Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување

. Deadline Hollywood's sources estimated the film will need to gross around $560 million at the worldwide box office in order to make a profit, and predicted the film would have a $20 million loss if it earned "anything in the low [$400 million] global threshold". An insider described the film's performance over its opening weekend as "not a huge disappointment, but a disappointment, nonetheless."

А каков само радикален маркетинг тераа за филмов, и повторно промашај за нив.

Годинава малку повеќе од било кога потфрлив со оскаровските филмови, дури и 2 од номинираните за најдобар филм уште ги немам гледано. Па денес решив да подзачистам хард диск (обично ги бришам изгледаните филмови после гледањето). Еден од филмовите искрено позитивно ме изненади: Causeway - Брајан Тајри Хенри беше номиниран за споредна улога, чинам, за филмчево. Малечко, тивко филмче за „потребата да имаш некој со кој ќе го испиеш утринското кафе“. Навистина добар перформанс од актерите (Џенифер Лоренс е главната женска улога), и иако не е нешто невидено или WOOOOW, за мене беше изненадување зашто не очекував да ми се допадне. (y)

На вочлистата ми се следните филмови и барам торенти/стриминг за истите. Ако некој знае, може да пушти по порака. Фала :smirce:

- Confessions (2010)
- Blue Bayou (2021)
- Rent-a-cat (2012)

На вочлистата ми се следните филмови и барам торенти/стриминг за истите. Ако некој знае, може да пушти по порака. Фала :smirce:

- Confessions (2010)
- Blue Bayou (2021)
- Rent-a-cat (2012)
Ти пратив.

на пеја989 роднината со нов филм

Прв пат вечерва го гледав the whale и можам да кажам дека ми е боље филм него оној што доби оскар со кинезите.. Апсолутно презаслужен оскар за Брендан Фрејзер... Искина дечкото..
Автоматски споено мислење:

Kianu ne e ni 2% akter od Tom Kruz , ako gi sporedime ulogite od mladosta na Kianu i tie na Tom vo eden period .. Tom e bogot na glumata za Kianu

Toa shto Kianu ima epten tazna zivotna prikazna i e dobar covek ne go pravi ok ili prosecen glumec.

Vidi go Kianu vo Bil i ted ili Point Break .. i Tom Kruz vo Born on the 4th of July ili A few Good Men.. sramota e da se spomnat dvajcata vo ista recenica.

Kianu e precenet i z prosek a Tom e potcenet.
Бог на глумата е Ди Каприо.. Киану како актер е просек, Том Круз не е глумец у права смисла, повеќе stunts прави и адреналински акции.. Како глума на актер онаа на Ди Каприо ми е врв на врвот, ГОАТ кај машките актери.. Почнувајќи глумата во What's Eating Gilbert Grape (уште тука требаше да лапне оскар), оскар требаше и во Титаник, Catch me if you can, Shutter Island, за Волкот требаше оскар да земе, значи премногу филмови има каде што мораше да лапне оскар ама копилињата не дозволуваа да земе, па после му дадоа оскар во Повратник иако тулка не заслужи, ама раси народот што го сака и хајп направија, заради тоа му дадоа..
Автоматски споено мислење:

За Џанго требаше оскар за споредна улога..

Последно уредено:
Нишка за тоа како за една година е направен Т2, еден од најлегендарните филмови на сите времиња:

Златното правило на постарите генерации, го начекуваш филмов на тв и тоа е тоа, едноставно мора да го изгледаш до сам крај, макар и на сопствената свадба касниш.

Искрено Ио не знам дали ова или Aliens, исто дело на Камерон, е најбољи sequel ever made, башка што таму првиод дел не беше негов, за разлика од Терминатор.

Терминатор 1 со оглед на тоа со какви пари е направен, е тотален мастерклас. Тоа што викаш, на ТВ кога ќе се појавеше откажуваш секакви обврски за да гледаш. Исто така за мене дел од оние филмови кои ги репризирав еднаш годишно, сега поретко но сепак:

Т1 и Т2,
Кум 1,2,3,
BTTF 1,2,3.

Штета само што не направија добар трет дел па да гледавме трилогија, но во секој случај првите два се скапоцени парчиња филм.

и тројката е добар

Тројката е најдобар од сите филмови што излегоа после Т2...инаку е премногу, премногу слаб филм, ни до колена не им е на Т1 и Т2.
Истово важи и за Alien 3, првите два дела одлични, понатаму срање. Хеловин такоџе, првите два добри, потоа срање.

Уште една нишка за легендарниот Crouching Tiger Hidden Dragon, со топла препорака за гледање до сите што се криеле под некое дрво:

Она што секогаш ме интересирало е дали за 20-30 години ќе се збори за некои песни/бендови или во случајов актери и филмови како што ние сега збориме за нешто од пред 20-30 години. И денес има убава музика и филмови, ама еве на тема филм... не паметам некој легендарен филм да искочи ко Терминатор или Кум, Скарфејс, еве и Убиј го Бил е веќе 20 години и ред други да не ги редам. Некој да ме праша денес, пак ќе препорачам филм од пред 20 години, ретко нешто од поновиве.

Она што секогаш ме интересирало е дали за 20-30 години ќе се збори за некои песни/бендови или во случајов актери и филмови како што ние сега збориме за нешто од пред 20-30 години. И денес има убава музика и филмови, ама еве на тема филм... не паметам некој легендарен филм да искочи ко Терминатор или Кум, Скарфејс, еве и Убиј го Бил е веќе 20 години и ред други да не ги редам. Некој да ме праша денес, пак ќе препорачам филм од пред 20 години, ретко нешто од поновиве.
Интересно. Не знам, можеби Интерстелар да е филм кој ќе остане?

Секоја генерација со своите мемории. За 20 години сигурно дека оние кои се деца сега ќе зборуваат за филмови кои нив им будат убави мемории. Марвел, ДЦУ, Шазам...што ти ја знам.

Еве тука Стивен Бауер објаснува за тоа како реагирале луѓето првите 10 години на Скарфејс и како потоа со новите генерации филмот добива на популарност. Или у превод, кога излегол - пробил дно.

Инаку, според мене има многу филмови со потенцијал да бидат легендардни во иднина a се снимани во 2010те:

- Hobbit
- Inception
- 12 years a Slave (како тргнале со БЛМ овој може да биде и нумеро уно без никаква конкуренција)
- Mad Max : Fury Road
- Django Unchained
- The Revenant
- The Dark Knight вториот
- Planet of Apes
- Joker

Ова набрзинка од гугл што можев да видам а сигурен сум дека е многу поголема листава...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom