Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Kazete nekoj dobar film so zombia, da ne bide od serijalot Resident Evil ili nekoja parodija. Isto taka da ne bide nisko budzeten film so 20 dolari. Da ne bide angliski (28 bla bla), i najvazno od sve da ne bide postar od 2000. Isto taka ne mora da se zombia, moze da bide nekoe scenario kako i vo I am Legend.

p.s. filmot na zek snajder go imam gledano ama momentalno ne mi teknuva imeto, znaci ni toa da ne e.

Ke vi dam 1 lajk, i gola slika od mene.

p.p.s. da ne bide japanski, evropski ili bilo kakov-ski osven americhki :D

Имаш Xbox ебате, симни си ја Alan Wake and be AMAZED.

Слики чекам по ПП откако ќе ја свртиш, таман за No Bra January.

@VLJ, Go imam pustano i ne go imam dogledano... 2 pati. :D

Dosega gi najdov ovie (koj gi ima gledano slobodno neka kaze kritiki mitiki):

1. Zombie Diaries
2. Zombie Diaries II :O
3. Stake Land
4. The Dead
5. This is not a Resident Evil Parody XXX
6. Zombies like it black vol.4
7. The Horde
8. Dead Snow

Ne sum dobar kako Io da vmetnam linkovi, ama slobodno moze da gi imdb-irate :D
--- надополнето: 2 јануари 2012 во 12:27 ---
Имаш Xbox ебате, симни си ја Alan Wake and be AMAZED.

Слики чекам по ПП откако ќе ја свртиш, таман за No Bra January.

Go podariv boksot be, na mojot 4 godisen vnuk... Ti nemas vnuk ili imas problemi? :D

Под 7 и 8 ги имам гледано, ама според мене, Rec е подобар.

@VLJ, Go imam pustano i ne go imam dogledano... 2 pati. :D

Dosega gi najdov ovie (koj gi ima gledano slobodno neka kaze kritiki mitiki):

1. Zombie Diaries
2. Zombie Diaries II :O
3. Stake Land
4. The Dead
5. This is not a Resident Evil Parody XXX
6. Zombies like it black vol.4
7. The Horde
8. Dead Snow

Ne sum dobar kako Io da vmetnam linkovi, ama slobodno moze da gi imdb-irate :D
--- надополнето: 2 јануари 2012 во 12:27 ---

Go podariv boksot be, na mojot 4 godisen vnuk... Ti nemas vnuk ili imas problemi? :D

Dead Snow ни под точка разлог :) На кој му текнало наци зомбиња да направи еејјјј. А и слешер е повеќе, не знам дали сакаш такви.

Сакам да ве замолам за мала помош доколку некој можи да ми излези во пресрет да ми кажи како можам да стапам во контакт со некоја агенција што се занимава со кастинг за глумци во филмови сакам да одам на аудиција затоа што мислам дека поседувам квалитети и сакам да се испробам во тоа. Доколку некој има некоја информација или посеедува контакт го молам да ми испрати. БЛАГОДАРАМ !!!

Сакам да ве замолам за мала помош доколку некој можи да ми излези во пресрет да ми кажи како можам да стапам во контакт со некоја агенција што се занимава со кастинг за глумци во филмови сакам да одам на аудиција затоа што мислам дека поседувам квалитети и сакам да се испробам во тоа. Доколку некој има некоја информација или посеедува контакт го молам да ми испрати. БЛАГОДАРАМ !!!
Во Македонија ретко се снимаат филмови, такада не знам дали пости таква агенција за кастинг. Во секој случај, види на Драмски факултет огласи, такви ствари бидејќи мислам дека повеќето кастинзи се прават таму. Барем ја таму бев како мал на кастинг.

Kazete be nekoj film... Ne mora da e so zombia, neka bide nekoj post-apokalipticen... Ovie od pogore sto gi spomnav se ako i samo ostanam bez nekoj predlog... Ajde vie "underground" gledacite so prefinet vkus...

Kazete be nekoj film... Ne mora da e so zombia, neka bide nekoj post-apokalipticen... Ovie od pogore sto gi spomnav se ako i samo ostanam bez nekoj predlog... Ajde vie "underground" gledacite so prefinet vkus...
Еве ти еден недобар постапокалиптичен филм Æon Flux (2005) ако ништо друго Charlize Theron ќе си ја гледаш.
Еве ти еден од старите јако популарни у маало, ефтини филмови од видеотеките: Class of 1999 (1990)
Еве ти едно разочарување според мене Daybreakers (2009) ама сепак пристоен филм
The Island (2005) закон филмче, би требало да ти е гледан.
28 Days Later... (2002) би требало да ти е гледан
Logan's Run (1976)

Ете...

Kazete nekoj dobar film so zombia, da ne bide od serijalot Resident Evil ili nekoja parodija. Isto taka da ne bide nisko budzeten film so 20 dolari. Da ne bide angliski (28 bla bla), i najvazno od sve da ne bide postar od 2000. Isto taka ne mora da se zombia, moze da bide nekoe scenario kako i vo I am Legend.

p.p.s. da ne bide japanski, evropski ili bilo kakov-ski osven americhki :D

Филтеров ти е тежок

Planet Terror(овој сигурно си го гледал)
Attack the Block( овој е добар ама за твоја несреќа е Англиски)
Tucker and Dale vs Evil

Не знам колку се доволно underground и дали ги имаш гледано, ама еве:
Children of Men - класика
Mars Attacks - нешто повесело
Shaun of the Dead - нешто повесело и британско
The Road - ептен пост-апокалиптичен филм
Lord of the Flies - добра екранизација на книгата

Tucker and DAle Vs Evil, da ja stavis na ista lista so post-apocaliptichni filmovi i/ili filmovi so zombia, treba da si ili ... ili juven... oops, da toa e. Juventas si. Attack the block go gledav.

Stake Land ke go gledam inaku, za tie koi nema da spijat mirno bez da znaat sto ke gledam...

Со такви критериуми што ви ги намести Менхетен, не би се ни мачел да му мислам филм. Не ваков, не таков, оваков да биде, од тој, од овој да....
Е така :)
Патем, си го пуштив сеа 50-50, ми делува како добро филмче...

Со такви критериуми што ви ги намести Менхетен, не би се ни мачел да му мислам филм. Не ваков, не таков, оваков да биде, од тој, од овој да....
Е така :)
Патем, си го пуштив сеа 50-50, ми делува како добро филмче...

скринер? го немаше кога проверував.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom