Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Препорачајте ми нешто од типот на Snatch ,The Bank Job , Layer Cake т.е. со криминал. Благодариме однапред !

Планирам оваа листа да ја симнам на филмови ,но поради лимитиран интернет ,кажете кој да пречкртам ,ама мислам дека сите се болиглава...

Тhe Machinist
The Usual Suspects
American psycho
Lock, Stock and Two Smoking Barrels
Машинист го немам гледаме од овие, а од другиве три стварно незнам шо да пречкрташ.
Симни го The Usual Suspects (за мене од овие е најдобар), а и Lock, Stock and Two Smoking Barels не заостанува многу.

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Човек да биде луд па да ти рече нешто од овде да пречкрташ... Иако ако бараш филм од типот на Снеч јас би го пречкртал Машинист (само затоа што мислам дека е друг тип, а не дека е нешто полош), а прв би го изгледал последниот - Гај Ричи е сепак Гај Ричи. ;)
Не ,не листата си е посебна.
Сега барав торенти ,но добри торенти најдов само за American Psycho и The Usual Suspects....

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
791

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269
Препорачајте ми нешто од типот на Snatch ,The Bank Job , Layer Cake т.е. со криминал. Благодариме однапред !

Планирам оваа листа да ја симнам на филмови ,но поради лимитиран интернет ,кажете кој да пречкртам ,ама мислам дека сите се болиглава...

Тhe Machinist
The Usual Suspects
American psycho
Mи текнa на два Британско / гангстерски филмчиња , по стил слични на твоиве : Sexy Beast , Gangster No. 1

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496

Тhe Machinist
The Usual Suspects
American psycho
На Тhe usual suspects ќе свршуваш, симни го обавезно.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.668
Поени од реакции
34.125
На Тhe usual suspects ќе свршуваш, симни го обавезно.
Ај оти? Оти ти тоа праеше? Дај малце објективност.
Usual suspect e бавен трилер кој бавно се отплеткува. Никој не оспорува колку е јак али не се споредува со Bank Job. Од старт ајде динамичноста. Ако бара у стил на Bank Job од листата се препорачува Lock, Stock and Two Smoking Barrels. И предлог, во свое време да ги изгледа и другите.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.765
Поени од реакции
5.055
На Usual Suspects се свршува од второ гледање:ROFLMAO: , онака мераклиски втор пат од друга перспектива - како нова премиера ,сумирано од двата поста - динамичноста и свршувањето доаѓа со репете.

Член од
20 април 2010
Мислења
718
Поени од реакции
527
Би ги додал само Heat и The Score на дел од гореспоменатите , дури можеби и Ronin!
Случајно се погоди Де Ниро во препоракиве :)
А Нортон во The Score е must see!

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Би ги додал само Heat и The Score на дел од гореспоменатите , дури можеби и Ronin!
Heat и The Score се супер филмови, само што во Heat, дејството се игра многу бавно, побавно и од Usual Suspects. The Score е малку подинамичен, а и Нортон е нешто посебно во филмот, а за Де Ниро немора да се трошат зборови.

Член од
20 април 2010
Мислења
718
Поени од реакции
527
Heat и The Score се супер филмови, само што во Heat, дејството се игра многу бавно, побавно и од Usual Suspects. The Score е малку подинамичен, а и Нортон е нешто посебно во филмот, а за Де Ниро немора да се трошат зборови.
За вкусови се работи , знаеш!
Мене баш ми се допаѓа Heat онаков каков што е! Посебно дејството! Бавно но динамично , те крева високо високо па те треска силно од земја , надополнето со една од најдобрите изведби на Пачино , кој цитати ги има само , одличната музика во напнати сцени , изненадување и пресврти, градењето на карактери , моменти на исчекување и пак Пачино со неговите цитати одново и одново!

Сите овие работи кои го надополнуваат она бавно дејство за кое зборуваш можеби одат по некој чуден редослед но те држи во неизвесност цело време , затоа е и толку добар филмот , одлично скоцкан дел по дел! Барем за мене :)

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
За вкусови се работи , знаеш!
Мене баш ми се допаѓа Heat онаков каков што е! Посебно дејството! Бавно но динамично , те крева високо високо па те треска силно од земја , надополнето со една од најдобрите изведби на Пачино , кој цитати ги има само , одличната музика во напнати сцени , изненадување и пресврти, градењето на карактери , моменти на исчекување и пак Пачино со неговите цитати одново и одново!

Сите овие работи кои го надополнуваат она бавно дејство за кое зборуваш можеби одат по некој чуден редослед но те држи во неизвесност цело време , затоа е и толку добар филмот , одлично скоцкан дел по дел! Барем за мене :)
Не ме сфати ти. Филмот е одличен, стварно е супер, карактерите се многу добро обработени и се по ред, ама оти погоре бараа филм во стил на The Bank Job, затоа реков дека The Score спаѓа повеќе во тој жанр, не е толку долг и уште од старт има динамика.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Хм, мене The score не ми остави неој впечаток.
--- надополнето: Jul 2, 2011 8:25 AM ---
На Usual Suspects се свршува од второ гледање:ROFLMAO: , онака мераклиски втор пат од друга перспектива - како нова премиера ,сумирано од двата поста - динамичноста и свршувањето доаѓа со репете.
Леле, во мојот случај точно! Прв пат го гледав пред 2-3 години и не ми беше ништо посебно. Сега брзо го гледав вторпат и многу ми се допадна! Иако го знаев крајот.
--- надополнето: Jul 2, 2011 8:28 AM ---
Ај оти? Оти ти тоа праеше? Дај малце објективност.
Usual suspect e бавен трилер кој бавно се отплеткува. Никој не оспорува колку е јак али не се споредува со Bank Job. Од старт ајде динамичноста. Ако бара у стил на Bank Job од листата се препорачува Lock, Stock and Two Smoking Barrels. И предлог, во свое време да ги изгледа и другите.
Ех, има некои филмови кои не може да не се допаднат. Да му го препорачав Notebook, тогаш да, немаше да се споредува со The bank job.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Го гледав Трансформер кецот тек сеа. У која категорија сум? Хипстер или мејнстрим?

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Kajgana Shop

На врв Bottom