Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Не се согласувам, потенцирам зашто го нагласи како да е без дилема и убедливо подобар од него. Според мене не, зборувано е и претходно за ова т.е.
Не, само ме мрзи на секое да пишувам според мене.

Оу ама лош филм испадна Now You See Me. Исфорсирано испреплетен, со премногу клише елементи и ептен недопадливи карактери. Ама ептен. Џеси Ајзенберг со треперливото гласче.:sick:

Имав слично чувство ко при гледањето на Limitless. Чувство дека гледам приказна со потенцијал претворена во америчка блинг блинг издркотина и ни малце инвентивност. Осеќам дека со wot ќе делиме слично мислење.

Пред 3 дена бев сведок на ужасна сцена . Мајка водеше две мали ќерки по тротоарот на партизанска и се караше со маж и кој возеше полека по улицата на 15тина метри разделеченост . И тоа карање падна "Е*и се" беше стартот , следеше уште минута дерење и "решавање" на проблемите на сред улица пред ушите и очите на двете девојчиња.

Без да знам што е содржината , само што го изгледав What Maisie Knew
Овој филм треба да е лекција за сите морони од родители кои "одгледуваат" деца со ставање на своите проблеми на прво место и што е најстрашно карање пред едно дете кои ама баш со ништо тоа го нема заслужено и кое го приморуваат да расте со такви ужасни спомени . Најжалното е што ваквите родители се повеќе и повеќе ги има.

Колку што можам да видам не кажав ништо повеќе од чичко Имдб , а да сум на место на некого што уште го нема гледано филмов не би чекал за да го изгледам .
Погледни го и Carnage на Полански во врска со родителствувањево :) само што овој е пример дека родители можат да станат бетер од деца за кратко време, минути, часови:))))

Леџер го фрли во сенка Николсон и со тоа се е кажано.
Како за кого, за мене не го фрли. Би ги ставил на исто ниво....
Оу ама лош филм испадна Now You See Me. Исфорсирано испреплетен, со премногу клише елементи и ептен недопадливи карактери. Ама ептен. Џеси Ајзенберг со треперливото гласче.:sick:

Имав слично чувство ко при гледањето на Limitless. Чувство дека гледам приказна со потенцијал претворена во америчка блинг блинг издркотина и ни малце инвентивност. Осеќам дека со wot ќе делиме слично мислење.

Можете да ми се смеете, и да ме осудувате, ама јас го изгасив после 20-та минута од прилика, едноставно имам релативни големо искуство, и знаев одприлика за каков филм станува збор уште после самиот старт, а од друга страна и веднаш се уверив дека е преценет.

Се одлучив да не го догледам, и ете со причина било.

Ќе го ѕирнам после први. Треба на 2009 и новиот Star Trek такоџе да им седнам..

Инаку позитивни ствари читам за Woody Allen's Blue Jasmine

@џимеј @Pluh

Ќе го ѕирнам после први. Треба на 2009 и новиот Star Trek такоџе да им седнам..

Инаку позитивни ствари читам за Woody Allen's Blue Jasmine

@џимеј @Pluh

Ѕирни го и пиши. За Стар Трек нема да згрешиш, доста добри испаднаја и двата. Ги гледав од ко најавија дека и Star Wars новиве ќе се режирани од Абрамс и искрено се осеќам доста сигурно знаејќи го тоа.

Имаше лани некоја дискусија за данскиот Royal Affair ? Случајно ми текна на филмов пред некој ден и знам дека ми се допадна, па ме интересира дали бил популарен и на форумов (пошто мене не ми текнува)

Е ова е тоа.
Now You See Me е новиот Limitless. Супер идеја, се супер, ама премногу во Холивудски стил беше направено па како јаготка на шлагот филмскиот Џастин Бибер морав да го слушам цело време.
Да не испадне дека само го хејтам филмов, забавно ми беше додека го гледав, барем не се досадував, има она подарена 6ка од мене, ама имаше потенцијал да биде нешто премногу добро.
И да се кладам дека и втор дел ќе има за некоја година.

:pos:
Сериозно кажале дека ќе има втор дел? Појма немав, ама после крајон ептен очекувано беше. Плус Холивуд, знаеш :)
А тебе те хејтам не те читам, јас и Io Sono Interista си знаеме зошто...

А затоа лајкови ми ставаш а ? Прво њот сега Ио.... кој е следен да го заебеш ?

Мене филмот ми се допадна поприлично и пред да го гледам ми изгледаше како нешто за што би сакал да има продолжение а и мислев дека ќе има продолжение. Кога го изгледав решив дека дефинитивно на таков крај не треба продолжение пошто само може да се оди уште подоле.

Five Easy Pieces (y)

Во Easy Rider го покажал потенцијалот, во Five Easy Pieces го исполнил до даска, Џек Николсон:cuc:. И другите беа на врвно ниво. Инаку драма, ликовите се во преден план, потрага по себе, бегање од себе... сценарио одлично... 9ка.

Во некои делчиња ме потсети на Bob & Carol & Ted & Alice(8), Who's Afraid of Virginia Woolf?(9, глума невидена), па и нив да ги препорачам, не е на одмет :)

Now You See Me 5.5 (n)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom