Football Manager 2012 - Општа дискусија

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
за крила моментално ги имам Moses(циган глуп чабе 5 мил го платив) и Djalo(од спортинг).Овој Џало ќе се снајде ама Мозес не се снаоѓа на крило кај што треба да игра,не па напаѓач.Нема везе ќе донесам некој како Фрејзер Кембел,од фри трансфер после ќе видиме :)
Баш ќе видам како ќе играм со новава тактика
земи го Вадило убиствен е кај мене (y)

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
кај мене думбиа нема шанси за испод 50 мил да го земеш :) на полусезона сум и никако не ми го даваат

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.247
Поени од реакции
46.607
Ако водите добри тимови, кои имаат пари за добри договори, одете у search за фудбалери и подесете да ви ги даде оние кои имаат истек на договор од година дена, односно, на крај од Декември подесете да ви ги даде оние со истек на договор од 6 месеци, од 31ви Декември нагоре само договор им понудувате и од лето се ваши.

Ја Кагава така го земав ( го продадов 25м евра ), Рамос од Реал ( го шитнав 17м евра ), Робен од Баерн, Муса Сисоко сега го собрав, исто и M'Vila, Рајан Бабел го земав чисто за клупа ( 9м евра го продадов ), Басонг го земав од Тотенхем исто за клупа али доста солиден фудбалер е, може и првотимец да е ...

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.765
Поени од реакции
9.552
Ова само мене ми се дешава изгледа...играм сега со Валенсија и против Реал лигашки натпревар...0-0 и во 78 минута Солдадо го дрибла Касиљас, излага сам пред празен гол човекот место да шутира тој си застана ни напред ни назад и нормално ништо од акцијата, за да Игуаин после да направи соло продор и да помине четворица и лесно да си даде гол. Тежок баг...

Инаку тој Xulu (не знам како е на мак) можете за 500к да си го земите, во иднина парче прави. Исто и Парехо, дечкото е будала за во средина, а за слободни удари лом прави. Адил Рами исто е одличен за одбрана, Јорди Алба лево кине дечкото (може и бек и крило да игра).

O

ob1

Гостин
кај мене думбиа нема шанси за испод 50 мил да го земеш :) на полусезона сум и никако не ми го даваат
Ја го земав за 20 милиони. 5 милиони им исплатив директно и 15 милиони ќе им исплаќам за 48 месеци.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.621
Поени од реакции
14.497

Veltins-Arena, место каде што парите ја губат својата вредност. :D
Ова со Сити во осмина-финале, на гости изгубив 2 - 0 али ја се пласирав.. Во четврт-финале имав голема среќа, од Челзи, Реал, Манчестер, Барса и слични такви силни тимови мене ми се падна најслабиот, Порто (од кој изгубив во групите на домашен терен 1-2), првиот натпревар дома ги демолирав 4 - 1, а во гости исто и како со Сити изгубив 2 - 0, али пак ја се пласирав.. :D Е сеа во полуфинале со Реал, знак прашање е само колку гола ќе примам. :) Во лигата на 3 кола до крајот прво место, 1 бод пред Леверкузен и 4 пред Баерн.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930

Конечно и мене да ме послужи среќата. Средина не поминаа цела утакмица.
Финале против Барса. Можда ќе ги тепам нив, против Сити сигурно ќе изгубев.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.621
Поени од реакции
14.497
Фууууу, Рамос ми дава гол од слободен од 40 метри, и после неколку минути црвен за Кедира.. И нормално после тоа напаѓам цело време и нема гол, и Контрао по една контра го проигра Роналдо и 0 - 2 за Реал.. На крајот Хунтелар намали за 1 - 2, али џабе.. Ме скина без врска голов на Рамос, да не беше тој и + црвен што имаа, може и ќе ги добиев дома минимално, па на Бернабе сите во одбрана.. Али ај барем се надевам Бундес лига ќе освојам, реални шанси имам уште 2 кола до крајот пак 1 бод предност, а играм со Хамбург дома и Франкфурт на гости ..

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не купувај на полусезона, ненормална сума ќе ти побараат или па нема ни да ти го дадат играчот. Пробај на лето.

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
Не купувај на полусезона, ненормална сума ќе ти побараат или па нема ни да ти го дадат играчот. Пробај на лето.
мислиш да го намалат на крајот? :/ итно ми треба напаѓач така да не знам...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
мислиш да го намалат на крајот? :/ итно ми треба напаѓач така да не знам...
Аха, обично така е со сите досега што ги купив, барем на 12ката :)

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
Аха, обично така е со сите досега што ги купив, барем на 12ката :)
епа ок :) дај кажи некој добар напаѓач за да го играм порај Quintero... павличенко мног слаб во последно време а останативе напаѓачи сите ми се тиња

Член од
13 октомври 2009
Мислења
2.640
Поени од реакции
1.240
епа ок :) дај кажи некој добар напаѓач за да го играм порај Quintero... павличенко мног слаб во последно време а останативе напаѓачи сите ми се тиња
незнам која сезона си , Ја сум 2017 и има еден Aboubakar и има 25 година . Минимум 25 голови дава во сезона , мене ми е резерва , први ми се кавани и јоветич ама Кавани полека го спремам за шиткање

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Не, све добро стави освен напред, тројца напаѓачи, ST ST ST со тоа што оние страничните треба да се брзи играчи, односно, втори напаѓачи, вонсериски фудбалери, мада ја преферирам сите да се агилни, мрзам статикуси у играва.
И крила ако имам во тим, ги тренирам за напаѓачи и после 4-5 натпревари се навикнуваат на таа позиција.
Ја со таква постава у напад се заинаетив лани со Рома. Пројде време дури пробував со кој улоги да ги играм али вредеше потоа. Тоти и Вучиниќ како трекваристи, Пацини poacher и бев најефикасен уште првата сезона. После со додавање на Саного (го ротирав со Пацини) и Лавеци место Тоти = мераци. :)

Исто, лесно може да се трасформира у 4-1-2-1-2, со треквариста позади дуото напаѓачи.

Али треба за ваква формација да имаш и добар archor man, инаку ќе те шишаат појаки екипи.

StarScr3am

Ѓавол
Член од
22 септември 2009
Мислења
798
Поени од реакции
219
Chicha.png

"Малиот" растури во оваа сезона :)

Untitled1.png

дечкото е реген :) го дознав благодарение на мојотт квалитетен скаутинг систем :)

Kajgana Shop

На врв Bottom