Football Manager 2012 - Општа дискусија

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.130
Поени од реакции
795
Го купив овој Doumbia, гледам сите викаат дека бил многу ѕвер и давал по многу голови, па ќе може да ми кажете како најубаво да го играм, како ќе биде најефективен?
Ако сакаш стави го и на гол, пак ќе растура :)

Не сум го имал во тим, но би требало да биде најефикасен како Poacher со изразен Attacking менталитет и со повисока креативна слобода.
Единствено е слаб со глава, така што ако го играш како target man намести топката да му ја даваат во нозе.
Можеш да го спариш со висок и корпулентен фудбалер, или пак со повлечен напаѓач со добар passing skill.

Г

Гучи

Гостин
Го купив овој Doumbia, гледам сите викаат дека бил многу ѕвер и давал по многу голови, па ќе може да ми кажете како најубаво да го играм, како ќе биде најефективен?
Поучер :D Суарез Треквариста стај го, и партали :)

O

ob1

Гостин
Ахам..
А како да направам на пример ги ставам на трансфер листа Кајт и Керол и сега никој не сака да ми ги купи бидејќи бараат многу големи плати, можам некако да направам да не бараат големи плати, за да може да ми ги купи некој? Пробав да правам муабет со играчот али кога идам да зборам за трансфери, таа опција за да му кажам да си го намали барањето за голема плата ми е исклучено т.е. неможам да го стиснам. Помош?

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.130
Поени од реакции
795
Прва сезона куп
Втора сезона првенство и куп
Трета сезона првенство, куп и Лига Шампиона
Играва е лесна, ама задоволството е исто...

Ајде Анжи, давајте бугатито...
Баерн - на здравје бричење...
FC Bayern v Anji (Split View).png
P.S. На Нојер неможеш да му дадеш гол, евентуално сам ако си пикне :)

Сутлијаш

PAZZO PAZZINI
Член од
5 декември 2010
Мислења
2.614
Поени од реакции
1.550
Poacher

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
The awkward moment, кога Думбиа на 7 утакмици во ЛШ има 17 гола и не е прв стрелец, затоа што Меси на 8 утакмици има 20 гола:eek:

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Ненормална работа...

Секоја сезона, иста приказна. Лани губев 2:0 на Сан Сиро, па извлеков 2:2 во последните минути, после дома 4:0 за мене. Сега губев 3:0, на крај извлеков 3:2, па 6:0 на ВХЛ :D
Во 1/2 финале ме чека Марсеј. Другото 1/2 финале е Барса-Сити. Сити веќе 2 години по ред освојува ЛШ.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.247
Поени од реакции
46.617
Mилан првата година со Интер, со истиов моментален тим од сега 7-0 ги тепав, многу лоши ги направиле т.е. не е до нив, кажав и пак ќе кажам, AI-то не може да се снајде против 4123 формација ко и во последниве 2 изданија на играва, еве у 2015 имам 90 гола дадено а 7 примени на 12 кола до крај на сезона, преку 100ка стандард одам секоја година, сеа можам и до 120 да догурам а под 10 голови да примам, али тешко дека тоа ќе биде случај зашто 20 бода бегам од вториот па нема да ги мучам најдобрите до крај на сезона.

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Катастрофа играчи имаат.

Од нив, само Пато би конкурирал кај мене за тим, другите ни резерви нема да бидат.

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Mилан првата година со Интер, со истиов моментален тим од сега 7-0 ги тепав, многу лоши ги направиле т.е. не е до нив, кажав и пак ќе кажам, AI-то не може да се снајде против 4123 формација ко и во последниве 2 изданија на играва, еве у 2015 имам 90 гола дадено а 7 примени на 12 кола до крај на сезона, преку 100ка стандард одам секоја година, сеа можам и до 120 да догурам а под 10 голови да примам, али тешко дека тоа ќе биде случај зашто 20 бода бегам од вториот па нема да ги мучам најдобрите до крај на сезона.
Кога збориш за 4-1-2-3 мислиш на ова
дм
цм-цм
крило-напаѓач-крило?
Ја на овој менаџер со милвол играм.1ва сезона бев 7 за малце не влегов во плеј офф за премиер,2ра сезона преку плејофф влегов во премиер сега 3та сезона после 5 утакмици сум последен во премиер лига(Главно заради тоа што многу пари трошев на ретардирани играчи како Moses).Играч 4-1-2-2-1 т.е.како што горе пишав дм 2ца цм 2 крила и напаѓач.Никако да тепам во 2ра лига си газев со формацијава,дали до толку сум послаб од виган,волфс,саутемтон незнам ама имам само 2 бода.
И дај кажете некој евтин добар играч овие од управа се бетер од евреи:)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.247
Поени од реакции
46.617
Кога збориш за 4-1-2-3 мислиш на ова
дм
цм-цм
крило-напаѓач-крило?
Ја на овој менаџер со милвол играм.1ва сезона бев 7 за малце не влегов во плеј офф за премиер,2ра сезона преку плејофф влегов во премиер сега 3та сезона после 5 утакмици сум последен во премиер лига(Главно заради тоа што многу пари трошев на ретардирани играчи како Moses).Играч 4-1-2-2-1 т.е.како што горе пишав дм 2ца цм 2 крила и напаѓач.Никако да тепам во 2ра лига си газев со формацијава,дали до толку сум послаб од виган,волфс,саутемтон незнам ама имам само 2 бода.
И дај кажете некој евтин добар играч овие од управа се бетер од евреи:)
Не, све добро стави освен напред, тројца напаѓачи, ST ST ST со тоа што оние страничните треба да се брзи играчи, односно, втори напаѓачи, вонсериски фудбалери, мада ја преферирам сите да се агилни, мрзам статикуси у играва.
И крила ако имам во тим, ги тренирам за напаѓачи и после 4-5 натпревари се навикнуваат на таа позиција.

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
за крила моментално ги имам Moses(циган глуп чабе 5 мил го платив) и Djalo(од спортинг).Овој Џало ќе се снајде ама Мозес не се снаоѓа на крило кај што треба да игра,не па напаѓач.Нема везе ќе донесам некој како Фрејзер Кембел,од фри трансфер после ќе видиме :)
Баш ќе видам како ќе играм со новава тактика

Kajgana Shop

На врв Bottom