Fiverr

Член од
22 април 2005
Мислења
1.338
Поени од реакции
505
Da ve prasam za pomos bidejki samo sto se logirav t.e zacleniv na fiverr. Imam dve poracki t.e seuste preku poraka kontaktirame no vetija deka ke pobaraat moja pomos. Kako odi sega postapkata? Ja prifakjam rabotata, zavrsuvam rabota i potoa kako me isplakjaat tie?

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Da ve prasam za pomos bidejki samo sto se logirav t.e zacleniv na fiverr. Imam dve poracki t.e seuste preku poraka kontaktirame no vetija deka ke pobaraat moja pomos. Kako odi sega postapkata? Ja prifakjam rabotata, zavrsuvam rabota i potoa kako me isplakjaat tie?

Ти ги праќаат парите на фивер а ти можеш да си ги повлечеш на PayPal после 20 дена. Објаснувано е ова многу пати досега, врати се малку назад и ќе најдеш.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.923
Поени од реакции
7.017
Ако сте во комуникација на ниво на пораки ништо од бизнисот. МОРА да ти порачаат гиг и тек тогаш можеш да работиш за нив. Со тоа системот им зема нив пари предвреме а после кога ќе се комплетира работата и купувачот го потврди применото од тебе ќе се затвори нарачката со префрлање на парите (-20%) на твојот профил.

Член од
29 август 2009
Мислења
131
Поени од реакции
22
цело време читам ама нникој не објаснува што е тоа гиг... може некој да ми објасни пошто поима немам што значи тоа :вонзем:

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.661
Поени од реакции
8.681
цело време читам ама нникој не објаснува што е тоа гиг... може некој да ми објасни пошто поима немам што значи тоа :вонзем:
Гиг е работата што ја нудиш ти и другите продавачи. Оди на јутјуб, разглеај некој видеа ќе ти стане многу појасно отколку некој тука на слепо да ти објаснува.

Член од
29 август 2009
Мислења
131
Поени од реакции
22
Гиг е работата што ја нудиш ти и другите продавачи. Оди на јутјуб, разглеај некој видеа ќе ти стане многу појасно отколку некој тука на слепо да ти објаснува.
ок...фала :)

isoffProd

pluskavec
Член од
21 февруари 2011
Мислења
371
Поени од реакции
162
Здраво, активна е темава, или слабо? :D
Сакав да прашам, сега дека нели официјално имаме PayPal, како оди со фајвер? дали е се ок, функционира? :)

Big Bull

ОК
Член од
23 август 2008
Мислења
562
Поени од реакции
393
Сакав да прашам, сега дека нели официјално имаме PayPal, како оди со фајвер? дали е се ок, функционира? :)
Можеш да купуваш, не можеш да примаш пари.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Можеш само да купуваш :)

isoffProd

pluskavec
Член од
21 февруари 2011
Мислења
371
Поени од реакции
162
Можеш да купуваш, не можеш да примаш пари.
Можеш само да купуваш :)
да, читам тоа по форумов, ама слушнав како нешто имало можност за примање пари, ама со некоја „финта“ или нешто.
као земало провизија, процент некој.. не знам точно, можеби некој знае поубаво. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom