Football Manager 2012 - Општа дискусија

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
хех супер ко така .. сакаш препорака за некои играчи шо се покажале кај мене ?

Член од
28 февруари 2012
Мислења
19
Поени од реакции
0
Дали знајте некој форум за FM 12 ?? каков бил англиски македонски ??

Член од
31 јануари 2011
Мислења
779
Поени од реакции
382
Пачот (кракуваниот) со траснферите не искача изглеа а?

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.292
Поени од реакции
5.573
ДАВАЈТЕ ПАЧОВИ ОД МАКЕДОНСКА ЛИГА ! :) (ME МРЗИ ДА БАРАМ ПО СТАНИЦИ НАЗАД)
п.с извинете за капс лок

N

Nicky Santoro

Гостин
Влегувам во играта поминува СЕГА ВАР чилд и логоата од тимовите... и се исклучува директно играва
чајре?

С

Само Човек

Гостин
ќе ме натерате пак да почнам со играва бее, ајде давајте пач за трасфери напраени

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Ја започнувам 3тата сезона со Реал Овиедо во Примера и квалификации за Европа Лига. Како? Епа вака.

Ја завршив 3тата лига во Шпанија, нешто што и се очекуваше со тимот, кој беше посилен од екипите но беше неочекувано што беше без ниту 1 пораз, доста доминантно.

Одам втора сезона во втора лига и повторно успех! Промоција во Примера и тоа доста неочекувано од прва сезона, станувам шампион и повторно без ниту 1 пораз! Оваа сезона се засилив со неколку играчи, 99 посто од нив играчи без клуб и успеав да поминам екипи кои беа доста посилни од мене, кога ќе се видат тимовите.

Но оваа сезона не беше успешна само по ова. Како што спомнав, се пласирав во Европа Лига. И тоа преку купот! Успеав да стигнам до финале, и тоа преку екипи како Нумансиа, Р. Сосиедад, Севиља и големиот, прескап и шампион во таа сезона - Реал Мадрид!

Во финалето, како што се гледа, се сретнав во Барселона и тие поштено ме згазија и мојата авантура во купот, заврши во финале. Барселона победи во Примера, директен пласман во ЛШ и со пласманот во финале, Р. Овиедо се пласираше во Лига Европа.

Тимот не ми е фантастичен, тешко и да знаете некој од нив. Ману Бусто ми е машина за голови и најдобар играч во тимот. Рибас е голманиште, го земав како слободен играч во првата сезона и сеуште никој не може да го тргне од голот. Сантиаго Гарсиа, исто слободен играч, порано играл во Палермо, но кога дојде во мојот тим, стана профи лев бек со многу асистенции. Lequi, капитенот, е најдобар централен бек во тимот а Олегер, игра како во најдобрите денови во Барселона. Аитор Санз е приказна за себе, играч кој игра многу сезони пред тоа во Р. Овиедо, и стварно не заслужуваше да биде во тим во толку ниска лига. Круно Иванчич го земав од Д. Загреб и како 19 год. играч - стварно е одличен. Другите се горе, доле просечни играчи но ми играат добро во тимот и иако не се од калибарот на играчи од Примера - не би ги сменил.

Сега идеме во Примера, условот ми е да опстанам во лигата, во Лига Европа сум 1 коло пред групната фаза, па ќе видиме понатаму.
Успесите со Р. Овиедо не застануваат! Во првата сезона во Примера, очекував само опстанок но завршив на фантастичното 4то место и квалификации за Лига на Шампиони!

Морам да споменам, дека водев 9 бода пред Валенсија, 4 кола пред крај али ме стигнаа до бод по поразите од 3те најдобри екипи таа сезона и ете ме стигнаа до бод али касно веќе. :)

Е сега, Европа Лига. Се паднав во група со - Бордо, AaB и Рапид Букурешт и завршив на второ место по Бордо. Во првото коло на елеминирање, ги поминав Бигмингем, кои беа опасно тежок тим. Но во второ коло ми се паднаа Бенфика, која е прејака и знаев дека нема што да барам тука...

Тимот за следна година, осетно го засилив, со нови напаѓачи кои ги земав од Бордо по истекот на договорот и купив нови шпанци во средината и во одбраната. Но најдобро засилување ми е левиот бек од Белгија, Покогњоли, кој го знаев од пред тоа како еден од најдобрите на неговата позиција. Еве го тимот, како планирам да ми биде оваа сезона (имам многу црвени картони тука али тоа е зашто играм во ЛШ во квалификации со Динамо Киев и имам казнети од дуелот со Бенфика па се надевам дека и вака ќе ги поминам.

Оваа сезона, окуражен од минатата сезона, планирам да идам скала погоре и да завршам барем на 3то место во Примера а во ЛШ барем до осминафинале.

Се гледаме следна сезона со резултатите :D

П.С. Ја земав и репрезентацијата на Македонија. Тошак беше одличен али изгуби 4 утакмици по ред и го отпуштија, па ќе видиме сеа како ќе иде.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Како да напуштам работата со репрезентација ?? менаџер сум на Работнички и во исто време работам како селектор на Алжир .. како да ја напуштам работата со алжир знае некој ? ми пишува дека сум вработен на неопределено време .. ги донесов до 15 место на фифа ранкингот и имам освоено 1 куп на африка , али играчите ги бива само за во африка да играат.. на купот на конфедерации ми се паднаа во група уругвај , шпанија , и јапонија и само со јапонија имав победа . порази од уругвај кој стана шампион и пораз од шпанија која заврши како втора ..

Kajgana Shop

На врв Bottom