Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Бонус ако не сум го спомнал на темата, ексклузивен предлог, двајца се во една соба, и тоа Депардје и Полански и кога ќе ги споиш што добиваш? Одличен филм. Не знам @VLJ дали го гледал, иако ќе го прочита мислењево да го пингнам онака... :D
Го гледав пред некоја година. Филмов е чист пример дека за да направиш нешто квалитетно не ти се потребни трилијарди долари, туку добра актерска екипа, и пред се` сценарио кое ќе им го задржи вниманието на луѓето од почеток до крај и ќе ги натера да внимаваат на секој детал. Да не зборам за јакиот пресврт на крајот.

Она кое го немав гледано до пред некој ден, а кое го гледав поради твоја препорака, е Black Death. Еден од подобрите хорори кои сум ги гледал во последно време, а не се сеќавам кога, или дали воопшто имам гледано средновековен хорор. Во атмосферата ме потсети на Wicker Man, плус Мелисандре и Нед Старк заедно на исто место. Ми се чини дека малку им е неточен маркетингот, бидејќи постерот поради кој го избегнував филмот до сега, асоцира дека дејството се врти главно околу Нед Старк како прави покољ од мртовци. Најверојатно ова им е колку да ги превлечат фановите на GoT. Реалноста е дека приказната на филмот повеќе обрнува внимание на тензичните елементи, атмосферата и психологијата кај луѓето кои биле преокупирани со религијата во средновековна Англија. Затоа филмот од мене има седмица.

Ми дојде филмови со малкубројна актерска екипа-периодот...(ќе) ги гледам сите филмови од темава, ако не пишал некој во неа или ви текнува друг филм, ставете го таму http://forum.kajgana.com/threads/Филмови-со-малкубројна-актерска-екипа.6146

Anyway, од тие што ги немав изгледано и ги изгледав у последно време...
rear window - onaka
hard candy - mnogu dobar
glengarry glen ross - onaka
phone booth - dobar
bronson - dobar
the road - dobar
cube - mnogu dobar
panic room - onaka
uknown - dobar
five fingers - dobar
Шовебам, не можам оцени ни рецензии да правам, па вака... :D

Инаку, објаснување за Оцените на Плах™:
онака - ми задржал внимание некако, но не сум многу импресиониран и многу работи не ми се по вкус
добар - ми задржал внимание, интересен бил, но имало неколку работи што не ми биле по вкус
многу добар - ми задржал внимание, позитивни импресии, се супер...само што не може да го ставам у „Одличен - омилен“ оценката, мора у оваа :D
Успат, да не пропуштам да ја вметнам Големата Четворка која имаат Одличен оцена: FC, Man From Earth, Revolver (дајавметнамсценава) и Into the Wild

Мy Dinner With Andre не го догледав, не знам зошто...многу сакам филмови што се само дијалози меѓу ликови, но овој некако досаден..прочитав plot на Вики наместо да го догледам
Before Sunrise ми беше многу добар, ама продолжението слабо...не требало да сјебат со продолжението
таман ќе останеше незавршен крајот

Многу tldr испадна бе..dafuq. Ај, нека пополнува место > Mockumentaries!
@Psyside, го разбираш нешто...?
--- надополнето: 24 јуни 2013 во 19:47 ---
Абе мене за тебе ми е... :D Rope мислам ќе го задоволи твојот (не)вкус. :D Еве сеа викаш се од Хичкок ти било онака... А Vertigo е онака?
:pos:

http://www.imdb.com/title/tt0376968/

Само што го догледав и ептен ме бендиса. Го препорачувам ако некој го нема гледано. Кај мене постигна силен импакт, и ме задума за некое работи, или поточно ме натера да се ставам предвреме во кожата на родител кој ќе треба да воспитува деца.

За Burn After Reading и Serious Man, ај да му вервиме на вот, иако ги немам гледано.

Гледај ги од браќава:
- O Brother, Where Art Thou
- No Country For Old Men
- Ladykillers (не е ни приближно на ниво од погорниве два, ама онака лесна комедија, во типичен нивни стил)
The Ladykillers 6.1 на IMDb? :eek: Баш забавно филмче е. Треба филмов да иде во темата за потценети филмови :)

Коен не се преценети. Ама прават како јас што ги викам, хипстерски филмови, знаете од оние што не се за сите.:icon_lol: И затоа се перцепирани на таков начин во јавноста. Мене ми имаат баш специфичен хумор, кој ми се допаѓа.

Излезен е на добра снимка по торенти.

Olympus.Has.Fallen.2013.720p.BluRay.x264-SPARKS

Smashed со Арон Пол не е лош, онака, просечна драма-комедија.
Claud Atlas ми беше јак.
Rust and Bone исто.
Liberal Arts повеќе лош отколку добар, освен тоа шо Елизабет Олсен глуми во него
За The Intouchables се имам изјаснето во темата за последен гледан филм дека за мене беше разочарување.
Holy Motors е ѓубре.

Indie Game го прекинав поради тоа што ме нервираа фаците кои раскажуваа, а истото го направив и со The Imposter поради тоа што ме нервираше импостерот кога раскажуваше.

Инаку, ако се раководам според правилата поради кои е правена листава (филмови кои не привлекле многу внимание и немале силни маркетинг кампањи), тука би ги додал и Safety Not Guaranteed и Ruby Sparks.

Holy Motors
Opened on October 17, 2012
Directed by Leos Carax
"My take is that we're always performing in our lives, and this is just an exaggerated cinematic take on the idea of performance, as envisioned through the mind of Leos Carax. If you're into filmmaking, acting or the creative arts, this is a must see, one of my favorite films"

Fuck you, and your take.

Не не... кога и да е спомнат филмов на форумов, јас ќе го серам. То нека е јасно.

П.С. Освен овај од листава ги имам гледано Intouchables и Smashed. Првиот е многу добар, вториот е онака(плух оценки)

World War Z
аууу fucking предобар филм! Одличен блокбастер, после Транс оди на листата на филмови на кои најмногу сум уживал без да трепнам! 3Д ефектите ОК, но филмот во глобала мене одличен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom