Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Темава може да се користи за маање хејт и котра-препорака на филм сосе спољери?

Пишав на летербокс ќе пишам и тука.
The Hateful Eight - мераци. Потребна е голема мајсторија да се направи филм што ќе ви го задржи вниманието цели 160 минути. Тарантино, царе, длабоки наклони. :cuc::cuc:

The Hateful Eight - мераци. Потребна е голема мајсторија да се направи филм што ќе ви го задржи вниманието цели 160 минути. Тарантино, царе, длабоки наклони. :cuc::cuc:
Нели? :) Кој ти беше подобар овој или Џанго? Мене овој ми е некоја класа над Џанго.

If I stay. (или „саат и 40 минути се двоумам дали да скинам конци или не“)
Беспотребно потрошено време за филм полн со мелодрама и клишеа. Се работи за една талентирана цура Мија, израсната во музикално семејство, живее лесен (и по мене крајно размазен) живот, наоѓа дечко и после тоа веднаш сцената се пренесува во период кога целото семејство доживува сообраќајка и нашата „хероина“ доживува кома. Оттаму почињаат некои чудни его трипови да ја нафаќаат во филмот претставени као демек спомени на убаво време,
па тука не` шета во времето коа покрај нејзиното рокерско семејство она решава да свири чело, па згодите и незгодите со дечкото, па апликации за Џулијар, па ме-примиле, не-ме-примиле, јаоо драми long distance relationshit ствари, караници недоразбирања.... со еден збор - spoiled brats.
Мислам хеј 21 век сме, као бабите можеле у 19ти да се пишуваат со нашите дедовци, да држат врска а овие раскурцана генерација не може. Башка се учиш на компромиси, мислам... Што да расправам, клише до клише работава.
Long story short - сите од фамилијата гинат постепено, прво татко па мајка па син,
па оваа пошо у кома а све гледа (од оние шик лит срања што искачаат у М-Експрес) демек губи воља за живот понатака и прашање е на моменти она дали ќе оди у рајот.
Крајна препорака е, не си го губете времето со овој филм. Предолг е, можеше комотно да се скрати на 45 минутна документарка од некоја од оние fox crime/life ријалити срања, ако ви е до толку за трагични филмови, "Remember me" e светлосни години понапред од овој и во глума (покрај вампир фегетон) и во прикаска.
Ајт толку од мене.

Коа го видов плотот, одма ме однесе на еден од пошокантните и потешки филмови кои ги имам гледано кој раскажува за погрешни животни одлуки, свртувања у негативен правец и емоционален распад - Christiane F. Wir Kinder vom Bahnhof Zoo.
Огромна препорака за сите што го немаат гледано!

Иако на различна тематика, Victoria излезе дека повеќе доминира како трилер, и тоа одличен трилер.

Погрешни очекувања. :toe:

ако некој заслужува оскар за The Revenant, тоа е Том Харди...Лео ми е еден од омилените глумци ама за филмов ако земе оскар, некој ќе биде ограбен!!

Апсолутно. Трк во Синеплекс, најдобри потрошени 3 саати во 2016та :D

Апсолутно. Трк во Синеплекс, најдобри потрошени 3 саати во 2016та :D
Па во кино и го гледав. Не се гледа ваков филм на факинг скринер. :icon_mrgr:
Башка со критичарот на Петар за појадок и пауза го гледав - Влатко Галевски. :D

Ниту сум фан на Тарантино, ниту на вестерн филмови така што тешко да го гледам ова.

За некое чудо претходниот ми се допаѓаше до пола зошто толку го изгледав.

Претпоставувам дека не ја следите темата за Оскарите сите, па затоа овде ќе ви пишам. За 3 и пол часа е објавувањето на номинациите за Оскар за 2015-та, а Академијата ќе прави Live stream на Youtube, па кој сака, може да гледа тука:
https://www.youtube.com/watch?v=DW4LtP33M2E

Сѐ за Оскарите за 2015-та - во оваа тема: ОСКАРИ 2016

Victoria излезе дека повеќе доминира како трилер, и тоа одличен трилер.
I don't get you bro.
Се дупнав од читање и најчесто филмот на луѓето не им се допаѓа затоа што:
  • е премногу долг (сметаат дека тоа е намерно од режисерот за да го има најдолгиот one take movie)
  • првиот саат им е досаден, дека е претежно лајт чат ама уствари не сфаќаат дека тоа е карактер билд
  • „нереалните“ одлуки на Викторија да продолжи во дружба со овие момчиња кои прв пат ги запознава
RIP Snape.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom