....

Искрено и јас сакам да победи некој од Ред Буловите или Фетел....па и Батон...

Ке биди интересно...за 4 дена е големата награда на Бахреин во Шакир...па по 2 недели од неа...ке биде трката во Шпанија, на која ке се очекува вракање на Мекларен и Ферари...Ако не направат ништо на таа тррка тогаш ке гледаме борби мегу Ред Бил, Браун Мерведес, Тојота па и БМВ...

Иаку Кими нема освоен бод, сепак навивам за него и имам надеж. Човек кој има искуство а нема среќа. Незнам што да кажам, кога има дожд најмногу мразам па ова возилото кога излегува ЛЕЛЕ. Ајде да се надеваме да не врне сега на оваа, па да видите кој е кој, и многу нефер возат во последно време.

КИМИ РАИККОНЕН !!! :vozbud:

по 2 недели од неа...ке биде трката во Шпанија, на која ке се очекува вракање на Мекларен и Ферари...Ако не направат ништо на таа тррка тогаш ке гледаме борби мегу Ред Бил, Браун Мерведес, Тојота па и БМВ...

И јас тоа го очекувам, цел заден дел од болидот треба да го менуваат.т.с од седиштето на возачот а добро знаеме дека оваа година има и нови правила..па да се прилагоди возачот и самиот болид на патека...уф ке не изнамачат :pos2:

е во црн случај ништо да не излезе...ке навивам за Vettel...симпатично момче...го сакаме во Ферари :smir:

Ај подумајсе дане беше обратно. Алонзо дремеше во бокс (големата награда Канада 2007 дали беше???) и на крај доби казна од 4 места наназад...

незнам баш!знам дека некој беше од мекларен на колегата го заеба а незнам точно кој!сепак мислам дека хамилтон дека беше кривиот :raz:

како и да е сезонава е супер...лично мислам дека заслужуваат и други тимови и возачи да го пробат шампањското...ке видиме што ке се случи после Европа...а нешто што ми се најмногу допаѓа е тоа што сите тимови ке извадат b болиди бидејки така бара двојниот дифузер...

незнам баш!знам дека некој беше од мекларен на колегата го заеба а незнам точно кој!сепак мислам дека хамилтон дека беше кривиот :raz:
прочачкај по интернет ке најдиш...

Хамилтон најбрз на првиот тренинг во Бахреин. По него следуваат Хајдфелд, Кубица, Розберг, Батон, Ковалаинен...

Ќе биде интересно среде пустината, таму барем нема да заврне дожд. :)

Во тек е и вториот тренинг Brаwn не се доминантни како на трвите 2 трки...
Hamilton изненадува...:toe:

Еми нека изненадува супер ни иде ,А и КОвалаинен меѓу првите 6-мина,, одлична трка за Мекларен кој мора да го повторат тоа и на квалификациите и трката најмногу очекувам од мојот фаворит Ковалаинен а и Хамилтон:salut:

Овие моиве Ферари ништо не прават сега за сега.Све некоја несреќа ги следи и тоа во последни 15 круга од трките.А што е најтрагично кога се наоѓаат меѓу првите 8 кадешто можат да земат бодови тогаш нешто ќе им се случи непредвидливо.Ајде се надевам повеќе среќа ќе имаат во другиве трки што следат до крајот.

Happy Birthday Felipe Massa...da dade gospod da se zakitis so titula...:smir:

ima za site torta i za tie sto go sakaat i za tie sto mislat deka ne go sakaat ..povelete:smir:

2v360jo.jpg

a0b1xi.jpg

не го сакам но радо би ја пробал тортата :smir: инаку добар возач е но за жал или срека ги мразам на ферари

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom