Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Претпоставував јас дека нема да ти се допадне многу затоа што повторно ја промашуваш поентата на филмот. Евреите не се многу биден детаљ тука. Најбитна е поврзаноста на таткото - синот и мајката која е оддалечена од нив. Суштината на филмот е како еден човек успева да го замаскира хоророт од војната во очите на едно дете правејќи магии.Убав филм е "Животот е Убав" но далеку од коментарите што ги имаше тука дека е најдобар на сите времиња и слично. Сум гледал многу филмови на оваа тема и јас не би го сместил ниту во 3те најдобри филмови поврзани со војната и евреите.
Да се надоврзам на темата за оценувањето, од мене 8ка
Нормално дека не го споредував со такви филмови, ако би го споредил со некој тоа би било Пијанист. Тој филм за мене е ремек дело.Претпоставував јас дека нема да ти се допадне многу затоа што повторно ја промашуваш поентата на филмот. Евреите не се многу биден детаљ тука. Најбитна е поврзаноста на таткото - синот и мајката која е оддалечена од нив. Суштината на филмот е како еден човек успева да го замаскира хоророт од војната во очите на едно дете правејќи магии.
Филмови како Black hawk down или на пример We were soldiers се филмови со и ЗА војна. Животот е убав е филм во кој дејствието е сместено во втората светска војна, но не е ЗА втората светска војна.
Имаше, јас бев.Нормално дека не го споредував со такви филмови, ако би го споредил со некој тоа би било Пијанист. Тој филм за мене е ремек дело.
Инаку јасно е што е приказната на Животот е Убав, а и филмот е стварно добар. Јас само реков дека не се сложувам со коментарите од типот најдобар филм на сите времиња бидејќи имаше и такви
Чиј ултимејт кат? BTW, да бидам искрен, и сликава со Роршаховиот тест не ја сфатив баш во контекстот.![]()
its a must (гледај го ултимејт кат-от)