Football Manager 2014

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ја па спротивно. Најдобар играч во прва сезона, 30 гола и 15 асистенции (ако не и повеќе асистенции). Али да не беше он немаше да земам Бундес, ЛШ и Купот така да не се жалам. И така повеќе Манџукиќ ми ствараше проблеми во втора сезона против нив.

Иначе сепак ги земав и Кова и Гил Ромеро а Обианг во Барса за 25м го шитнав. Тах имал клаузула, не сум видел, го земав за 25, Нкулу во ПСЖ го шитнав за 32. Поради таа продажба се побудни Миктиријан, демек да сум го засилел клубот, бла бла, ја му ветив дека ќе го засилам...and i did. Не мислев да купувам/продавам никој, али на последен ден од трансфер рок ми стигна понуда за Миктиријан, им барам 45М на ПСЖ, прифаќаат и одма понудувам исто толку за Хамес. :D (клаузула) Така да, го остварив ветеното, го подобрив тимот. :D

После ми стигна понуда од 49М за Лукас Ромеро од Монако, им побарав 60 бидејќи не сакав веќе да го менувам тимот, а знаев дека ќе се откажат.
Иначе кај Сити, кои не изборија пласман ни во Лига Европа, пола тим на трансфер листа, па си останаа без Јаја и Агуеро. Супер играчи, ама нема шанси да им давам преку 200 илјади плата неделно.

Прва сезона: 55М потрошени, 44М инкасирани. Втора сезона 107М-77М и сега третава сезона 162М-203М. Така да, на нула сум (горе-доле). :)
Super ti odi megutoa napnuvaj go bordot celo vreme da gi obnovuva prostoriite za trening i da vlozuva vo skolite, taka ke ti se razvivaat postoeckite igraci podobro em ke vadis postojano mladi :)

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.050
Поени од реакции
11.678
Super ti odi megutoa napnuvaj go bordot celo vreme da gi obnovuva prostoriite za trening i da vlozuva vo skolite, taka ke ti se razvivaat postoeckite igraci podobro em ke vadis postojano mladi :)
Веќе средено, на 5* ми се и training и youth facilities. За првиот тим имам земено екстра тренери, посебно фитнес тренерите се прва лига и голманските исто. Другите варираат со 4 или 4ипол ѕвездички. За младиот тим исто имам доста солидни тренери, се избацуваат добри таленти со добар потенцијал, така да ќе видиме. Штета што уште прва сезона испадна вториот тим од трета лига и сега нема кај да играат...а и така немам играчи таму, сите ги пуштив да си идат, тие што не бев сигурен за продавање од првиот тим дадов на позајмица едно 3-4 души и тоа е тоа.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Многу глупа работа ми се тие позајмици, никад не практикувам, ако некој не ми се свиѓа и не планирам да го играм тогаш гледам по секоја цена да го продадам.
Глупост ми е тоа давање на позајмица да се кали во друга екипа па следната сезона да рачунам на него и да го играм стандардно.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Многу глупа работа ми се тие позајмици, никад не практикувам, ако некој не ми се свиѓа и не планирам да го играм тогаш гледам по секоја цена да го продадам.
Глупост ми е тоа давање на позајмица да се кали во друга екипа па следната сезона да рачунам на него и да го играм стандардно.
Праиш финансинска грешка. Земаш млад играч, со потенцијал но не си сигурен дали ќе го играш во прв тим и го праќаш на позајмици во клубови каде што ќе плаќаат 100 посто од платата. Ако ти треба - ќе имаш млад играч со искуство, ако не - ќе може да го шитнеш за поголема цена бидејќи е веќе поискусен и повозрасен. Јас па намерно купувам млади играчи кои знам дека нема да ги играм. Ги земам за цена до 1 милион, идат на позајмици едно 3 години и после ги шиткам за неколку милиони а сум потрошил пари само за да го земам.

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Дајте предлог за некој добар финансиски клуб , а не е доминантен у својата лига (за да не се избедирам и да почнам кариера у Гибралтар :D)

C

Castiel

Гостин
Дајте предлог за некој добар финансиски клуб , а не е доминантен у својата лига (за да не се избедирам и да почнам кариера у Гибралтар :D)
Валенсија? Неам играно до нив ама доста ги фалат

• Ми се допаѓа
Reactions: Me2

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Hoffenheim.

• Ми се допаѓа
Reactions: Me2
Член од
21 мај 2008
Мислења
11.050
Поени од реакции
11.678
Хофенхајм имаат многу солидни добри млади играчи со огромен потенцијал, Фоланд, Суле, тој скандинавецот од одбрана. Солидно тимче имаат, тешко да им се парира на Баерн (па и Дортмунд) во првите пар сезони. Е сеа ако се продужи договорот на Фоланд одма на почеток, супер, пошто клаузулата му е 15М само, а дури и да сака да си оди ќе можеш да му извадиш 25М ко ништо па и повеќе.

Исто така недоминантни екипи би биле од ПЛ Њукасл, Сотон, Тотенхем не би ги ставил тука пошто имаат јаки играчи и солиден буџет (Со најновиот апдејт Сотон имаат 0 за трансфери).
Од серија А со Лацио можеш да пробаш, брат ми прва сезона долго време беше прв, ама на крај „само“ 3то место. Со Лацио никако продавање на Кандрева, а дури и да се продаде да биде за 20М+. Интер, откако ќе му побараш на Тохир,ти дава едно 30-35М за трансфери што е сосема доволно за пополнување на некои дупки во тимот. Колку што гледам кај мене на сејвов со Дортмунд, Серија А и ПЛ се доста изедначени, така да и со релативно помал тим можеш висок пласман да избориш.

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Хофенхајм имаат многу солидни добри млади играчи со огромен потенцијал, Фоланд, Суле, тој скандинавецот од одбрана. Солидно тимче имаат, тешко да им се парира на Баерн (па и Дортмунд) во првите пар сезони. Е сеа ако се продужи договорот на Фоланд одма на почеток, супер, пошто клаузулата му е 15М само, а дури и да сака да си оди ќе можеш да му извадиш 25М ко ништо па и повеќе.

Исто така недоминантни екипи би биле од ПЛ Њукасл, Сотон, Тотенхем не би ги ставил тука пошто имаат јаки играчи и солиден буџет (Со најновиот апдејт Сотон имаат 0 за трансфери).
Од серија А со Лацио можеш да пробаш, брат ми прва сезона долго време беше прв, ама на крај „само“ 3то место. Со Лацио никако продавање на Кандрева, а дури и да се продаде да биде за 20М+. Интер, откако ќе му побараш на Тохир,ти дава едно 30-35М за трансфери што е сосема доволно за пополнување на некои дупки во тимот. Колку што гледам кај мене на сејвов со Дортмунд, Серија А и ПЛ се доста изедначени, така да и со релативно помал тим можеш висок пласман да избориш.
Како се со финансии Хофенхајм да не знаеш? Иначе како фан на Интер, немам срце да менаџирам друг клуб од Серија А, иначе играв со Интер и супер ми одеше.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Како се со финансии Хофенхајм да не знаеш? Иначе како фан на Интер, немам срце да менаџирам друг клуб од Серија А, иначе играв со Интер и супер ми одеше.
Направи си сејф пробен и прави нови менаџери па влагај у тимовите и гледај како стојат финансински сите. Најпаметно би ти било тоа.

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Направи си сејф пробен и прави нови менаџери па влагај у тимовите и гледај како стојат финансински сите. Најпаметно би ти било тоа.
Имам еден што ми е сејфуван кога се бираат тимови, иначе незнам дали да ги тргнам апдејтите, поитересно би било мислам..

Член од
25 декември 2008
Мислења
191
Поени од реакции
18
Некој линк да пуштите по ПП со игрaва со последeн пач нешто таква работа? :)

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Ајде да ги испоштувам „милионерите“ и оваа година. Ставив апдејт со досегашни летни трансфери.

Ok pozzzzzz

Член од
5 август 2008
Мислења
6.020
Поени од реакции
5.343
До сеа чуда правам со Волвс. Играм 5-3-2 со 2 винг бека. средина еден цм и друг бтб , еден пред нив АП и два шпица еден Поачер Друг АФ, Контрол и Стадарт. Феноменална формација до сеа. Влегов во втора лига со уедлива разлика над 20 бода со дадедни над 100 бода и 110 гола во сезона. А најголемо изненадување е што го освојв капитал купот и обезбедив пласман во Лига Европа. Ги победив Челзи во финале со 1-0 :D А пред тоа поминати и Арсенал и ВБА од потешките т.е од прва лига.
Сеа сум втора лига и напрајв некој интересни трансфери се појачав на позиции на кој бев слаб. Шитна виграчи што ми зимаа голема плата донесев некој што зимаат дупло помалце.
Сеа за сеа ми иде топ. Обебзеден пласман во Лига Европа ситгнав до групи, првата ги тепав Рапид Виена 0-3 па ќе видиме до кај ќе стигнат. Во лига сум 4-1-1 сеа за сеа.
Следен апдејт при крај на сезона.

Последно уредено:
Член од
21 мај 2008
Мислења
11.050
Поени од реакции
11.678
Кој апдејт го користите за новиве трансфери? На Стим Воркшоп има еден што е со доста солиден рејтинг и има update од пред некој ден, ама нешто ме зафркава, стискам subscribe, а во downloads во играта ми покажува некој ерор.

Kajgana Shop

На врв Bottom