Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Сошл Нетворк не сум го гледал пошто немам фејсбук и не ме интересираат тие глупости, ама ако Џ. Тимберлејк треба да им држи лекции на другиве денеска по глума, и почнат да го лупаат у секој филм и тоа од Финчер, Коен, итн...цццц...Толку нема други добри глумци па мораат да зимаат педерчиња како него :tapp:

Што толку беше добар во Сошл Нетворк, 10мин "глумеше". Ама океј ми беше, ми се совпадна со тематиката, помодерен да е филмот, пошо имаше специфична таргет група, барем според мене. Прееска сурфав торенти и во друг е главна улога, знам го имам видено како ситни споредни во неколку лично јас, па отворив имдб гледам солиден број на проекти. Нека си остане во музиката, ако веќе и таму го има. Умре тоа движење, сите музичари - да глумат. Што се тиче Коен браќата, нека го земат, ионака не ги сакам.

Утка една голема според мене беше ештон Качер во Killers едноставно дечкото не ми е за такви улоги

Дали некој може да ми даде информација во кое кино се дава филмот ,,Како да ме нема,, - босански филм е (т.е. за војната во Босна) сниман 90% во Македонија, режисерката мислам дека е швеѓанка, во главна улога е наша актерка (Наташа мислам дека и е името).
Благодарам однапред за информацијата!

Дали некој може да ми даде информација во кое кино се дава филмот ,,Како да ме нема,, - босански филм е (т.е. за војната во Босна) сниман 90% во Македонија, режисерката мислам дека е швеѓанка, во главна улога е наша актерка (Наташа мислам дека и е името).
Благодарам однапред за информацијата!
Во Кино Милениум, проекциите се од 20:00 и 22:30 секој ден.

Џастин Тимберлејк ќе проаѓа во филмовите се додека го ограничуваат на 10 минути во филмот и во улоги во кои ќе се глуми самиот себе ( лигуш , младо милионерче и сл.) . Ако почне да го викаат во сериозни проекти место Лео Ди Каприо или Бред Пит е тогаш ќе колам :)

Џастин Тимберлејк ќе проаѓа во филмовите се додека го ограничуваат на 10 минути во филмот и во улоги во кои ќе се глуми самиот себе ( лигуш , младо милионерче и сл.) . Ако почне да го викаат во сериозни проекти место Лео Ди Каприо или Бред Пит е тогаш ќе колам :)

Коеновци го викаат за една од главните улоги во нивниов нов филм; таква е ситуацијата денеска, правам филм когo да ангажирам ај Џастин Тимберлејк (y)

Утка една голема според мене беше ештон Качер во Killers едноставно дечкото не ми е за такви улоги

Kaчер добар беше у Батерфлај Ефект кецот (колку што памтам, одамна го глеав..). Само таму :D. Ме изненади...позитивно.

Koenovi se odlicni reziseri, ne se somnevam vo niv. Sigurno ke najdat soodvetna uloga za Timberlejk. Primer moze gluvonem da bide, ili vo koma no na kraj da se razbudi posto e glavna uloga, ama so golemi ostetuvanja i gluvonem da ostane barem do krajot na filmot. Posle u epilog neka stoi "He managed to recover after some time and regained the use of his voice but remained deaf for the rest of his life". Taka, ke bide nesto kao moderen Betoven. Zabegav...

Among those he mentors is fellow tunesmith Jim (Timberlake, if he accepts the role), who is trying to find his own voice. (imdb)

Ete, moze da vmetne mojata ideja vo scenarioto... Mislam ke se soglasat, pa koj saka da go slusa negoviot piskav glas? Nikoj. Plus vrska nema od glumenje.

Koenovi se odlicni reziseri, ne se somnevam vo niv. Sigurno ke najdat soodvetna uloga za Timberlejk. Primer moze gluvonem da bide, ili vo koma no na kraj da se razbudi posto e glavna uloga, ama so golemi ostetuvanja i gluvonem da ostane barem do krajot na filmot. Posle u epilog neka stoi "He managed to recover after some time and regained the use of his voice but remained deaf for the rest of his life". Taka, ke bide nesto kao moderen Betoven. Zabegav...

Among those he mentors is fellow tunesmith Jim (Timberlake, if he accepts the role), who is trying to find his own voice. (imdb)

Ete, moze da vmetne mojata ideja vo scenarioto... Mislam ke se soglasat, pa koj saka da go slusa negoviot piskav glas? Nikoj. Plus vrska nema od glumenje.

Може и да глуми лош глумец во филмот. :D

Може и да глуми лош глумец во филмот. :D
Совршена улога за него, и критичарите ќе се согласат. Би рекле, не се приметува дека глуми. :D

Можам да замислам како би било на снимањето.

Justin: Hey, i'm wondering about my first scene, i don't know, should i act like i'm angry or maybe depressed? What do you think?
Joel: No no no, just be yourself, you know. Don't try to act, just... don't...

Сериозно, не го бива човекот, не знам кај им бил паметот.

Ќе ви ја прекинам дебатата за комедии xD

Јас вчера го гледав Shutter Island.
Уште неможам да сфатам дали Teddy е вистинскиот лик и овие во болницата му праат brainwash, или пак тоа стварно е тој Edward?!
Шо е работава?!
Јас уште сум на став дека Теди е реалниот филм, и дека тоа шо му го зборее типката у пештерата е вистина.
Ама шо е со халуцинациите?! Стаорците, жена му, девојчињата од Дахау?!
Можда стварно е луд О.о
Ако сте праеле муабет за Shutter Island, ќе го молам некој да ми прати линк, да ви го прочитам муабетот :)
Фала :)

едит: Тинуле ги ставив овие прашања во спојлер, зашто ако некој го нема гледано филмов, ова што го имаш наведено тотално ќе му го уништи филмот.

Еве еден интересен коментар на јутјуб што најдов гласи : In the end, he wasn't crazy anymore, but he pretended he was. It's all explained in the last quote of the movie "Would it be better to live as a monster or die as a good man?" If he admits he's crazy, he'll be forced to live as Andrew Laeddis, the man who killed his wife. But if he pretends he's crazy, he's going to die as Teddy Daniels because they're gonna kill him if he's still crazy. Teddy Daniels is the good man, Andrew Laeddis is the monster.

Со самата реченица Живеј како монструм или умри како добар човек се објасни дали е луд или не :)

Предлог некој за филмчиња со Сериски убијци ?

Еј, не го вреѓајте Џастин не го знаете доволно... не знам од каде такво мислење, уствари знам, еј пејач е, женскиве се палат на него и автоматски тоа за вас значи дека е лигуш? Марш! Го имам гледано на многу late night shows и можам да кажам дека е претерано кул, харизматичен и има добра смисла за хумор! Се осеќа дека исто така е добар и во душа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom