Firefox 6

• Креатор на темата Креатор на темата Mr.InF3ction
  • Време на започнување Време на започнување
Свесен сум дека нема да има повеќе од 5 проценти на пазарот.
Ако си свесен остани си на Opera и остај дискусијата за Firefox сепак темата е за тоа :)

Користете Aurora многу многу е подобар од Firefox било која верзија :)

дечки
како се подесуваше опцијата на мозила за сејв енд квит?

и ја апдејтував 3,16 и сега новата гледам некако чудна ми е

refresh и start page не ми се лево како на старата верзија туку десно се (види на сликата)
кај сите вака е или само кај мене?

mozf.jpg

дечки

refresh и start page не ми се лево како на старата верзија туку десно се (види на сликата)

mozf.jpg
Сега автоматски прави така. Оди на Историја->врати ја претходната сесија (session на анг)
Друго, има нова домашна страна, оди опции и кликни default кај домашната страна и после на нејзш ќе има едно големо копче за враќање на сесијата.

дечки

mozf.jpg

Прво кај сите е така не е само кај тебе но многу едноставно е да си го наместиш како сакаш.
Прво оди на view
96g7pg.jpg
исклучи Menu Bar за подобар изглед
После тоа оди на Firefox/Options/Toolbar Layout
4jmkbb.jpg

или десен клик на празен простор на Navigation Toolbar/Customize...
откако ќе ти се отворе новиот прозор

2r4ot46.jpg

со Drag-and-Drop можеш да додаваш или отстраниш она што сакаш исто и одделно можеш да завлечеш Reaload и Stop на онаа позиција која сакаш исто и Home...
3027ucz.jpg

мислам треба да ти е јасно тоа...(y)

некој да ми помогне како да го проширам bookmark toolbar от што е под navigation toolbar? несакам да кликам на тоа срелките скроз десно за останатите ставени во тулбарот па ако е можно пишете.

Firefox 6 е достапен порано од планираното
timthumb.php

Firefox 6 своето официјално претставување ќе го има во текот на оваа недела, но интересно е тоа што новата верзија на овој веб прелистувач е веќе достапна за преземање. Доколку сакате порано да ја имате новата верзија, тогаш можете да ја преземете од FTP серверот на Mozilla, и е достапна за Windows, Mac, и Linux.
Конечната верзија на Firefox 6 не носи никакви новини во поглед на корисничкиот интерфејс, но затоа носи подобрување во брзината, па така новиот Firefox ќе биде за 20 посто побрз од Firefox 5. Новини во новата верзија се барот го истакнување на доменот преку адрес барот, ќе се стартува побрзо, има поддршка за најновите верзии на WebSocket, додаден е интерактивната прототип JavaScript околина, Scratchpad, подобрен е Firefox Sync…
Пред да ја преземете новата верзија, имајте предвид дека сепак се можни ажурирања на истата додека не биде официјално пуштена, иако мала е веројатноста за такво нешто.

? Ај објасни малце...
За повеќето од вас новина (и тоа по што ќе го разликувате од претходните верзии) кај еден браусер е само промена во UI? o_O

Апдејт - ете го симнав, и навистина има разлика во брзина, и малку во отварањето на табови, а разлика во стартап брзина сеуште не можам да забележам.
Исто така има и малце промени во UI (се истакнува доменот на страната и малце шминка кај адрес барот) Не ми работи Avast WebRep-от ама очекувано е, 6-ката ептен е тазе.

? Ај објасни малце...
За повеќето од вас новина (и тоа по што ќе го разликувате од претходните верзии) кај еден браусер е само промена во UI? o_O
Абе знаеш колку време требаше од Firefox 3 во Firefox 4 да премине? Сега четворката излезе, а јас имам петка, а па овие ми викаат дека излегла шеска. Ма нека идат у п.м. јас си користам веќе Safari, еднаш годишно излага нов број.

Абе знаеш колку време требаше од Firefox 3 во Firefox 4 да премине? Сега четворката излезе, а јас имам петка, а па овие ми викаат дека излегла шеска. Ма нека идат у п.м. јас си користам веќе Safari, еднаш годишно излага нов број.

Добро, 4-ката имаше малку багови, (кај мене ми го затемнуваше цел екран првиот ден, и имаше голем memory leak) со 5-та ги отстранија баговите, и еве со 6-та конечно има поголеми промени. (брзина, подобрен адрес бар и слично)
Chrome незнам зошто, но бар кај мене е поспор, и дизајнот не ми се допаѓа, Opera-та е многу добар браусер, многу опции има и одлична стабилност, но пак поспор е (бар кај мене), IE9-та, во споредба со 8/7 итн. е далеку подобар браусер, но сепак му фалат некоие работи, (како AdBlocker на пр.) но IE е на добар пат да стане одличен браусер.
Заради овие причини секогаш сум користел Firefox, најбрз, (пак ќе повторам, кај мене, можда кај другите не е така) многу add-on-и, одличен дизајн итн. Како што реков, имаа проблеми со 4-та, но со 5-та ги поправија и тргна работата на арно за Mozilla.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom