Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
29ej7t1.jpg

^ Старо ама добро. Само не се согласувам со тоа дека вториот дел од Кум е подобар од првиот, во најмала рака се на исто ниво. Ама ај ќе се опрости, tough call e :)

^ Старо ама добро. Само не се согласувам со тоа дека вториот дел од Кум е подобар од првиот, во најмала рака се на исто ниво. Ама ај ќе се опрости, tough call e :)
Да, тоа е повторувано многу пати и прифатено како вистина, дека вториот дел е подобар. Исто и T2. Според мене се на исто ниво и едните и другите. Т1 има полоши ефекти заради буџетот ама приказната е врв.

Според мене, и Back to the Future 2 и 3 имаат малку вода во резервоарот :) Die Hard 3 е подобар од 2, Batman 1 е многу подобар од другите. Но сепак, ова е само листа, идејата е многу добра :)

Ме интересира што мислеле со она Star Trek 1, 2, 3... на серијалите или на филмовите, пошто 11 филмови има...

Да, тоа е повторувано многу пати и прифатено како вистина, дека вториот дел е подобар. Исто и T2. Според мене се на исто ниво и едните и другите. Т1 има полоши ефекти заради буџетот ама приказната е врв.

Според мене, и Back to the Future 2 и 3 имаат малку вода во резервоарот :) Die Hard 3 е подобар од 2, Batman 1 е многу подобар од другите. Но сепак, ова е само листа, идејата е многу добра :)

Ме интересира што мислеле со она Star Trek 1, 2, 3... на серијалите или на филмовите, пошто 11 филмови има...
На филмовите мислеле ;)

Т1 има полоши ефекти заради буџетот ама приказната е врв.

Само што ја има онаа дупкана со Кaјл Рис и Џон Кoнор, овој се враќа во минатотo и го "прави" другар му со кој се борат заедно во иднината. :)

Според мене, и Back to the Future 2 и 3 имаат малку вода во резервоарот
+1
Земекис имаше изјавено дека никогаш не планирале продолженија...

Би им ги сменил "водите" на Матрикс 2 и 3. :) Двојkaта беше "блабла матриксот е ова, она блабла", тапа акциони сцени и Моника Белучи како му плаче на Кијану "никој не мe сака, бакни ме Нео, бакни меееееее" ...., а у тројката (колку и да се подеднакво катастрофални двата филма), барем борбата на крајот беше добра кога се борат со "медузине".

Првото е временски парадокс не може без тоа :) Среќа што Камерон инсистирал на последните сцени инаку Терминатор 1 ќе имаше оцена 5.0 а Т2 никогаш немаше да го дочекаме.

Првото е временски парадокс не може без тоа :) Среќа што Камерон инсистирал на последните сцени инаку Терминатор 1 ќе имаше оцена 5.0 а Т2 никогаш немаше да го дочекаме.

Не знаев за ова за Т1. :) Ме потсети, пред некое време имаше дека Бред Пит се изборил за Se7en онака да заврши, сакале да го променат крајот. :tapp:

http://www.worstpreviews.com/headline.php?id=22873
Линков води кон спојлери за крајот на Se7en.

Не знаев за ова за Т1. :) Ме потсети, пред некое време имаше дека Бред Пит се изборил за Se7en онака да заврши, сакале да го променат крајот. :tapp:

http://www.worstpreviews.com/headline.php?id=22873
Линков води кон спојлери за крајот на Se7en.
И јас не го знаев ова за 7. Среќа што Пит употребил авторитет.

Камерон снимал сцени на свој трошок, еднаш биле само тој, Шварци и камерманот, и снимале без дозвола од полицијата. Филмот требало да заврши со сцената со камионот, Шварци да умре и толку, затоа што „акција е акција, луѓето ќе ја заборават додека стигнат од кино до дома.“

Камерон за среќа не се сложил со ова.

Кога сме на темата променети краеви, еве уште еден за кој прочитав денес. Филмот Фатална привлечност, требало да заврши така што Глен Клоуз ќе го намести Даглас да лежи за своето наводно убиство откако ќе се самоубие, ама откако публиката реагирала лошо, решиле да го сменат така што Клоуз ќе биде убиена од жената на Даглас.

Не можам да престанам да се смеам. Хју Џекман тренира робот за да стане боксер.:pos::pos::pos:
И уште на врв на бокс офис. А браво амери, зрно мозок немате...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom