- Член од
- 6 јуни 2009
- Мислења
- 3.094
- Поени од реакции
- 445
Абе во Скопје има филмски фестивал, а овде никој ни ф за тоа :/.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не само на форум, општо во сферава ништо не чув за ова, ни дали бил некој да се пофалит шо имат интересно.Абе во Скопје има филмски фестивал, а овде никој ни ф за тоа :/.
Не само на форум, општо во сферава ништо не чув за ова, ни дали бил некој да се пофалит шо имат интересно.
The next three days
![]()
Совршенство од филм. Го гледав со дечко ми и идвајцата не трепнавме дури траеше. Тој не ни заспа, што се дешава еднаш во сто години. Оттаму заклучете колку е добар филмов.
Расел Кроу е премногу добар глумец. Има накачено некое килце за улогава и изгледа баш како што му налага таа-професор во средни години, кој се подзапуштил малку. Ќе ме расплачеше на два пати, како добро одглуми.
Приказната е за едно тричлено семејство. Мајката е обвинета за убиство на нејзината шефица. Откога ќе пројде некое време во затвор, детенцето нема да сака веќе ни да ја бакне, па таа ќе проба да изврши самоубиство. Нејзиниот посветен и многу вљубен сопруг ќе види дека нема друго чаре освен некако да ја извади од затвор.
За време на целиот филм не знаеме дали жената е виновна или невина за убиството.
Иначе за сцената со повраќањето му се клањам на Расел Кроу, секоја чест. Мене многу ме погоди.
Филмов е доказ дека добри трилери сеуште се прават во Холивуд, само што народот не знае да ги цени. Цифрите кои ги заработил се смешно мали.
Од мене има 10/10. Цели два дена не можеше од памет да ми излезе.
И друго, ај некој нека ми објасни. Кога сопругава проба да се самоубие втор пат, на автопатот, кога се фатија за рака со Расел Кроу, зошто тој така изреагира? Од првин мислев дека ради тоа што таа го нема ставено прстенот, но и ја покажуваа погрешната рака.
Плус, те уништува тебе. Си гледаш ти океј филмови, ама тој се пали на блокбастер4иња со тр4кање и остали клишеа, а на другите заспива. И тоа е во ред, секој со своето. Ама филмот, во најмала рака е.. глуп. Предвидлив уште во 10-15ета минута. Толку шаблонски... незнам дали е до маркетингот, се подобрува или друго е. Ама ова ако е 10ка филм.. 5 од мене максимум. Ако имате 2 часа за пополнување, со исклучување тие неколку проценти што ги користиме од мозокот. Филмот е навреда кон жанрот!Интересно , иако очекував дека новиот дел на Scream ќе биде говно над говната , гледам ептен позитивни критики , дури има завидна оцена на имдб .
верно бе, машала...
ама и оцената е релативна...
енивеј
изгледа интересно ама изгледа и ќе испадне нешто ко стилот на SALT.
Nah.. јас мислам Sucker Punch ќе ни направи кеф нам.
sakash zaedno dag o gledame? <3
Само неколкуThe Strangers
![]()
Леле еј филмов како ме преплаши. Јас не гледам често хорори, страшливка сум. Овој го гледав во 11 навечер, моиве сите беа дома, сијалиците беа светнати, а мене од што ми беше страв прозорчето го минимизирав и го паузирав на секои две минути за да соберам храброст за да продолжи.
На две три места ме штрекна од столица, ама не беше тоа страшното.Значи, се работи за момче и девојка кои преноќеваат во една осамена куќа во шума, но испаѓа дека не се сами.На сцената кога девојката пиеше вода, а зад неа се појави тип со маска, абе се мрднав.
Иначе, улога има и Денис од It's always sunny in Philadelphia.
Филмов има некои смешни дупки, али доколку не мислите на нив е супер. Мене многу ми се допадна.

Само неколку
Значи цела вечер мобилниот да стои до овој и дури сабајлето откако сите ќе бидат испукани да го видат е стварно мутава сцена. Плус кога дојде другар му шо не им текна на двајцава да си отидат со колава
Дечкоти веќе нема да го сметаме како релевантен фактор да знаеш!Плус, те уништува тебе. Си гледаш ти океј филмови, ама тој се пали на блокбастер4иња со тр4кање и остали клишеа, а на другите заспива. И тоа е во ред, секој со своето.
Ама филмот, во најмала рака е.. глуп. Предвидлив уште во 10-15ета минута. Толку шаблонски... незнам дали е до маркетингот, се подобрува или друго е. Ама ова ако е 10ка филм.. 5 од мене максимум. Ако имате 2 часа за пополнување, со исклучување тие неколку проценти што ги користиме од мозокот. Филмот е навреда кон жанрот!

Lele be kako moze ovoj film nekomu da ne mu se bendisal. Pa sto ima veza ako e predvidliv (iako ne u 10 minuta), ipak dejstvoto e prilicno napnato.![]()
Барем кај мене. Тука веќе навлагаме во вкус.но има некои работи кои не успеав да ги сфатамделот со бисерите, еднаш се кај маќеата, другиот пат ги наоѓа кај лудата во болницата. Е од кај дојдоа од таму до таму не сфатив)
.Ама не само поради тензијата, реално и глумата беше супер, а и признајНе дека не ми се бендисува, 5ка е просек, ниту лош, ниту добар. Не ми беше ништо посебно.
Во секој филм има тензија, исто и овој. Ама истата не му добива 10ка.Барем кај мене. Тука веќе навлагаме во вкус.