Формула 1 сезона 2008

• Креатор на темата Креатор на темата bavarec_oh
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ке биде шампион во 2008?

• K.Raikkonen

Гласови: 65 32,7%
  • F.Massa

Гласови: 54 27,1%
  • L.Hamilton

Гласови: 70 35,2%
  • H.Kovalainen

Гласови: 0 0,0%
  • F.Alonso

Гласови: 4 2,0%
  • N.Piquet Jr.

Гласови: 2 1,0%
  • R. Kubica

Гласови: 4 2,0%
  • некој трет...

Гласови: 0 0,0%

• Вкупно гласачи
    199
lewis_hamilton.jpg

Ајде да прекинеме малце со глупостиве и теорииве на заговор факт е дека Глок не смени гуми и неможеше да седи на патеката.
Него дај некој ако има нека ги стави сликите од Маса кога плачеше во болидот ако може

Абе Маса дури е жив нема да биде шампион во Ф1 поради тоа што пред да го земат во Ферари тој беше единствениот возач кој рече дека би се согласил да му го "лиже" газот на Шумахер (само со покултурни зборови и завиткано) доколку се побара тоа од него. И така би Маса во Ферари само што не му се укажа шанса да го исполни претходно кажаното оти Алонсо владееше во тој период се до повлекувањето на Шумахер. Така да од клошар не бива шампион за тоа треба да се има карактер и став(како што Хамилтон не му дозволи на Алонсо да се топори многу кога беа во ист тим иако Алонсо беше двократен шампион), а не да бидеш газолижач.

Па боље да лижам гз одколку да бидам нефер играч и други да ми освојуваат титули.

Па боље да лижам гз одколку да бидам нефер играч и други да ми освојуваат титули.

Kako Раиконен за Маса ? Или он му е тимски колега , иако ова е пред Се индивидуален спорт и таквите тимски наредби секогаш се дочекани со големи критики ( сети се на Баричело за Шуми ) . Само што Кими очигледно и намерно го пропушти иако си ја заслужи победата на таа трка , а за Глок само фановите на Ферари тоа го зборуваат , јас не видов официјани лица од Ф1 да излезат со такви обвинувања , не го видов Маса да излезе со такви обвинувања , се што видов е дека и Глок и Трули имаат исти времиња по сектори во последниот круг , дури и Глог за мала нијанса е побрз . :toe:

А што ако излезат со обвинувања? Да не му ја одземат титулата на Луис?? Џабе е сеа,бидна шо бидна.Цела сезона педерски ја извозе и тепаше на крај. дур возеше така Шумахер не беше у реду,се бунеа сите фанови да мекларен а сеа наеднаш ок е а? Ако сте за спорт бидете за спорт.

А што ако излезат со обвинувања? Да не му ја одземат титулата на Луис?? Џабе е сеа,бидна шо бидна.Цела сезона педерски ја извозе и тепаше на крај. дур возеше така Шумахер не беше у реду,се бунеа сите фанови да мекларен а сеа наеднаш ок е а? Ако сте за спорт бидете за спорт.

Што е ок , ти реков јас , јас се што видов е тоа дека и Глок и Трули , т.е. Тојотите во последниот круг имаат исти времиња , гледам формула повеќе од 10 години и 1000 примери сме имале како возат болидите со суви гуми на мокра подлога , башка што гумите на Тојотите веќе беа истрошени . Доколку Трули беше побрз од Глок за неколку секунди тогаш и мене ке ми беше сомнително и ке се сомневав во намерите на Глок , но вака кога Глок е дури и за 300 стотинки побрз , иако беше опколен од Болиди кои возеа со гуми за дожд , тогаш место за дискусија нема , само претпоставки на '' експерти '' овде на форумов кои се анти - Хамилтон настроени , така да и нормални се тие реакции .
Со оглед дека последните 2 круга преносот одеше со камерата од болидот на Хамилтон , јасни беа проблемите кои тој ги имаше со стабилноста на болидот поради дождот ( особено во последниот круг ) , иако имаше гуми за дожд ставени 3 круга претходно . Чим тој имал проблеми , тогаш што да кажеме за Глок и Трули .

п.с. Имате убаво интервју со Глок на formula1.com каде ги објаснува тешкотиите при возење на дожд со суви гуми во последните кругови , пред Се во последниот кога временските услови беа најтешки ( тоа го видовме и преку Хамилтон ) .

п.п.с. Да имаше било какво намерно пропуштање од Тимо , ФИА веднаш ке искочеше со остра реакција , тие реагираат на тимски попуштања , а камоли на ваквите . . . а ФИА молчи , најверојатно се поклони пред фактите .:toe:

Нема везе.Си зема титула и тоа е. А овие не се улави па да издаваат наредба за да го пропушти. Глаеам и јас одприлика толку време формула. Ај кажи ми дали возеше фер Хамилтон низ цела сезона.

Значи факт е дека заслужено Хамилтон шампион нема никакво попуштање од Глок такада не дразните вие анти Хамилтон:smir:

А шо дразневет вие Шумахер коа постапуваше вака?

Уште Шумахер да не ја решаваше сезоната по само 10ина трки, на место ќе ти беше мислењето. :toe:

Зборам за тимските наредби и прљавото возење, не за тоа коа ги решавал. На 10 трки пред крај земаше титула последните 2 или 3 години,претходно не беше така.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom