Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Z

zmej gorjanin

Гостин
Наредниот негов проект ќе биде најверојатно
X-Men Origins: Wolverine 2

Зашто би режирал нешто вакво комерцијално.....Изгледа сака да го направи својот Д Дарк Најт :) Пошто ја не знам да гледам филмови, нали (жмиг-жмиг), не знам дали ќе го разберам овој. :icon_mrgr Првиот дел не го гледав ни мислам, овој можеби поради Аронофски и ако добие добри критики, пред се...

Бај д веј, или ти или Иосоно треба да го смените аватарот :)
Да тој му е наредниот иако не значи дека Да тајгер нема да го прави, а не гледам причина зошто не би режирал и комерцијални филмови. Со ваков филм десет пати повеќе пари ќе направи него ли со филм ко Пи или Фонтаната. Иако тоа што мене ме интересира е Блек Свон, психолошки трилер/ хорор кој доби неверојатни критики до сега, а е инспириран од стилот и работата на големиот Полански кој што му е идол на Аронофски. Аронофски има поприлично еклектичен пристап во правењето на филмовите, и при секој негов нареден проект експериментира во неговата работа и сака да презентира нешто што обичниот гледач не навикнал да го гледа. Така да ќе видиме што ќе направи и со Вулверин иако ја до сега од серијалов со X-men и ова со Вулверин имам гледано само еден филм (сеа ќе морам да ги изгледам сите) и не верувам дека мене ќе ми се свиѓа.
Ова за аватаров мислам дека малце е глупо да расправаме за тоа зошто на некој му се свиѓал некој филм, бар ја за мене си зборам, секој со своите вкусови али више кога расправаме за вкусови не по дифолт се добри само оние филмови кај што има голи пички и колење или ванземаљци у сф хорори.

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269
Еве за сите љубители на ликот и делото на Џон Ленон, еден биографски филм од 2009 година, кој ги раскажува неговите младешки години, запознавањето со Макартни... Го пронајдов вчера ама надминат ми е лимитот за даунлоад, па ако некој се реши да го гледа нека напише збор,два.:) Јас ќе го погледнам идната недела.Nowhere Boy

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Да тој му е наредниот иако не значи дека Да тајгер нема да го прави, а не гледам причина зошто не би режирал и комерцијални филмови. Со ваков филм десет пати повеќе пари ќе направи него ли со филм ко Пи или Фонтаната. Иако тоа што мене ме интересира е Блек Свон, психолошки трилер/ хорор кој доби неверојатни критики до сега, а е инспириран од стилот и работата на големиот Полански кој што му е идол на Аронофски. Аронофски има поприлично еклектичен пристап во правењето на филмовите, и при секој негов нареден проект експериментира во неговата работа и сака да презентира нешто што обичниот гледач не навикнал да го гледа. Така да ќе видиме што ќе направи и со Вулверин иако ја до сега од серијалов со X-men и ова со Вулверин имам гледано само еден филм (сеа ќе морам да ги изгледам сите) и не верувам дека мене ќе ми се свиѓа.
Ова за аватаров мислам дека малце е глупо да расправаме за тоа зошто на некој му се свиѓал некој филм, бар ја за мене си зборам,
Ипак Волверин 2 не е нешто што би го очекувал од него, за комерцијални филмови има кој да ги прави. Ама останува да видиме...
Аронофски прво требаше да го режира Робокап римејкот, првиот дел е класика, ама сакав да ја видам и верзијата на Аронофски, ама тој проект пропадна изгледа...
Да, да Блек Свон, очекуваме добар психолошки трилер со атмосфера како во реквиам 4 а дрим.

секој со своите вкусови али више кога расправаме за вкусови не по дифолт се добри само оние филмови кај што има голи пички и колење или ванземаљци у сф хорори.
Зашто се правиш паметен и вадиш зборови од контекст да те прашам а ? Знаеш ти мене кои ми се омилени филмови? Сум кажал негде дека Спартакус ми е омилена серија? Не, тепам време со неа. Сум кажал негде дека од некој нов филм (со ванземаљци) очекувам да ми стане омилен? 6 години не сум сретнал филм што ќе биде по мој вкус и да ме воодушеви како 2046 или Д Машинист, у 2004. Си го гледал Бритлес од Годар? Блоу Ап од Антониони? Ле Диаболик?

--- надополнето ---

Треба да набројувам и понатаму (Фајт Клаб, Севен, Блејд Ранер, 2001, Пи, Реквием 4 а дрим, Лост Хајвеј, Мулх. Драјв,....) или и понатака ќе се правиш паметен? Ја се извинувам ако ова звучи остро, ама нема поинаков начин.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Друже не рипај бе толку, ама малце глупо е да се убацуваш у постови и да кажуеш смени си го аватарот, а тоа за голите пички и колењето ти си си напишал пост така да претпоставував само кој ти е критериумот.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.607
Еве за сите љубители на ликот и делото на Џон Ленон, еден биографски филм од 2009 година, кој ги раскажува неговите младешки години, запознавањето со Макартни... Го пронајдов вчера ама надминат ми е лимитот за даунлоад, па ако некој се реши да го гледа нека напише збор,два.:) Јас ќе го погледнам идната недела.Nowhere Boy
Да си жив и здрав господ здравје да ти дае :) Ги имам изгледано сите документарци за Битлси и за Ленон, слушнав пред некое време дека ќе излезе овој ама во меѓувреме заборавив. И јас сум на крај со лимитот па ќе почекам до 1ви. Иначе кога сме на иста тема, задолжителни четива: The U.S. vs. John Lennon (2006) и Imagine: John Lennon (1988)

P.S.
Мирни вие горе...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Да си живa и здравa господ здравје да ти дае :) Ги имам изгледано сите документарци за Битлси и за Ленон, слушнав пред некое време дека ќе излезе овој ама во меѓувреме заборавив. И јас сум на крај со лимитот па ќе почекам до 1ви. Иначе кога сме на иста тема, задолжителни четива: The U.S. vs. John Lennon (2006) и Imagine: John Lennon (1988)
Fixed :)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.607
Да си жив и здрав господ здравје да ти дае :) Ги имам изгледано сите документарци за Битлси и за Ленон, слушнав пред некое време дека ќе излезе овој ама во меѓувреме заборавив. И јас сум на крај со лимитот па ќе почекам до 1ви. Иначе кога сме на иста тема, задолжителни четива: The U.S. vs. John Lennon (2006) и Imagine: John Lennon (1988)

Жива и здрава, ај аполоџајз :)

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269
Да си жив и здрав господ здравје да ти дае
Пак ме напраивте маж? Псај, ти да не ми си овие ќе ме оженеа до сега:pos2:
Битлс се богови во музиката и јас ги обожавам, па одвај чекам да видам како испаднал филмот. На ''наша тв'' многу често даваат документарец во неколку епизоди не знам како се вика?

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Им се извинувам на сите членови за моите офтопик расправи преку кои се шири негативна енергија.

Друже не рипај бе толку
Како да не рипам бе друже, кога си зимате за слобода некој што не го познавате лично, не знаете кои му се омилени филмови, серии, не сте направиле со него муабет за филмови, да го тагирате како некој што сака само голи пи*ки, колење, ванземаљци...Не го опушташ ли ти мозокот одвреме-навреме со такви филмови?

ама малце глупо е да се убацуваш у постови и да кажуеш смени си го аватарот,
Као прво, кое убацување? Ти одговорив на постот дека Аронофски ќе снима друг филм него тој што си го навел.
Второ, ти наредив ли ја да го смениш аватарот ?, приметив дека имате 2 исти аватари и се нашалив, ако не знаеш да препознаеш зезање... Смајливо го виде ли на крајот на реченицата - :) . Не знам зашто некој би се навредил за ова.

а тоа за голите пички и колењето ти си си напишал пост така да претпоставував само кој ти е критериумот.
Онда така кажи, претпоставуваш, а не одма - ја имам укус, ти немаш.
И стојам зад тоа што го реков, серијата е голи пи*ки и колење у суштина (или треба да ти преведам - голотија и насилство), со тек на време и приказната и ликовите почнаа добро да се развиваат, на главниот глумец му легна улогата, и, за да утепаш време, да го пуштиш мозокот на пасење е интересна серија, иако не е заразна мајндфак мистерија-авантура како Лост или интересна, брутална спејс сага како Галактика, итн. итн.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Битлс се богови во музиката и јас ги обожавам, па одвај чекам да видам како испаднал филмот. На ''наша тв'' многу често даваат документарец во неколку епизоди не знам како се вика?
Не дека се богови, него се епитома за музика. Ми текнува кога бев мал со нив се лечев од грип, чајче Yesterday, и топло ќебе, абе милина да ти биде да се разболеш :icon_lol:

Z

zmej gorjanin

Гостин
Им се извинувам на сите членови за моите офтопик расправи преку кои се шири негативна енергија.

Како да не рипам бе друже, кога си зимате за слобода некој што не го познавате лично, не знаете кои му се омилени филмови, серии, не сте направиле со него муабет за филмови, да го тагирате како некој што сака само голи пи*ки, колење, ванземаљци...Не го опушташ ли ти мозокот одвреме-навреме со такви филмови?

Као прво, кое убацување? Ти одговорив на постот дека Аронофски ќе снима друг филм него тој што си го навел.
Второ, ти наредив ли ја да го смениш аватарот ?, приметив дека имате 2 исти аватари и се нашалив, ако не знаеш да препознаеш зезање... Смајливо го виде ли на крајот на реченицата - :) . Не знам зашто некој би се навредил за ова.

Онда така кажи, претпоставуваш, а не одма - ја имам укус, ти немаш.
И стојам зад тоа што го реков, серијата е голи пи*ки и колење у суштина (или треба да ти преведам - голотија и насилство), со тек на време и приказната и ликовите почнаа добро да се развиваат, на главниот глумец му легна улогата, и, за да утепаш време, да го пуштиш мозокот на пасење е интересна серија, иако не е заразна мајндфак мистерија-авантура како Лост или интересна, брутална спејс сага како Галактика, итн. итн.
Уживај, а и да било шала невкусна била, тоа е исто ко ја да најдам твоја рецензија на твој омилен филм и да ти кажам ова ѓубре е, па после да ти кажам шалили смо се.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
Пред некој ден читав рецензија за филмов кој е ниско буџетен и колку што глеам од трејлерот нешто налик дистрикт 9(кој мене ама ич не ми се допадна ),па ме интересира дали некој го гледал :)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.607
Па тргни го Алфи и стави некој женствен аватар гад демнит...

Ова на памет пошто некаде го видов, ама не сум сигурен дека беше на Наша ТВ: "The Beatles Anthology" (1995) (TV mini-series)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Не знам колкумина имале можност да ја видат листава. Направена е со цел да се гласа за најзбунувачкиот филм кој филмофилите го гледале. Јас очекував дека Memento или Mulholland Drive највеќе ќе им иде на нерви на гледачиве ама излезе дека Vanilla Sky е убедливо на врвот.
1. Vanilla Sky

2. Mulholland Drive

3. Donnie Darko

4. The Matrix Revolutions

5. Memento

6. 12 Monkeys

7. Eternal Sunshine of the Spotless Mind

8. 2001: A Space Odyssey

9. Revolver

10. A Clockwork Orange

Член од
14 април 2010
Мислења
628
Поени од реакции
219
Не знам колкумина имале можност да ја видат листава. Направена е со цел да се гласа за најзбунувачкиот филм кој филмофилите го гледале. Јас очекував дека Memento или Mulholland Drive највеќе ќе им иде на нерви на гледачиве ама излезе дека Vanilla Sky е убедливо на врвот.
1. Vanilla Sky

2. Mulholland Drive

3. Donnie Darko

4. The Matrix Revolutions

5. Memento

6. 12 Monkeys

7. Eternal Sunshine of the Spotless Mind

8. 2001: A Space Odyssey

9. Revolver

10. A Clockwork Orange
Дефинитивно Vanilla Sky.. едвај го проанализирав.

Kajgana Shop

На врв Bottom