Втора сезона со Дортмунд ( 2011-2012 ), триплете манија
со, по мои стандарди, просечен тим:
И првата сезона такоџе освоив али имав проблеми бидејќи ја уходував тактиката за да биде аналогна на тимов кој беше очаен на бековски позиции а и во средина и напад, вторава сезона без проблем ја освоив, 10+ ја терав цела па пред дуелите со Јунајтед, Тотенхем во ЛШ а и пред финалето, терав Со втор тим па избилдав неколку порази али битно Баерн гости такоџе со втора екипа зашто требаше да го играм реваншот со Јунајтед ( не ми играа Дијара, Хумелс, Суботич, Илсињо, Бариос, Саихин, Витсел, Санчез ) ги тепав 0-1 и заверив титула, Ханданович искина на тој меч.
Финале куп, луд меч
, такоџе, не ми играа тие под погоре плус и левиот бек, 85% втор тим терав зашто ми беше страв некој да не го изеде за финалето.
За ова неам некој коментар, ги побив, Касиљас да не беше и петарда ке удрев, а као почна да брани убеден бев дека гол нема шанса да дадат '' моиве '', и онака цела сезона беше to good to be true па си реков редно е од Реал да го јадам ( една од најаки екипи у играва ).
Роуд ту Минхен ( таму се играше финалето, коинциденција, и у реалноста кога последен пат освоија Дортмунд ЛШ во тој град истераа ), без пораз, двомечот со Јунајтед, поготово реваншот ми е една од најлудите утакмици што сум ги истерал, 1-0 водев, 2-1 ми прават у 40та во прво, 42ра израмнив, пред крај на прво 3-2, и после второ ги потопив. Иначе клуч може тука беше првиот меч, на 1-1 ( 1-0 водев ) Руни доби црвен, пред крај на меч дадоа гол за 2-1.
Tрансфери прва година, ништо посебно, освен Илсињо за кој се '' поебав '', го знам играчов али барав напаѓач а не десен бек а типов незнам како али сум го приметил ко ST, а ми требаше некој за таму поагилен ко Бариос, али ...
Kaко и да е, ко кец на десетка ми дојде, предобар е, такоџе и Дијара, ко слободен играч а ко таков е таман. Овие другиве двајца на тепка ги земав, барав нешто ефтино колку да пополни место прва година и онака знаев дека втората финансиски боље ке се стои ради пласманот у ЛШ а и освоената титула во Германија, бајаги даваат за тоа.
Oва веќе беше топ лето, за 6м ДОЛАРИ Ханданович :|, фантазии е, а и тродупло вреди, такоџе и Алексис Санчез, ете ми го партнерот за Бариос уз Кагава ( нема добри оцени у играва али супер игра ), и Витсел исто, ко Кагава, нема добри оцени али е*ење од играч е, Вандер Боре го земав за алтернатива на 10 позиции
( игра и ко лев и десен бек у одбрана, игра и централно у одбрана а и може да ја истера секоја позиција во средината ), за тие пари перфектен е. Кеидира го земав во Јануари, и на претходниот сејв го терав со Интер исто за слична сума, стварно добар играч е, бар за мојава тактика е преадекватен, проблемот со него беше што не можев да го играм во ЛШ. Алан Патрик фри, на претходната беше супер играч, незнам каков е на оваа али искористив прилика ради реда, не се заебав, огромна корист имав од него, ко првотимец во ЛШ го играв од Февруари нагоре, во Бундесот не можев, не беше регистриран на време.