Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Препорачајте ми нешто од типот на Snatch ,The Bank Job , Layer Cake т.е. со криминал. Благодариме однапред !

Планирам оваа листа да ја симнам на филмови ,но поради лимитиран интернет ,кажете кој да пречкртам ,ама мислам дека сите се болиглава...

Тhe Machinist
The Usual Suspects
American psycho
Lock, Stock and Two Smoking Barrels

На Тhe usual suspects ќе свршуваш, симни го обавезно.

На Тhe usual suspects ќе свршуваш, симни го обавезно.

Ај оти? Оти ти тоа праеше? Дај малце објективност.
Usual suspect e бавен трилер кој бавно се отплеткува. Никој не оспорува колку е јак али не се споредува со Bank Job. Од старт ајде динамичноста. Ако бара у стил на Bank Job од листата се препорачува Lock, Stock and Two Smoking Barrels. И предлог, во свое време да ги изгледа и другите.

На Usual Suspects се свршува од второ гледање:ROFLMAO: , онака мераклиски втор пат од друга перспектива - како нова премиера ,сумирано од двата поста - динамичноста и свршувањето доаѓа со репете.

Би ги додал само Heat и The Score на дел од гореспоменатите , дури можеби и Ronin!
Случајно се погоди Де Ниро во препоракиве :)
А Нортон во The Score е must see!

Би ги додал само Heat и The Score на дел од гореспоменатите , дури можеби и Ronin!
Heat и The Score се супер филмови, само што во Heat, дејството се игра многу бавно, побавно и од Usual Suspects. The Score е малку подинамичен, а и Нортон е нешто посебно во филмот, а за Де Ниро немора да се трошат зборови.

Heat и The Score се супер филмови, само што во Heat, дејството се игра многу бавно, побавно и од Usual Suspects. The Score е малку подинамичен, а и Нортон е нешто посебно во филмот, а за Де Ниро немора да се трошат зборови.

За вкусови се работи , знаеш!
Мене баш ми се допаѓа Heat онаков каков што е! Посебно дејството! Бавно но динамично , те крева високо високо па те треска силно од земја , надополнето со една од најдобрите изведби на Пачино , кој цитати ги има само , одличната музика во напнати сцени , изненадување и пресврти, градењето на карактери , моменти на исчекување и пак Пачино со неговите цитати одново и одново!

Сите овие работи кои го надополнуваат она бавно дејство за кое зборуваш можеби одат по некој чуден редослед но те држи во неизвесност цело време , затоа е и толку добар филмот , одлично скоцкан дел по дел! Барем за мене :)

За вкусови се работи , знаеш!
Мене баш ми се допаѓа Heat онаков каков што е! Посебно дејството! Бавно но динамично , те крева високо високо па те треска силно од земја , надополнето со една од најдобрите изведби на Пачино , кој цитати ги има само , одличната музика во напнати сцени , изненадување и пресврти, градењето на карактери , моменти на исчекување и пак Пачино со неговите цитати одново и одново!

Сите овие работи кои го надополнуваат она бавно дејство за кое зборуваш можеби одат по некој чуден редослед но те држи во неизвесност цело време , затоа е и толку добар филмот , одлично скоцкан дел по дел! Барем за мене :)
Не ме сфати ти. Филмот е одличен, стварно е супер, карактерите се многу добро обработени и се по ред, ама оти погоре бараа филм во стил на The Bank Job, затоа реков дека The Score спаѓа повеќе во тој жанр, не е толку долг и уште од старт има динамика.

Хм, мене The score не ми остави неој впечаток.
--- надополнето: Jul 2, 2011 8:25 AM ---
На Usual Suspects се свршува од второ гледање:ROFLMAO: , онака мераклиски втор пат од друга перспектива - како нова премиера ,сумирано од двата поста - динамичноста и свршувањето доаѓа со репете.

Леле, во мојот случај точно! Прв пат го гледав пред 2-3 години и не ми беше ништо посебно. Сега брзо го гледав вторпат и многу ми се допадна! Иако го знаев крајот.
--- надополнето: Jul 2, 2011 8:28 AM ---
Ај оти? Оти ти тоа праеше? Дај малце објективност.
Usual suspect e бавен трилер кој бавно се отплеткува. Никој не оспорува колку е јак али не се споредува со Bank Job. Од старт ајде динамичноста. Ако бара у стил на Bank Job од листата се препорачува Lock, Stock and Two Smoking Barrels. И предлог, во свое време да ги изгледа и другите.

Ех, има некои филмови кои не може да не се допаднат. Да му го препорачав Notebook, тогаш да, немаше да се споредува со The bank job.

Го гледав Трансформер кецот тек сеа. У која категорија сум? Хипстер или мејнстрим?

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Филмаџии, од овие филмови кои би ми ги препорачале:
-The Black Swan
-Scarface
-The Bourne Ultimatum
-The Inception
-Inglorious Basterds
-The Pianist
или Кум.
Чекам препораки.Благодарам.

-The Black Swan
-Scarface
-The Bourne Ultimatum
-The Inception
-Inglorious Basterds
-The Pianist
или Кум.
All of them!
Иначе мала поправка, Black Swan и Inception - без "the" :p
А ако сакаш подобра препорака, кажи каков ти е вкусот кога станува збор за филмови, затоа што тука ти се малце различни жанровски.

-The Black Swan
-Scarface
-The Bourne Ultimatum
-The Inception
-Inglorious Basterds
-The Pianist
или Кум.

Black Swan не, исто и Bourne Ultimatum исто така не, пошо имаш 2 дела пред него. Кум ќе ти е тежок, Inglourious Basterds можно е да не те бендисат.

Oди со Inception, вака ко за тебе.
Инаку сиве набројани се одлични филмој.

All of them!
Иначе мала поправка, Black Swan и Inception - без "the" :p
А ако сакаш подобра препорака, кажи каков ти е вкусот кога станува збор за филмови, затоа што тука ти се малце различни жанровски.
Абе види сеа јас така прочитав некаде и така ги знам :)) Ок, инаку сакам некој добар трилер

Black Swan не, исто и Bourne Ultimatum исто така не, пошо имаш 2 дела пред него. Кум ќе ти е тежок, Inglourious Basterds можно е да не те бендисат.

Oди со Inception, вака ко за тебе.
Инаку сиве набројани се одлични филмој.
И јас се мислев за Инсепшан или Инглориус Бастердс.
А зарем Кум е толку многу комплексен?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom