Философијата на животот

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
pa batinja i srcenca mnogu e ednostavno.opushtete se i toa so treba ke dojde koga ke sakate vie zs vie ste kreatorot na seto toa i uzivajte dodeka ste gosti na planetava zemja!!!

Се повеќе сфаќам дека животот е синџир добивки, резултат на непромислени постапки. Уценети сме да живееме промислено, според одреден план, шема, концепт, ама! Life has a funny way...Родителите ти велат да не правиш бељи кога ќе испаднеш, а и самите знаат колку тие го слушале тој совет.
И нормално, на крај сите губиме, ама важно ли е? Важно е дека за да изгубиме, претходно сме добиле - оној кој не добил ништо, не може и да изгуби ништо. :music5:

Многу пати сум се запрашала,ама на крај ми текна : Што ако не постои таква филоСофија за нашето постоење?

А таа би била...
Не знам,според мене,до сега никој не ја открил...Не викам дека сум во право,ама и тоа е опција...

...birth , reproduction , death , (live in between).

Викторгг напиша:
Тоа е темата, јас моето гледање го изнесов :) сега сакам да го чујам твоето (односно прочитам)

Па го прочита де,јас сметам дека нема некоја философија за нашето постоење.Едноставно,доста било од монотонија со планктони и разни едноклеточни организми и оп-ете не и нас:)
Добро,додуша,пред нас биле и диносаурусите,ама нели тие изгинале...и после со зголемување на бојот на животните,појаките ги јаделе послабите,ама немало кој да ги јаде појаките:)

Cesto se prasuvam i doagam samo do soznanieto deka nie sme zivotot, nie go gradime, stvarame. Zivotot ni dal mnogubrojni moznosti, poimot e apstrakten, makotrpno ili ne nie sepak ziveeme. Se sopnuvame, pagame, zavisno, letame ili cekorime, zavisno. Podaren ni e zivot, zivotot mnogu znaci, samo treba da se znae kako da si zivee. Toa e najteskoto zasto site mislime deka znaeme. Treba da bideme blagodarni za se. Pak ke kazam nie sme zivotot, nie odlucuvame kako da ziveeme. Zivotot ne e pat tuku se ona sto ke doziveeme na toj pat i spravuvanjeto so site precki. Mnogu testovi, ispiti, steta sto smrtta e posledniot. Ne treba da se gleda pesimisticki tuku da se raduva na sekoj nov den i zrak sonce. Zivotot e ona sto nie od nego ke napravime!

It's a bitch,but life's a roller-coaster ride
the ups and downs will make you scream sometimes
and sometimes It's hard to believe that the thrill is gone,
but we gotta go round again...so let's hold on.

da ne tupis mnogu i DA UZIVAS vo rabotite sto gi imas i nemas

batka ja napomnav u prethodnite komentari deka iam specifi4en lajf stajl.Stanuem okolu 17:30 popladne i takov uste mamuren od prethodnata ve4er poso sum bil kamen gleam dve curi do mene prvo so praam e gi gleam u faca pred da gi razbudam za da vidam so kakvi su prael sinoka posle koa ke bvidam deka se mnogu jaki curi gi budam i pieme kafe i po edno cigar4e rodeo meko pa mieme zabi jadam pasteta argeta i iska4am nadvor da se pozdravam so komsijata poso u zivotnata filozofija mnogu e bitno sekojdnevnoto opstenje od bilo kakov vid dali so komsiite ili so komsikite sekoj so svojot vkus i do kaj stignav ahhh....da ...posle neli naravno ziveam za motor se ka4uvam na mojot tomos so nalepnici od R6 i polini i furam do centar maksimalnno razo4aran od vlasta poradi toa sto go poskapija benzinot. parkiram na kej i sednuem u aqua na maksimalno clubski ritam i pijam sweppes bitter lemon so moite drugarki i taka brat so da ti kazam sedime dokaj osum ipol idam doma se tusiram naravno se brijam ispod pazuvi mavam rakija poso neam after shave i sum kako nov za naredna luda ve4er toa e mojata filozofija jezda specifi4na ali sepak mng bliska do sekogo od nas pozdrav

Додека паметните ја бараа смислата на животот, глупавите си го проживеаа.:helou:

glupavo e da baras smisla vo nesto sto ne podlegnuva na nikakvi zakoni nitu pravila. i mnogu mi e glupavo koga nekoj ke rece " e ova e smislata na zivotot vaka treba da go ziveete ". smislata na zivotot e nesto sto sekoj covek razlicno ja sfaka i za sekogo e razlicna. nema pravilno i nepravilno ziveenje na zivotot. koj kako si ja sfatil taka e pravilno za nego posto ne mozes da mu nalozuvas na nekogo kako da go prozivee svojot zivot. jas uste ja nemam najdeno svojata smisla na zivotot ako voopsto ja ima. mozebi i toa e zivotot da ja baras smislata na covekovoto postoenje?:)

noodle напиша:
Додека паметните ја бараа смислата на животот, глупавите си го проживеаа.:helou:

haha da:pos2::pos2:

Кратко:
1) Get up
2) Survive :duel:

3) Go back to bed

:olee:

Zivotna filozofija i zivotna cel?
Minatoto e nesto na koe sto ne treba da se navrakame.. Vredi da se sekavame na nego no ne i da ziveeme vo nego..
Idninata nesto za koe sto vredi da se sonuva.. Nesto sto nekogas ke gi oblezi nasite zivoti..
Segasnosta e toa vo koe sto treba da ziveeme.. Ziveejki za idninata ili vo minatoto gubime del od sebe.. Smisla i cel vo zivotot.. Potocno ziveejki druga epoha.. Go preskoknuvame edinstvenito dar sto Gospod Bog ni go dal nam.. ZIVOTOT vo celina.. Treba da go ziveeme kako sto znaeme i umeeme.. Se ragame koga drugi sakaat.. umirame koga ne sakame.. No toa pomegu.. E edinstvenoto ostanato na nas sto treba vo celost da go iskoristime..
Edinstvena cel vo nasite zivoti e vsusnost da gi proziveeme kak osto nie sakame.. Bez razlika dali toa za nekoj e pogresno ili ne.. I grevovi da pravis.. Pogolem grev od toa da si go preskoknes zivotot nema..
Se, ama bas se se prostuva osven toa.. Zivotot e eden i treba da se prozivee do kraj.. Toj ni e i edinstvena cel..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom