Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Сега го почнав Обливион да го гледам, одличен е на почетокот за понатака ќе видиме.
Отсекогаш сум почитувал кога член ќе прекине филм за да не информира. Тоа покажува посветеност и грижа за заедницата. (y)

Отсекогаш сум почитувал кога член ќе прекине филм за да не информира. Тоа покажува посветеност и грижа за заедницата. (y)

Не прекинав за да пишам дека го гледам филмот, го прекинав филмот за да одам да си земам ладно сокче и патем напишав.

П.с. Обиливион од мене има чиста 10, одличен филм (y)

Болиглава проблеми ќе си има, после Only God Forgives, нема да знае кој ќе му е омилен филм со Гослинг, нели Drive..
Исти режисер, исти стил, препознатлива фотографија..

You know nothing wot њ.

Врска ми немаше Only God Forgives. Баш како шо очекував. Одличен стилски, во све друго срање. Далеку е од Drive. Како можеше 8ца да му стегниш, како? :place:

O...кеј, Only God Forgives не е за 8-ка. Oblivion e. :pos:

Искрено јас го обожавав филмот, ме потсети на мојот фејв Enter the Void, со кулнес факорот од Oldboi.
Ми се допадна што не е spoon-fed и ми се допадна приказната in general.

Сосема ме зацементира во фотеља, и реков, пошо мразам премногу криви очи, и да не траеше толку кратко, ќе имаше 10ка.
Баш по мој вкус. Ама ако можеше срањето The Place Beyond the Pines да траеше 3 часа, можеле да си ДОиграат со уметноста, симболиката и све од тој кош троа повеќе.

dragonsky оти рушиш забава?
Сите можеме 8ки да начукаме, онака не е лош, ааама не е 10ка.
Пола од поентата е да се извлече лично мислење кога веќе не рецензираме, лична оцена.
Според нас, не според тоа колку филмот заслужува или колку што и има на имдб. Мислев со 0/5 подобро ќе се достигне тоа.

O...кеј, Only God Forgives не е за 8-ка. Oblivion e. :pos:

Искрено јас го обожавав филмот, ме потсети на мојот фејв Enter the Void, со кулнес факорот од Oldboi.
Ми се допадна што не е spoon-fed и ми се допадна приказната in general.

Сосема ме зацементира во фотеља, и реков, пошо мразам премногу криви очи, и да не траеше толку кратко, ќе имаше 10ка.
Баш по мој вкус. Ама ако можеше срањето The Place Beyond the Pines да траеше 3 часа, можеле да си ДОиграат со уметноста, симболиката и све од тој кош троа повеќе.

dragonsky оти рушиш забава?
Сите можеме 8ки да начукаме, онака не е лош, ааама не е 10ка.
Пола од поентата е да се извлече лично мислење кога веќе не рецензираме, лична оцена.
Според нас, не според тоа колку филмот заслужува или колку што и има на имдб. Мислев со 0/5 подобро ќе се достигне тоа.

Сфаќам што сакаш да кажеш за оценкиве ама сепак не гледам разлика дали ќе пишам 8/10 или 4/5.
Со X/5 премногу е лимитирано оценувањето, бар за мене.

Не реков нигде дека Oblivion е 8ца, види како го оценив во твојана тема.

А овај е даааалеку од кулнесот на Олдбој. Најмногу имав проблем со неитересните беспотребно издолжени сцени, како и караокето. Горе долу го разбрав симболизмот, само шо не ме заинтригира доволно за да речам, аха океј, многу добро изведено.

Едит: се сложвам за Warm Bodies. Срање.

Се изнасмеав оти Ио му зачука 8-ка на Обливион. Филмот е тој, е сега зависи дали и како ќе легне.
Мене пример, го капирам исто Драјв, ама ете, не ми се погодил. Башка овој е даркерски, па ме знаеш.. :rolleyes:
ПИЕС WARM BODIES ВЛАДЕЕ!

Инаку покрај Фајкла, и уште Рејдиохед, еве што ќе се пласира на мојот ѕид:

Eowless.jpg

:love:

Добро е што ти не си модератор.. од читање се наежив. Го избришав, ефтин трол. :)
Инаку Dark Shadows е 2012.

Чекај бе, што има везе ако бев модератор? За толку лош ќе бев, не сфаќам? You have offended me deeply >_>

I'm tolerable more than you thinks -_-

За Dark Shadows, дека не можам да го модерирам постот повеќе, ако може, избриши го од листата, ќе додадам уште филмови сега скоро.

Чекај бе, што има везе ако бев модератор? За толку лош ќе бев, не сфаќам? You have offended me deeply >_>

I'm tolerable more than you thinks -_-

За Dark Shadows, дека не можам да го модерирам постот повеќе, ако може, избриши го од листата, ќе додадам уште филмови сега скоро.

Kidding kiddo. Жустро му влезе со текст и текст и текст на обичен трол.
Инаку, едитирано.

Се изнасмеав оти Ио му зачука 8-ка на Обливион.
Да ама како сам да си се смееш.

Сериозно, што е со тоа: Обливион 8ца, Another Earth 8ца, The Place Beyond the Pine 7ца :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos: ???

Ај да разберам да имаш барем 10 истомисленици на форум и стотици хејтери на филмовиве world wide, па некако да сконтам што е толку смешно. Напротив, повеќето критики за филмовиве воопшто не се лоши и генерално сите се над 7 на ИМДБ, дури и Том Круз со армија религиозни хејтери се држи над просекот. А ти си некако изолиран. Можеби не е лошо да престанеш да се однесуваш како да зборуваме за Asylum продукција и да разгледаш околу тебе пред да постираш нешто, а посебно пред да решиш да не напнуваш по сто пати.

Да ама како сам да си се смееш.

Сериозно, што е со тоа: Обливион 8ца, Another Earth 8ца, The Place Beyond the Pine 7ца :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos: ???

Ај да разберам да имаш барем 10 истомисленици на форум и стотици хејтери на филмовиве world wide, па некако да сконтам што е толку смешно. Напротив, повеќето критики за филмовиве воопшто не се лоши и генерално сите се над 7 на ИМДБ, дури и Том Круз со армија религиозни хејтери се држи над просекот. А ти си некако изолиран. Можеби не е лошо да престанеш да се однесуваш како да зборуваме за Asylum продукција и да разгледаш околу тебе пред да постираш нешто, а посебно пред да решиш да не напнуваш по сто пати.

Се напна бе? Незнаев дека треба да имам од 10 форумџии лајкчиња за да мислењето ми е валидно..
Еве што е со: 8ца???? :pos::pos::pos::pos::pos: Ти го започна муабетот, знам дека мајк беј-иш филмовите како Oblivion се mind numbing ама нема ни пола ден од твојот пост. Со толку неизразен attention span, јасно зошто OGF ти бил без поента и претенциозен. Оти да, фали "дијалогот" кој го има во Oblivion, не е spoon-fed oвде приказната да му се допадне на секој average joe, безразлика што има поголема уметничка вредност, што е оригинална и можеби, само можеби, нема потреба од ретардиран дијалог за приказната да може да се раскаже преку суреализам и симболика. Минималистичка приказна за одмазда со комплексноста на луѓето. Зарем е потребно повеќе? Не дека го нема, покрај целата таа фотографија.

Или можеби што ликовите со 2 реченици беа повеќе комплексни, карактеристика на човек, отколку 100 хуманизирани Том Круз клонови? Што патем покрај дроновите, беа апсолутното најопасно оружје за поробување земјата????? Или можеби курвата од жена и' беше небитно дали е клон 49 или 52 или 10123 битно да е Том Круз во неа? Оти нели, само еден беше поинаков според Фриман? Еден беше.. љубопитен, еден беше избраниот. Можеби уште во првите 10минути на сите во глава им светна Moon? Можеби дека е клише до толку што мала група педери го спасуваат светот кои цели нуклеарки едвај го задржале? Moжеби дека е едвај блокбастер кој ќе биде запамтен до крајот на месецот? Можеби што еден Prometheus е светлосни години пред овој?

Разбирам дека е 2013, ама филмовите се уметност, а секој mass produced генериран блокбастер не вреди за дискусија, камоли за 8-ки.
Јес да се' е насочено кон ефекти и мајк беј стил, но да се разбереме, секој во-обид-на-линч филм е подобар од тие ефтини скрипти и тие ваши скапоцени дијалози во блокбастериве.

Него, ме интересира, од последните 10тина сај фај парчиња, освен 8ките на Another Earth, Oblivion, Continuum.. имаш дадено пониска оцена?
Или сиви, пожолтени, бели бумбари добиле другите, невредни за одбрана?

Мене најмногу ми се допаднал во Ides of March
Го заборавив овој добар беше да, иако очекував повеќе од филмот посебно очаен беше крајот. Изгледа само на мене не ми се допадна Драјв, премногу досаден и многу клише моменти.

А зошто толку хејт за Обливион добар филм е, реална оцена е 7 може и 8 зошто да не !

Мене па овие муабетите за тоа "не е филмот за секој, треба сам да го сфатиш" ми се комедии.

Јас мислам некој да направи филм во којшто 90мин. ќе се покажува како се суши боја на ѕид ќе има луѓе што ќе мислат е феноменален пошто е филм кој што е за посебни луѓе.

Можеби навидум изгледа дека филмот е глуп, и нема ликови, нема дијалог или било што ама уствари сушењето на боите на ѕидот се длабоки. Името сушењето на боите на ѕидот претставува симболика за животот. Навидум сите го гледаме кречењето на ѕидот само површно и го сфаќаме здраво за готово, но сепак не секое кречење на ѕидот е исто. Некое е побрзо,некое е пократко, некое десетто но на крајот кога ќе се заврши со кречење бојата на ѕидот ќе се исуши. И дури тогаш кога ќе се исушат боите ќе сфатиш дали си направил добра работа. Така и во животот, без разлика како го водиш животот на крај ќе умреш и нема да знаеш дали си водел добар живот се додека не го завршиш.

Е сега ја можам да сфатам зошто некои обични луѓе со средно би мислеле дека филм во кој што 90м. се суши боја е "глуп" ама тоа е кога се дебили дека се ложат на филмови со Брус Вилис и Сталоне што врска немаат од глумење наместо да гледаат филмови во кои што не е ни потребно глумење туку само добри визуелни ефекти. Ама тоа е Холивуд постои само за дебили ко вас да се ложат, земете глејте малце фестивали за црно бели филмови излезени во 21виот век и искористете го мозокот.

Мене па комедии ми се муабетите дека не постојат филмови кои не се за сите.

Дај му на брат ми да го гледа, Naked Lunch, и на 10 минути од филмот ќе го изгаси, или брат ми не се брои? ако не се брои он, истиот тест 100% ќе биде потврден, од мајка ми татко ми, или било кој што го знам, а не е хардкор фан како нас.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom