Football Manager 2010

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.127
Поени од реакции
1.726
not well formed (invalid token) at line 1 of last_saved_game.xml

Најдов на нет многу "решенија" за овој проблем, но ниту едно не функционира :toe:

Ако знае некој до што е стварно проблемот нека каже :)
XML Parsing error

If you have a shortcut on your desktop you can do the following:

* Right-click on the FM shortcut.
* Choose "Properties" from the pop-up menu.
* In the "Target" field, add the --reset_preferences command line option after "fm.exe", so it should look like this:
"C:\Program Files\Sports Interactive\Football Manager 2010\fm.exe" --reset_preferences
* Press OK and then try to run the game as normal, using the shortcut.

You'll want to remove the command after you run the game, as otherwise it will continue to reset your preferences every time you launch.

If you don't have a shortcut you can make one and then perform the instructions on the shortcut you've made.

Пробај вака

П

Паспарту

Гостин
Ништо... Очигледно ќе треба од ново да почнам :) Фала како и да е хехе

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.127
Поени од реакции
1.726
Ако не работи и така, прогуглај, можда ќе најдеш нешто.

Иначе, cut-out фејспек со 90+ од играчи од Македонската лига и репрезентативци, направено од мене.

http://www.mediafire.com/?zmznuthnw1j

Ставете во:
My Documents>Sports Interactive>Football Manager 2010>pictures>graphics>faces>Macedonia

И при старт на играта во Preferences одштиклирајте Use Skin Cache и штиклирајте Always Reload Skin on Confirm.

Уживајте

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Ништо... Очигледно ќе треба од ново да почнам :) Фала како и да е хехе
А ти кога последен пат си наснимал,да не си го одма исклучил пц-то од струја без да ја исклучиш играта и нормално да го исклучиш пц?
Неколку пати сум се заебал така ама веќе не.

Член од
10 февруари 2007
Мислења
4.773
Поени од реакции
2.082
Ај некој што има повеќе искуство во играта ако може да ми каже како полесно да гледам колку некој играч е добар. Има ли некое место како на пример потенцијалот на играчот. ( да не гледам за секоја оценка посебно ) Почнав со Динамо Загреб, па ако можете да предложете некои ефтини засилувања. Благодарам:smir:

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Ај некој што има повеќе искуство во играта ако може да ми каже како полесно да гледам колку некој играч е добар. Има ли некое место како на пример потенцијалот на играчот. ( да не гледам за секоја оценка посебно ) Почнав со Динамо Загреб, па ако можете да предложете некои ефтини засилувања. Благодарам:smir:
Пробај некој од слободните играчи:Смоларек,Видука,Кембел...

А за тоа другото за играчи користи скаут.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Играм и јас со Динамо.Не ти треба некое засилување,а ако ти требаат пари продај го Манџукиќ за барем 6-7 милиони и обавезно намести кај буџетот повеќе за плати да ти даде.Ако прво наместиш да ти даде повеќе пари за плати и тек после го продадеш Манџукиќ за 6 милиони ќе дојдеш до некаде 9-10 милиони евра трансфер буџет,а тој за плати во плус ќе бидеш за 110 к.
Второ од младинскиот состав стави го во прва екипа Андреј Крамариќ,талент е и форсирај го.Ако го продаваш Манџукиќ он и Слепичка прават добар тандем.Исто шитни ги Томиќ,Карлос и тој еден романски голман.Исто така на позајмица во Локомотива имаш играч добар,Антолиќ во Локомотива е 19 години има.Обавезно во прв состав мора да ги имаш Бадељ и Моралес.Двајцата играат многу добро,Моралес особено,најдобар стрелец и во куп и во првенство и во европа ми е,а Бадељ е млад и може да се развие,на еден сајт како талент што го препорачуваат го имам видено.Имаш многу играчи на позајмица така да на крај на сезона ќе добиеш доста нови играчи,и можеби нема да ти е потребно некое засилување.Прати ги Антолиќ и Келава.Келава е голман,солиден е за Динамо,ќе ти треба за во иднина бидејки Бутина е стар многу 35-36 години има,а Лончариќ не го бива толку.
Исто играј го Ловрен како десен бек место Етто,има он уште да се доразвие само 20 години има,а и веќе е нешто подобар од него.
Јас досега не купив ниту еден играч,а газам,во ЛШ сум во група со Марсеј,Баерн и Интер,а во Хрватско првенство сум непоразен,дури немам ни нерешени,исто и во купот.
Мене доста ми е ослеснето што сум навивач на Динамо и го знам секој играч и дури немора ни да ги гледам кој што е добар.Секоја година со нив играм и ги знам кој се и што се. :)

Се надевам дека ти помогнав.

Пробај некој од слободните играчи:Смоларек,Видука,Кембел...

А за тоа другото за играчи користи скаут.
Пробај Смоларек одма на почеток да го земеш на free.Ако го земеш,можеш комотно Манџукиќ да го продадеш.

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Никако продавање на Бадељ голем талент е особено за Хрватска лига
2012/2013 сезона

П

Паспарту

Гостин
А ти кога последен пат си наснимал,да не си го одма исклучил пц-то од струја без да ја исклучиш играта и нормално да го исклучиш пц?
Неколку пати сум се заебал така ама веќе не.
Зачував играта, стиснав shut down али компјутеров место да се изгаси се рестартираше :) Значи до тоа е проблемот?

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Никако продавање на Бадељ голем талент е особено за Хрватска лига
2012/2013 сезона
Да,да никако не се продава тој.Гледам и солидно се развива.А ме чуди што никој не ми го бара до сега.Нема wnt статус сеуште.
А може да видиш како се развива Крамариќ 2012 гледам дека си?
Растура во 9 настапи 7 гола дава,а во ЛШ на Баерн 2 гола им брцна.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.626
Поени од реакции
14.528
Еве го Крамариќ кај мене, 2011 година.

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930

Кај мене е поголема ѕверка:)

Член од
16 октомври 2007
Мислења
59
Поени од реакции
1
значи ова е добра игрица ја видов у еден game store па ке ја земам :D:smir:

Член од
10 февруари 2007
Мислења
4.773
Поени од реакции
2.082
Играм и јас со Динамо.Не ти треба некое засилување,а ако ти требаат пари продај го Манџукиќ за барем 6-7 милиони и обавезно намести кај буџетот повеќе за плати да ти даде.Ако прво наместиш да ти даде повеќе пари за плати и тек после го продадеш Манџукиќ за 6 милиони ќе дојдеш до некаде 9-10 милиони евра трансфер буџет,а тој за плати во плус ќе бидеш за 110 к.
Второ од младинскиот состав стави го во прва екипа Андреј Крамариќ,талент е и форсирај го.Ако го продаваш Манџукиќ он и Слепичка прават добар тандем.Исто шитни ги Томиќ,Карлос и тој еден романски голман.Исто така на позајмица во Локомотива имаш играч добар,Антолиќ во Локомотива е 19 години има.Обавезно во прв состав мора да ги имаш Бадељ и Моралес.Двајцата играат многу добро,Моралес особено,најдобар стрелец и во куп и во првенство и во европа ми е,а Бадељ е млад и може да се развие,на еден сајт како талент што го препорачуваат го имам видено.Имаш многу играчи на позајмица така да на крај на сезона ќе добиеш доста нови играчи,и можеби нема да ти е потребно некое засилување.Прати ги Антолиќ и Келава.Келава е голман,солиден е за Динамо,ќе ти треба за во иднина бидејки Бутина е стар многу 35-36 години има,а Лончариќ не го бива толку.
Исто играј го Ловрен како десен бек место Етто,има он уште да се доразвие само 20 години има,а и веќе е нешто подобар од него.
Јас досега не купив ниту еден играч,а газам,во ЛШ сум во група со Марсеј,Баерн и Интер,а во Хрватско првенство сум непоразен,дури немам ни нерешени,исто и во купот.
Мене доста ми е ослеснето што сум навивач на Динамо и го знам секој играч и дури немора ни да ги гледам кој што е добар.Секоја година со нив играм и ги знам кој се и што се. :)

Се надевам дека ти помогнав.

Пробај Смоларек одма на почеток да го земеш на free.Ако го земеш,можеш комотно Манџукиќ да го продадеш.

Благодарам многу, ќе ги послушам твоите совети па ќе видам што ќе направам :)

А има ли FACEPACK и Team Logos од Хрватското првенство ?

Kajgana Shop

На врв Bottom