Football Manager 2012 - Општа дискусија

Член од
24 јануари 2011
Мислења
523
Поени од реакции
148
Македонска лига не е „правена“, туку само отклучена.
Затоа, жалете се на СИ.
НЕ се жалиме туку кажуваме каква е реалноста и колку бил тој тотално неинформиран за мак фудбалот,го земав за пример вардар зошто играм со него,а сеа гледам и во другите тимови е исто така катастрофа.И тотална непознавање на фудбалерите кој на која позиција игра.
Лани каде каде беше подобра мак лигата
Не е работата само ај нека се игра подобро ич да не ја пуштаа вакво срање
11 Окт. да заврши втор за вардар а пред шкендија работнички,металург

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Со Манчестер Сити сум прв во ПЛ, 10 бода пред вториот.

Лесно ми изгледа многу после маките што ги имав со Малага :D .Да освојам ПЛ и ЛШ и си одам во друг клуб.

Иначе ѕвер е Агуеро,има 37 голови на 28 натпревари.

Член од
24 јануари 2011
Мислења
523
Поени од реакции
148
Dali nekoj ima problem so editorot????
Koga i da sakam da go pustam mi pravi nekoj problemi
MI vika deka nemoze da najde eden kup fajlovi?

Член од
24 јануари 2011
Мислења
523
Поени од реакции
148
исто и мене
Незнам како да го средам тоа,а баш сакав да поправам некои работи во Мак лигава
Брегалница ГЦ има во просек по 7230 публика,Вардар по 503
Али што состав имам направено со Вардар баш ми е прошетка низ првенствово.11-1 ја демолирав Шкендија во купот
И ако можеш земи го Драган Георгиев,ја го земав и зверка ми е
Исто и влатче земи го,ја го земав за околу 80к мн е добар за нашево првенство 11 асистенции и 6 гола ми има дадено и савич го земав за 110к земав уште 2 нигиријци едниот DM зошто немав никаков играч за оваа позиција а другиот игра како DM/DC/DR и земав екстра бразилец(од Лико не сум задоволен)кој ми игра AMR/ST и Александар Митревски како слободен ми дојде со што добив екстра тим на секоја позиција

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Почнав Македонска Лига само да видам како е...ама изгледа ќе заглавам на подолго време.

Почнав со Шкендија,направив неколку трансфери,претежно играчи од Македонија што играа во странство,а зедов двајца странци.Fortune бившиот играч на Манчестер Јунајтед го зедов како слободен играч и уште еден друг во одбрана.

Квалификациите за ЛШ ги почнав добро,играв со Wisla Crakow прво коло.На првиот натпревар победив 3-0,а на гости изгубив 4-1 и се пласирав во следното коло каде играв со една Унгарска екипа,дома ги добив со 6-0 на гости изгубив 3-0.
Последното квалификациско коло се паднав со Ренџерс,најтешкиот можен противник покрај Партизан,Копенхаген,Бате.

Првиот натпревар како домаќин:

Па во Глазгов:

Што значи се пласирав во групната фаза на Лигата на Шампионите. :)

Валмир Нафиу е екстра талент,Бордо се заинтересирани за него но нема да верувате...во преговори сум со Реал Мадрид.
Првично ми понудија 3.8 милиони евра,ги одбив.Сега понудената цифра стигна до 5.75 милиони.Но јас им барам 8.Ќе видиме како ќе се одвиваат преговорите.Ама сепак се мислам да не го пуштам ќе ми треба во ЛШ.

Член од
7 јули 2011
Мислења
133
Поени од реакции
31
http://www.truefootballmanager.com/ до сите менадзери посетете ја странава доста е интересна ги има сите слободни фудбалери рагирани според квалитет исто така ги има и младите таленти така да мозе да биде доста од помос :)

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
исто и мене
едиторот не работи на пиратска верзија :гомце: барем досега не сум нашол крак или фикс кој може да го среди. побарајте некој што ја има оргиналната верзијанека ви помогне (на пример балканскиот форум)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не ја пунете темава со браусер игри ванаби ФМ, да ја откачам ФМ и да почнам да го играм тоа е ко да продадам Ферари и да купам југце.

Член од
24 јануари 2011
Мислења
523
Поени од реакции
148
Почнав Македонска Лига само да видам како е...ама изгледа ќе заглавам на подолго време.
Нормално дека ќе заглавиш колку и да е срање направена нашава лига сепак наша си е и бар мене ми е многу поинтересна од другите.
Ја би ти го пропорачал Драган Георгиев ако можеш да го земеш дечкото е прва лига.
Дај некој предлог ако имаш за некој добар напаѓач,дефинитивно во цела наша лига нема ни еден асален напаѓач.
И ако сакаш можеш да си ја симнеш и балканаската лига уште поинтересно ќе ти биде,зошто ако се игра играва без заебанции тешко дека некој мак клуб редовно да биде учесник во ЛШ па и во ЛЕ.
Ја со Вардар во втората сезона стигнав до 3коло во ЛШ и таму изгубив играв по групи во ЛЕ и освоив само 6 бода и завршив на предпоследното место во групата.И сеа сум комплетно фокусиран на Балканската лига каде што играм во полуфинале со Олимпија од словенија

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Нормално дека ќе заглавиш колку и да е срање направена нашава лига сепак наша си е и бар мене ми е многу поинтересна од другите.
Ја би ти го пропорачал Драган Георгиев ако можеш да го земеш дечкото е прва лига.
Дај некој предлог ако имаш за некој добар напаѓач,дефинитивно во цела наша лига нема ни еден асален напаѓач.
И ако сакаш можеш да си ја симнеш и балканаската лига уште поинтересно ќе ти биде,зошто ако се игра играва без заебанции тешко дека некој мак клуб редовно да биде учесник во ЛШ па и во ЛЕ.
Ја со Вардар во втората сезона стигнав до 3коло во ЛШ и таму изгубив играв по групи во ЛЕ и освоив само 6 бода и завршив на предпоследното место во групата.И сеа сум комплетно фокусиран на Балканската лига каде што играм во полуфинале со Олимпија од словенија
Менсур Куртиши е солиден напаѓач за нашата лига.Но Баже Илијоски е подобар барем според оцените бидејќи го немам купено.Гледај го и Агим Ибраими па и Бесарт Ибраими.Добар одбранбен играч и тоа многу добар е Даниел Мојсов,па и Александар Васоски (овој беше слободен па го зедов без пари).
Главно фокусирај се во тие што играат во странство.
Вардар кај мене го зедоа Стефан Апија како слободен трансфер.

Па дај линк за Балканска лига :)

Иначе во групите се паднав со Баерн,Валенсија и Ајакс.Дома од Баерн изгубив 1-6 :ROFLMAO:.
Ама ако 7 милиони евра ми легна на клупската каса :D

StarScr3am

Ѓавол
Член од
22 септември 2009
Мислења
798
Поени од реакции
219
Кога сме веќе кај фалбите :P и јас да си кажам дека играм со ПФЦ :) и да речам успешно :) се прават страшни бизниси :)

Sezona 11-12.jpg

Transferi 11-12.png

Sezona 12-13.jpg

Transferi 12-13.jpg

Sezona 13-14.jpg

Transferi 13-14.jpg

sezona 14-15.jpg

Transferi 14-15.jpg

Transferi 13-14.jpg

ls 11-12.png

liga evropa 12-13.png

и мојата трка до четвртфиналето :/ Во кое ме спречи ЦСКА :/

liga evropa 12-13(1).png

ls 13-14.png

ls 14-15.png

се води битка за секој играч еве сега почнувам нова сезона и на фри трансфер го земав Рача :) и Качар :) 15/16 сезоната ќе биде гром :) ја предосеќам:)

нека дојде Септември ќе добиете слика од новиот состав на ПФЦ :) бај д веј ни еден трансфер не е направен некоректно и да признаам дека не ми оди тоа сејвување пред битна утакмица :) и да се пофалам имам солиден транфер буџет од 16 милиона :)
И СИ ОБЕЗБЕДИВ ДИРЕКТЕН ПЛАСМАН ВО ФАЗАТА ПО ГРУПИ ВО ЛШ!!

Член од
24 јануари 2011
Мислења
523
Поени од реакции
148
Менсур Куртиши е солиден напаѓач за нашата лига.Но Баже Илијоски е подобар барем според оцените бидејќи го немам купено.Гледај го и Агим Ибраими па и Бесарт Ибраими.Добар одбранбен играч и тоа многу добар е Даниел Мојсов,па и Александар Васоски (овој беше слободен па го зедов без пари).
Главно фокусирај се во тие што играат во странство.
Вардар кај мене го зедоа Стефан Апија како слободен трансфер.

Па дај линк за Балканска лига :)

Иначе во групите се паднав со Баерн,Валенсија и Ајакс.Дома од Баерн изгубив 1-6 :ROFLMAO:.
Ама ако 7 милиони евра ми легна на клупската каса :D
Еве ти од Балканска лига т.е не е лига туку е направено како ЛШ
http://www.fm-base.co.uk/forum/downloads.php?do=file&id=5790
Пробав да го земам Даниел Мојсов кој за нашево првенство е БОМБА али неможев Партизан ми го зема а стопери сум екстра добро Васовски,Митревски и Вајс(кој е исто така мн добар)

Kajgana Shop

На врв Bottom