Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
На времето имаше многу подобри стручни мислења на темава. :pos:

Попара...

Ima razlika koga e ladna prostorijata i sakame brzo da ja zgreeme, i koga e potrebno samo odrzuvanje na temperaturata.
Koga treba da postigne 4-5 stepeni razlika klimata bi trebalo da odi na sto povekje oddadena toplina a toa znaci i pogolema brzina na duvanje. AUTO modot bi trebalo da si izracuna vo koja brzina treba da vrti. E sega kaj razlicni klimi razlicno e podesuvanjeto. Kaj mene koga ke ja uklucam da brka takvi razliki vo temperatura si vrti vo 4-5 brzina vo start (na AUTO) pa poleka potoa namaluva. Sum probal da uklucam turbo no toa znaci samo poveke duvanje i pogolema bucava, ne i pogolema toplina. Moze kaj drugi modeli ne e taka.
A koga e na odrzuvanje temperatura, namestena da receme na 24, i na AUTO raboti vo vtora, ako manuelno mu podesis 4-5 a si ostane temperaturata 24, zarem ke oddade poveke toplina? Ne, nemoze da otera na 26 stepeni ako mu e 24 namestena.

^^
Јас сеуште се немам вселено во станот, не можам за себе да пишувам. Инаку стариве се греат на Ломо, засега супер не се жалат на ништо. Јас лично не сум видел да иде во дефрост, ниту сум го видел дека е заледена надворешната единица. Но тоа и не значи нешто многу пошто не го пратам тоа постојано.

Една замерка би била дека дефинитивно се слушаат вибрации, посебно навечер. Иако држачите ми се поставувани многу внимателно (и имаат две точки на спојување со ѕидот (L профили).
@kodus дај кажи од каде ги зимаш тие silent block-овите. :)
imam uste mnooogu malku ali ako tolku ti pravat merak javi mi se i ke ti dadam :)

@Џонтра Волта

Koга ќе имаш време пробај му се и на другите негови. Сигурен сум дека нема да те остави рамнодушен и ќе го смениш мислењето за режисерот.

Amores Perros
Babel
Biutiful
21 grams

Ако си љубител на Холивуд, пробај му се на Babel пошто глуми Бред Пит во него.

Meне омилен ми е Biutiful али истиот е пософистицирана драма која обработува заебан живот, на еден спор, по малку монотон начин, но доста реален и трагичен. Amores Perros е мастерпис невиден кој може да те извади од такт.

@Џонтра Волта

Koга ќе имаш време пробај му се и на другите негови. Сигурен сум дека нема да те остави рамнодушен и ќе го смениш мислењето за режисерот.

Amores Perros
Babel
Biutiful
21 grams
кој од кој подобар, за мене врв е 21 grams

Да тибам Синедејсо со 300ката за Ирејшнл. Денес блуреј излегла. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom