Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Пошто гледам дека има солиден хајп за Grand Budapest Hotel поради тоа што филмот има премногу квалитетни глумци, за да не испаднете како едни "чичковци" што лани на Скопје филм фестивал после проекцијата на "Moonrise kingdom" жалеа што си ги дале парите, би ви препорачал да го изгледате токму Moonrise kingdom за да се запознаете со стилот на Вес Андерсон. А ако имете време слободно поглденете уште некој негов филм на пр. Royal Tenenbaums. Ако не ви се допаднат филмовиве погоре спомнати тогаш шансите се дека нема да ви се допадне ни Grand Budapest Hotel. (и не тоа не значи дека нешто не е во ред со вас :D )

The Secret Life of Walter Mitty
WoW интересен филм од Стилер, ич не очекував такво нешто. Филгуд филм е али сварно добар. Сценографијата :cuc: секој кадар wallpaper ,не знам колку е снимано вистински а колку е компјутер ,но многу ми се свиѓаше. Приказната добра.
8/10

Ај баш да видиме што ќе биде. Пола-пола сум за филмов. Или ќе биде ептен дебилен или ќе си биде солиден cheesy fun movie. Средина нема.

Визуелно би требало да е добар, али причава незнам и башка мн ружни ги напраиле нинџа желкиве, ме потсекаат на една бактерија од една реклама за средства :)

Стварно го сакам вил Ферел и сум ги глеал сите негови филмови (и тие кај шо се појавуе у епизодна улога). До сеа само Степбрадерс ми беше лош. Читав за Енкормен 2 дека е тешко срање, али пошто сум фан на Вил Ферел, си реков дека мене не може толку срање да ми биде, али се излажав.
Лош, лош, лош хумор, лошо сценарио. Лаже тој што ќе рече дека филмот е лош, затоа што нема ништо ново у него, него е more of the same, во однос на првиот. Не. Не е more of the same. Филмот е по лош од првиот и хуморот не е ист.
Вчера заспав на пола, али денес ќе стиснам заби и ќе го догледам.

Little Children е нешто како играна верзија на Очајни Домакинки. Незнам зошто ама ми се бендиса филмот. Од мене 8ка

Vcera go gledav Kill Your Darlings i se razocarav mnogu. Mi dadoa preporaka za nego i bez da vidam trailer go simnav. Se zaebav gadno. Dosaden film so loso razrabotena prikazna i gej sceni. Gadno.

Бев на The Grand Budapest Hotel во Синеплекс. :pos: :pos: :pos: црн хумор на ниво, колку само е обрнувано внимание на деталите во филмов :cuc: Ќе пишам и рецензија деновиве.

Добар филм е Fargo. Каква коинциденција вчера го гледав и отварам Imdb и гледам дека ќе се снима серија со исто име инспирирана од филмот

Добар филм е Fargo. Каква коинциденција вчера го гледав и отварам Imdb и гледам дека ќе се снима серија со исто име инспирирана од филмот

Коен ти се пејсе пејсе, кај направат ремек дело, кај направат најлош филм во историјата на филмовите.

Коен ти се пејсе пејсе, кај направат ремек дело, кај направат најлош филм во историјата на филмовите.
Од она што сум го гледал ни таму ни таму можам да сместам некој филм. Онака просек ми се филмовите со некој уникатен нивен стил

Од она што сум го гледал ни таму ни таму можам да сместам некој филм. Онака просек ми се филмовите со некој уникатен нивен стил

Barton Fink, No Country for Old Man, The Big Lebowski НАСПРОТИ Burn After Reading, A Serious Man.. два филмови во моите топ 10 најлоши, додека првите се за клањање..
Шознам.. може тука измеѓу 2-3 просеци, и тоа е тоа. Мене ми се преценети искрено. Непопулрано мислење. А уникатен стил.. немам приметено, ми немаат печат свој.

И ниеден Оскар не зема :([DOUBLEPOST=1396436776][/DOUBLEPOST]И ниеден Оскар не зема :(

Леле јак Gangs of New York зошто не сум го гледал порано.
Иако иам други остварувања на Скорсезе шо ми се далеку поомилени, овој некако ми беше ептен јак. Приказната, целата костимографија и огромната сценографија многу ми се допаднаа. Препорака дефинитивно
Во весници го даваа тогаш заедно со K-Pax, Пред Дождот и не можам да се сетам кој друг :D Одличен филм. Дениел деј Луис таму е (како и секоја друга негова улога) неповторлив. Убаво што ме потсети, треба да го гледам пак, одамна не ми е гледан.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom