Football Manager 2014

• Креатор на темата Креатор на темата jovanovski
  • Време на започнување Време на започнување
почнав и јас со билбао да играм ама газдиве на клубот ме шибаат околу трансферите и на играва морам само баскијци да купувам , па кажи како наоѓаше играчи од баскија

Кога одиш да пребаруваш фудбалери имаш филтер за подесување и таму имаш за nationality ќе ставиш basque. Иначе од подобриве фудбалери (по прочуените) баскијци се: Љоренте, Хави Мартинез, Чаби Алонсо, Иљараменди, Иниго Мартинез, Руфиер (иако е француз има баскијско државјанство), Гризман, Форлан и ред други

Кога одиш да пребаруваш фудбалери имаш филтер за подесување и таму имаш за nationality ќе ставиш basque. Иначе од подобриве фудбалери (по прочуените) баскијци се: Љоренте, Хави Мартинез, Чаби Алонсо, Иљараменди, Иниго Мартинез, Руфиер (иако е француз има баскијско државјанство), Гризман, Форлан и ред други
Така е, само додади специјална опција-услов за пребарување на националност ... Не одиш во шортлист,туку во другото ...) д таму кликаш плејерс,ќе ти се појави празно и додади услов националност ,Баскиско ... и ти пушта се од играчи листа ... обавезно пушти најдобри скаути со JA и ЈР особини и нека ти дадат репорт ... гледај како циган да бидеш,за помала цена купи,за подоцна за поголема продај ... ти расте финансиски клубот,а со тоа и мудата ... :D

b46lc2.jpg

Првата сезона со Ливерпул, едвај се изборив за 4то место, едно добри 2 месеци средината ми беше составена од Алберто, Роситер и Кутињо пошто Џерард, Ален, Хендо, Лукас и Диаме ми беа повредени. Ги купив Диаме и Коларов на почетокот на сезоната, одлично се покажаа, а кога имав проблеми со повреди на позајмица го земав Хави Гарсија кој не беше нешто посебно али солидно покриваше, тоа што се бараше. Стигнав до финале у ФА куп, али изгубив од Фулам 2-1. Фулам ми се најклет тим, 3 пати ме тепаа сезонава, зашто и како ни сам не знам. Се на се добра сезона, се надевам сеа ќе ми пуштат пари да си го доизградам тимот ко што сакам.

Дали сте забележале дека во играва,најдобри топ асистенти се вингерите,полушпицовите и напаѓачите во баш секоја и секоја сезона ... Средина играчите се апсолутно во втор план со далеку помал број на асистенции што во реалност не е како што треба ... колку и да помогнеш со тактика,едноставно ја склопиле така играва :D

Шо е разлигата меѓу X и D кога пишува за формата на тимот?

Шо е разлигата меѓу X и D кога пишува за формата на тимот?

Тоа зависи дали си извадил нерешено дома или на гости. Не сум сигурен што за што беше. :D

нели едното беше нерешено со постигнати голови, а другото нерешено без постигнати голови.

D-нерешено 0-0 резултат
X-нерешено со голови 1-1 , 2-2 , 3-3....
Иначе да ви кажам неколку играчи што стварно се одлични на почеток ако играте со некој нискобуџетен клуб. Јас играм со Звезда , само 600к за трансфери на почеток .
Antonio Adan - слободен играч не бара голема плата , одличен голман !
Martin Klein - штопер и тој е исто така слободен играч последен клуб каде што играл е ференцварош 26-27 години има .
Mohammed Abu - деструктивец од Сити , може да го земете за ефтини пари јас го донесов во Јаунари за 110к , а го продадов после 3 сезони за 4м.
Eric Tie-Bi - деструктивец од Евиан , не го играат многу не пробав да го земам во прва сезона , ама затоа го зедов во втората сезона и одлично напредува .
Моменталниов состав што го имам е лудница одлични играчи освоен ЛШ трофеј , во лигата речиси да немам конкуренција сега сакам да видам ако има некој клуб да ми понуди договор да се пробам во друга лига пошто во србија си ограничен само 4 странци може на утакмица да имаш во тимот во лигата или во купот а јас имам доста странци па ги ротирам секоја утакмица . Погледнете низ историјата .

Колку ме мрзи само да отварам посебна тема затоа и само на кратко ќе напишам тука...

Во прва сезона со Евертон завршив 2-ро место во ПЛ позади Челзи, сјебав на крајот нема победа на последните 5 натпревари (n)
Е сега бидејќи знаев дека нема леб од Евертон тешко дека ќе напреднам, а Венгер се пензионираше зошто завршија на факинг 14-то место и решив да аплицирам.На Анчелоти и Манчини им беа давани највеќе шанси да седнат на жешкото столче, но по разговор помеѓу мене и бордот на Арсенал одлучија да ме земат мене, нормално кога јас се согласив на сите нивни минимални барања :icon_lol:

Тимот е истиот + Мика Ричардс и Фелипе од А.Мадрид. Прво нешто што направив го шитнав Озил во Монако сакаше да си оди. Потоа си ги повлеков Метс Дели и Баркли со мене од Евертон и шитнав некој типци како Кокелан и Џуру.
Моментално сум 4-то место на полусезона и не толку далеку од првиот е одлично со оглед и на распоредот кој го имав... Али еве последниов месец ми се повредија неверојатни 5-6 првотимци и тоа по месец дена, а некој и по 4-5 месеци како Подолски и Бендтнер( :icon_lol: ). Шала на страна ама даде доста голови и е единствена замена за Жиру..оној Саного катастрофа е. Иначе и Жиру ми се повреди па крпев со Волкот.
Оној ботон Вермален добива два директни црвени на две битни утакмици и не прифаќа казни па уште ми е љут сега :ROFLMAO: А, Пер и Кошчиелни повредни, забава .

Па и не испадна баш на кратко :facepalm:
:ROFLMAO:

izvinete za post pod post,ama smrtno me zanima dali nekade po internetov mozam da najdam nekoi informacii kakvi bi bile atributite na Ronaldo na football manager igricava,bez razlika koja verzija.Ok driblingot,slobodnite udari i zavrsnicata bi mu bile na 20-ka :icon_mrgr:
FM06.png

Ако може некој да ми прати по пп линк за даунлоуд на најновиот пач?

Едно прашање:
Кога купувам играчи и кога се мислам меѓу неколку, што да гледам да ми е приоритет, Current Ability или Key Attributes?

Пошто ми се дешавало да споредам двајца играчи, од кои едниот е со пет ѕвездички за Ability, а другиот со две, а овој вториов е подобар во 8/10 клучни атрибути, или општо подобри атрубути. Малку ми е збунувачки како е можно така.

Дечки имам проблем со играва ... Вчера ја играв и ја снимав на 26 септември , па ја пуштив да ја играм и само си вртеше на 27 можда пола саат го оставив да врти само на него стоеше , денес пробав да одам на одмор тој ден така да пробам и пак така си стои

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom