Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Never start with the head. The victim gets all fuzzy.

Леј ми отвори пори сеа загалвив на Quotes нејќев да ги редам уште ама си ги читам сеа и екран пробушив и тастатура у пич

The Chechen: What do you propose?
The Joker: It's simple. We, uh, kill the Batman.
Salvatore Maroni: If it's so simple, why haven't you done it already?
The Joker: If you're good at something, never do it for free.

Batman: Then why do you want to kill me?
The Joker: [giggling] I don't, I don't want to kill you! What would I do without you? Go back to ripping off mob dealers? No, no, NO! No. You... you... complete me.
Batman: You're garbage who kills for money.
The Joker: Don't talk like one of them. You're not! Even if you'd like to be. To them, you're just a freak, like me! They need you right now, but when they don't, they'll cast you out, like a leper! You see, their morals, their code, it's a bad joke. Dropped at the first sign of trouble. They're only as good as the world allows them to be. I'll show you. When the chips are down, these... these civilized people, they'll eat each other. See, I'm not a monster. I'm just ahead of the curve.

boner-wad-2-365.jpg

Одамна немам нешто напишано тука. Во последно време гледам се некои чудни филмови. Чудни во смисла несекојдневни. Конечно ги изгледав сите (не и тв филмовите ) на Михаел Ханеке.

Не се за секого, тоа е сигурно, особено тешки ми беа за гледање неговите први филмови , 7 Continent, 71 Fragmenst и Benny's Video. Ај „Видеото“ некако и го истерав, но “Контиентот“ и “71“, ептен тешко ми беше да ми го задржат вниманието. Но затоа Funny Games, Piano teacher, Amour a особено Cache и White Ribbon се ремек дела, посебно White Ribbon, според мене неговиот најдобар филм.

Како и да е, Ханеке е мајстор во прикажување на реалноста на модерната средна (средно-висока) класа, тема која се провлекува низ речиси сите негови дела. Грубо, бесчуствително без непотребни семтименталности го вади тоа на површина, а сепак во целиот тој суров приказ успева да допре до гледачот со силни чувства.

Одамна немам нешто напишано тука. Во последно време гледам се некои чудни филмови. Чудни во смисла несекојдневни. Конечно ги изгледав сите (не и тв филмовите ) на Михаел Ханеке.

Не се за секого, тоа е сигурно, особено тешки ми беа за гледање неговите први филмови , 7 Continent, 71 Fragmenst и Benny's Video. Ај „Видеото“ некако и го истерав, но “Контиентот“ и “71“, ептен тешко ми беше да ми го задржат вниманието. Но затоа Funny Games, Piano teacher, Amour a особено Cache и White Ribbon се ремек дела, посебно White Ribbon, според мене неговиот најдобар филм.

Како и да е, Ханеке е мајстор во прикажување на реалноста на модерната средна (средно-висока) класа, тема која се провлекува низ речиси сите негови дела. Грубо, бесчуствително без непотребни семтименталности го вади тоа на површина, а сепак во целиот тој суров приказ успева да допре до гледачот со силни чувства.

Мастерпис е. Цело време ми имаше некој Бергмановски, Бела Тар шмек. Одлично остварување во секој поглед.

Od site filmovi izgledani godinava, ovoj mi e prv na dnoto.
Ne vredi vremeto.
Да кажаше порано, го изгледав веќе (n) За среќа само 80мин трае, па не изгубив многу време.
Инаку, се мислам овој да го гледам, да беше од пред 20-30 години немаше да му се мислам, ама новите филмови на Де Ниро и не му се нешто нај нај.
Што вреди да се гледа од оваа година, едвај 7 филмови имам изгледано од 2015.

Да не влегувам во темата за Star Wars, сигурно некој навлажнет средношколец го има раскажано целиот филм.
Некој што го гледаше во кино да каже дали има 3 или D од 3D-то или да си го гледам како човек 2D ?

Да кажаше порано, го изгледав веќе (n) За среќа само 80мин трае, па не изгубив многу време.
Инаку, се мислам овој да го гледам, да беше од пред 20-30 години немаше да му се мислам, ама новите филмови на Де Ниро и не му се нешто нај нај.
Што вреди да се гледа од оваа година, едвај 7 филмови имам изгледано од 2015.

I ja vise ne se palam na takvi ko Heist odamna. :D
Lani koga go hejtav De Niro, ke me zapalea uste malku.

Eve gi moite ovogodisni rangirani, ako ti pomogne.
http://letterboxd.com/stolesikko/list/2015-best-to-worst-so-far/

da ne te zaebam so Love samo pazi.. :D za sve drugo garantiram so ocenite.
Дека е од Гаспар Ное нели :D Му немам ниеден филм изгледано, а Enter The Void и Irreversible ми се пред повеќе месеци додадени на листата за гледање.

Francofonia што беше на Синедејс е тешко срање. Трае 90 минути, ама од што е никаков на пола го прекинав. Not worth the time. Се си мислам дека ми е најслаб од 20-30-те филмови што ги изгледав од 2015.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Francofonia што беше на Синедејс е тешко срање. Трае 90 минути, ама од што е никаков на пола го прекинав. Not worth the time. Се си мислам дека ми е најслаб од 20-30-те филмови што ги изгледав од 2015.
да прашаше ќе ти кажев... многу досаден, али у никој случај да не те премисли да го изглеаш Russian Ark од истиот режисер(ако веќе не си го глеал)

Коа сме кај 2015та, да не останам покус, Best of 2015, ranked.

И бонус, Ио Соно за Силата што се буди:
Nostalgic. Emotional. Gripping. Much better than the prequel trilogy and yet, this is just a beginning of a whole new story.

5/5

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom