Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Posoci edna kvalitetna rabota sho e Netflix a da ne e Narcos.Што е фамава со Нетфликс, губат саскрајбери, им паѓаат акциите, ова-она...? Новиот Блокбастер?![]()
Ако бараш оригинална Нетфликс серија, пример:Posoci edna kvalitetna rabota sho e Netflix a da ne e Narcos.
Plus, interfejsot im e najnapaden te bombardira so audio-vizuelni stimulacii, ne ti dava oko da odmoris.
А една година има поминато откако ти лизнав во приватни да ти кажам дарк да ја гледашEh, mozese da zapres kaj Dark, oti nisto drugo od najbrojanovo ne vredi osobeno Witcher, a Dark dodusa ne mi e gledano nisto i nisto ne znam za serijata.
Ke bide, mi treba vremeА една година има поминато откако ти лизнав во приватни да ти кажам дарк да ја гледаш![]()
Можеби поради супердупер квалитетната содржина што ја имаат како на пример следново дело:Што е фамава со Нетфликс, губат саскрајбери, им паѓаат акциите, ова-она...? Новиот Блокбастер?![]()
Можеби поради супердупер квалитетната содржина што ја имаат како на пример следново дело:
Taka mi rekoja isto i na specifikacijacata pisese 16kw toplotna pumpa + 9kw grejac. Vcera dobiv cena i za Vailant 18kw t.pumpa so bafer i kompletna montaza 9100€.Poveli druze(modelot sto ti go ponudile e na 17ta str od PDFot Toshiba Estia HWS-P1105XWHT9-E / HWS-P1405H8R-E) ovde pisuva deka e so vgraden grejac od 12kw....pumpata dava samo 10,8kw na -7 so COP 1,8 ili u prevod na -7 trosi 6kw/h na saat....za 8000eu kako sto kaza deka ti ja ponudile kako ke zgrees 190m2 so ova stvarno neznam, osven grejacite ako ne se ukljucat.
Прегледај го приврзокот 329385
Прегледај го приврзокот 329383
Прегледај го приврзокот 329381
Гледам веќе си се распрашал и знаеш како одат цените.
Не знам само дали ти кажале дека топлински и радијатори не одат рака под рака! А сам велиш дека кај тебе е комбинација од еден спрат подно и два спрата радијатори!?
Прво за да се изведе тоа(!) различен проток и различна температура сосе бафер, ќе ти треба една соба само за разводот! т.н.техничка просторија.
Радијаторите ти се исто поставени!? 55/45? 70/60? Пиши крст на тие уште одма!
Ефикасност на пумпата! Дури и кога дава иста моќност(топлина) е огромна разлика во КОП-от меѓу 45ц и 30ц!
На крај пари… ако имаш супер! Ама ако немаш и планираш да ја плаќаш на рати, сосе сметките за струја… огин! Ќе чекаш 5 до 10 години да ти се исплати, па тек тогаш ќе почнеш да “штедиш”! Ако и нешто уштеди, еден квар и “Ш” нема да остане од таа заштеда!
Поентава ми е дека за ТП мораш да имаш исполнето многу услови за да влезе во игра.
Многу е пишувано тука, и за изолација, и за подно, и за фенкојлери… па и за самата исплатливост.
Размисли си ептен убаво пред да се заглавиш!
Od kade potocno? Kontakt nesto6300 евра Mitsu Ecodan топлинска пумпа 16kw. Цена добиена денес пред 20 минути. Плус 600 евра за поврзување на постоечка инсталација и пуштање на пумпата.
Цена за Valliant е 6100 16kw.
Пари потрошив наThe NorthmanАња Тејлор Џој![]()