Колку ме мрзи само да отварам посебна тема затоа и само на кратко ќе напишам тука...
Во прва сезона со Евертон завршив 2-ро место во ПЛ позади Челзи, сјебав на крајот нема победа на последните 5 натпревари

Е сега бидејќи знаев дека нема леб од Евертон тешко дека ќе напреднам, а Венгер се пензионираше зошто завршија на факинг 14-то место и решив да аплицирам.На Анчелоти и Манчини им беа давани највеќе шанси да седнат на жешкото столче, но по разговор помеѓу мене и бордот на Арсенал одлучија да ме земат мене, нормално кога јас се согласив на сите нивни минимални барања
Тимот е истиот + Мика Ричардс и Фелипе од А.Мадрид. Прво нешто што направив го шитнав Озил во Монако сакаше да си оди. Потоа си ги повлеков Метс Дели и Баркли со мене од Евертон и шитнав некој типци како Кокелан и Џуру.
Моментално сум 4-то место на полусезона и не толку далеку од првиот е одлично со оглед и на распоредот кој го имав... Али еве последниов месец ми се повредија неверојатни 5-6 првотимци и тоа по месец дена, а некој и по 4-5 месеци како Подолски и Бендтнер(

). Шала на страна ама даде доста голови и е единствена замена за Жиру..оној Саного катастрофа е. Иначе и Жиру ми се повреди па крпев со Волкот.
Оној ботон Вермален добива два директни црвени на две битни утакмици и не прифаќа казни па уште ми е љут сега

А, Пер и Кошчиелни повредни, забава .
Па и не испадна баш на кратко