Corvus
Latrodectus
Категорично Да!Што ако следно гледаме комедија за педофили... ќе се смееме ли и на тоа?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Категорично Да!Што ако следно гледаме комедија за педофили... ќе се смееме ли и на тоа?
импотентен педофил - е тоа е добра комедијаFour Lions
Гледан уште пред да биде предложен, како што веќе кажав.
Не можам да го негирам хуморот во филмов, кој на моменти навистина ме изнасмеа. Но, со оглед на тоа дека сите сте се задржале на комичноста како главна компонента на филмов... јас нема да го тупам околу тоа. Јас ќе го тупам околу нешто друго.
Филм за четворица терористи, односно четворица идиоти. Филм кој барем за миг не тера да помислиме за она што се случува во главата на тие луѓе. Хуморот одлично си ја врши работата, па дури некои од тие ликови стануваат симпатични, па дури и нормални. Всушност, тоа е според мене најголемата замерка за филмов. Зошто вакви ликови да се претставени на ваков бениген начин? Што ако следно гледаме комедија за педофили... ќе се смееме ли и на тоа? Дефинитивно, филмов нуди една поинаква слика, па екстремистите се позитивни ликови. Ја искривува сликата и си поигрува со чувствата на гледачот. Или е сосем ок да ни станат симпатични затоа што се глупави. Дури и да ти стане жал за нив... или да побудат сожалување само затоа што се жртви на погрешна идеологија.
Во филмов вешто е избегнат фанатизмот, како главна особина на тие луѓе и акцентот е ставен на комичноста. Ќе излажам ако речам дека не се смеев. Го сакам ваквиот тип на хумор, но никако не би можел да кажам дека филмов ми се допаѓа или не ми се допаѓа. За приказната, глумата, камерата... подобро да не почнувам. Е сега зависи од кој аспект му ја давам оцената. Ако е според хуморот, тогаш можеби една оцена повисоко. Ама се друго треба да тргнам на страна. А ако се навратам на претходните филмови, тогаш тука во клубов сме гледале опасно добри филмови. Ова не е еден од тие филмови. Затоа еве една лабава 5 од мене.
изгледа ќе треба нова група да си направиме .....И јас го изгледав ама не ми легна, не знам зошто... сакам јас британски хумор, заразена сум со него, не знам што ми фалеше во Four Lions ама не ми беше тоа-тоа. Да бидам искрена, може голем удел да има камерата којашто на многу сцени ме дефокусираше од дијалогот и не можев баш да го следам филмот. Ќе му дадам 7, ама многу ми е криво што не ми остави впечаток за повеќе зашто имав поголеми очекувања. Ќе го гледам пак за секој случај во поинакво расположение да видам дали е до мене или до филмот.
9-мина го гледаа Four Lions, заедно со @Corvus и special guest star - @Hurin на кои не ги видов оценките. Средна оценка од останатите 7-мина - 7,6. Го испуштија: јас, @Хоуп , и @Zarniwoop и @Донев (ова е трет по ред неизгледан за нив двајца, се надевам ќе се вратат за брзо). Го испушти и @Leo Bonnie кој најави враќање во кругов.
Продолжуваме со Гавранот!
Знам дека многу ме сакашЌе му дадам 7, ама многу ми е криво што не ми остави впечаток за повеќе зашто имав поголеми очекувања.
Ти ми фрлаш магии некакви, да не можам да ги видам твоите оценки, хахахаха.Знам дека многу ме сакаш![]()