Firefox 6

• Креатор на темата Креатор на темата Mr.InF3ction
  • Време на започнување Време на започнување
добра е...само при послаб интернет нервира...:mad:

Мене флеш плеерот често ми се руши иако одма ставив најнова верзија

Еве пред некој ден излезе и новата мозила,па кажете импресии,разочарувања.. :)
Коа веќе отвараш тема за фајрфокс 5, троа објасни кои се промените, предности - загуби, change log, screenshot-некој...

Па бидејќи нема промени во изгледот можам само да се пожалам на стабилноста,доста кочи во последно време се надевам дека со следниот апдејт ќе се среди.Толку сеа за сеа :)
+1
+ треба да ги средат сите адд-они не ми работат и тука.

И има тема за мозила.

Малце е побрза и не ми работат адд-оните. Инече еве ги во целост новините: (ме мрзеше да преведам :))
  1. Support for CSS transitions has been added
  2. The preference for “Do Not Track” has been moved to aid easier discoverability by users
  3. Improvements for canvas, JavaScript, and networking performance, and memory usage
  4. Improved standards support for HTML5, XHR, MathML, SMIL, and canvas
  5. Improvements to spell checking for various languages
  6. Improvements to Linux desktop environment integration
  7. Performance improvements for background tabs
  8. WebGL fixes: a fix for cross-domain textures and a fix to address the memory stealing issue

А и уште нешто, забележувам не го средиле memory leak-от од 4ката :mad:
Е ова стварно ме нервира! По 4-5 саати ќе започне да јаде по 600-700MB од RAMот!

Да не се отвараат нови теми за Фајрфокс ќе се пишува тука во генералната тема.

Разочаран сум и од 5-ка. Чекам сега Firefox 6 Beta..за два дена ќе излези.

Мене ми се апдејтираше од 4ка на 5ка и стварно никакви разлики не гледам. Само знам дека мораат под итно да се вратат на квалитетот што го имаа со претходните верзии.

Ако поседам од 2 сати и повеќе да работам на 5ката, процесорот оди на 100% цело време, и рам зема како да е приклучен комјутеров со 50 антивируси истовремено да скенираат, за видео да пуштам - тоа е желба само....Опера 11.50 е врв.....

Ако поседам од 2 сати и повеќе да работам на 5ката, процесорот оди на 100% цело време, и рам зема како да е приклучен комјутеров со 50 антивируси истовремено да скенираат, за видео да пуштам - тоа е желба само....Опера 11.50 е врв.....

Мислиш Хром.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom