Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Отсекогаш сум почитувал кога член ќе прекине филм за да не информира. Тоа покажува посветеност и грижа за заедницата. (y)
Не прекинав за да пишам дека го гледам филмот, го прекинав филмот за да одам да си земам ладно сокче и патем напишав.

П.с. Обиливион од мене има чиста 10, одличен филм (y)

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Болиглава проблеми ќе си има, после Only God Forgives, нема да знае кој ќе му е омилен филм со Гослинг, нели Drive..
Исти режисер, исти стил, препознатлива фотографија..
You know nothing wot њ.

Врска ми немаше Only God Forgives. Баш како шо очекував. Одличен стилски, во све друго срање. Далеку е од Drive. Како можеше 8ца да му стегниш, како? :place:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.680
Поени од реакции
34.171
O...кеј, Only God Forgives не е за 8-ка. Oblivion e. :pos:

Искрено јас го обожавав филмот, ме потсети на мојот фејв Enter the Void, со кулнес факорот од Oldboi.
Ми се допадна што не е spoon-fed и ми се допадна приказната in general.

Сосема ме зацементира во фотеља, и реков, пошо мразам премногу криви очи, и да не траеше толку кратко, ќе имаше 10ка.
Баш по мој вкус. Ама ако можеше срањето The Place Beyond the Pines да траеше 3 часа, можеле да си ДОиграат со уметноста, симболиката и све од тој кош троа повеќе.

dragonsky оти рушиш забава?
Сите можеме 8ки да начукаме, онака не е лош, ааама не е 10ка.
Пола од поентата е да се извлече лично мислење кога веќе не рецензираме, лична оцена.
Според нас, не според тоа колку филмот заслужува или колку што и има на имдб. Мислев со 0/5 подобро ќе се достигне тоа.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
O...кеј, Only God Forgives не е за 8-ка. Oblivion e. :pos:

Искрено јас го обожавав филмот, ме потсети на мојот фејв Enter the Void, со кулнес факорот од Oldboi.
Ми се допадна што не е spoon-fed и ми се допадна приказната in general.

Сосема ме зацементира во фотеља, и реков, пошо мразам премногу криви очи, и да не траеше толку кратко, ќе имаше 10ка.
Баш по мој вкус. Ама ако можеше срањето The Place Beyond the Pines да траеше 3 часа, можеле да си ДОиграат со уметноста, симболиката и све од тој кош троа повеќе.

dragonsky оти рушиш забава?
Сите можеме 8ки да начукаме, онака не е лош, ааама не е 10ка.
Пола од поентата е да се извлече лично мислење кога веќе не рецензираме, лична оцена.
Според нас, не според тоа колку филмот заслужува или колку што и има на имдб. Мислев со 0/5 подобро ќе се достигне тоа.
Сфаќам што сакаш да кажеш за оценкиве ама сепак не гледам разлика дали ќе пишам 8/10 или 4/5.
Со X/5 премногу е лимитирано оценувањето, бар за мене.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Секако никој не оценува под 5/10, освен ако не е некоја убер-катастрофа

драгонСКАЈ, 8/10 не треба да биде 3/5?

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Секако никој не оценува под 5/10, освен ако не е некоја убер-катастрофа

драгонСКАЈ, 8/10 не треба да биде 3/5?
1,2-1/5
3,4-2/5
5/6-3/5
7/8-4/5
9,10-5/5

Барем според мојава логика :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.680
Поени од реакции
34.171
Плах си одзема 2 од крај само.. :pos:

Инаку, поштено, најпоштено си се изнасмеав на Warm Bodies. Голема препорака.

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Не реков нигде дека Oblivion е 8ца, види како го оценив во твојана тема.

А овај е даааалеку од кулнесот на Олдбој. Најмногу имав проблем со неитересните беспотребно издолжени сцени, како и караокето. Горе долу го разбрав симболизмот, само шо не ме заинтригира доволно за да речам, аха океј, многу добро изведено.

Едит: се сложвам за Warm Bodies. Срање.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.680
Поени од реакции
34.171
Не реков нигде дека Oblivion е 8ца, види како го оценив во твојана тема.

А овај е даааалеку од кулнесот на Олдбој. Најмногу имав проблем со неитересните беспотребно издолжени сцени, како и караокето. Горе долу го разбрав симболизмот, само шо не ме заинтригира доволно за да речам, аха океј, многу добро изведено.

Едит: се сложвам за Warm Bodies. Срање.

Се изнасмеав оти Ио му зачука 8-ка на Обливион. Филмот е тој, е сега зависи дали и како ќе легне.
Мене пример, го капирам исто Драјв, ама ете, не ми се погодил. Башка овој е даркерски, па ме знаеш.. :rolleyes:
ПИЕС WARM BODIES ВЛАДЕЕ!

Инаку покрај Фајкла, и уште Рејдиохед, еве што ќе се пласира на мојот ѕид:

:love:

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Добро е што ти не си модератор.. од читање се наежив. Го избришав, ефтин трол. :)
Инаку Dark Shadows е 2012.
Чекај бе, што има везе ако бев модератор? За толку лош ќе бев, не сфаќам? You have offended me deeply >_>

I'm tolerable more than you thinks -_-

За Dark Shadows, дека не можам да го модерирам постот повеќе, ако може, избриши го од листата, ќе додадам уште филмови сега скоро.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.680
Поени од реакции
34.171
Чекај бе, што има везе ако бев модератор? За толку лош ќе бев, не сфаќам? You have offended me deeply >_>

I'm tolerable more than you thinks -_-

За Dark Shadows, дека не можам да го модерирам постот повеќе, ако може, избриши го од листата, ќе додадам уште филмови сега скоро.

Kidding kiddo. Жустро му влезе со текст и текст и текст на обичен трол.
Инаку, едитирано.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Kidding kiddo. Жустро му влезе со текст и текст и текст на обичен трол.
Инаку, едитирано.
Оу ..... okays then.

Да, имам обичај да натегам со тролови место игнор. Youz be right Sir.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Морав ова да го споделам, од дамна се немам вака смеено

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.485
Се изнасмеав оти Ио му зачука 8-ка на Обливион.
Да ама како сам да си се смееш.

Сериозно, што е со тоа: Обливион 8ца, Another Earth 8ца, The Place Beyond the Pine 7ца :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos: ???

Ај да разберам да имаш барем 10 истомисленици на форум и стотици хејтери на филмовиве world wide, па некако да сконтам што е толку смешно. Напротив, повеќето критики за филмовиве воопшто не се лоши и генерално сите се над 7 на ИМДБ, дури и Том Круз со армија религиозни хејтери се држи над просекот. А ти си некако изолиран. Можеби не е лошо да престанеш да се однесуваш како да зборуваме за Asylum продукција и да разгледаш околу тебе пред да постираш нешто, а посебно пред да решиш да не напнуваш по сто пати.

Kajgana Shop

На врв Bottom