FILM CLUB (КРУГ 5) (205. Dogtooth: 18.11-01.12.2024)

Abe prvo sum simnal od 72ra nekoj francuski so isto ime...
Pa posle 4 giga ovoj go cekav eden kup vreme...
Хахахахаха, welcome to the club![DOUBLEPOST=1518797697][/DOUBLEPOST]
И ја првиот пат така.. не го бриши, јак филм е, после се заразив со режисеров Ерик Ромер
3/3 Ама јас го избришав веќе.[DOUBLEPOST=1518797811][/DOUBLEPOST]
:pos:[DOUBLEPOST=1518798092][/DOUBLEPOST]@moongoses , @Gazpapir , @marinetti (ова ќе ти биде трет неизгледан, пази), @Bojan Van Buuren , @whatto , @AceCaleb , @Zarniwoop , @MyloXyloto (исто, ова ќе ти биде трет неизгледан) - имате уште 3 дена.

Последно уредено:
Love in the Afternoon (1957)

Со филм на Били Вајлдер никојпат нема лош помин. Еден од авторите кој се има испробано и докажано во бројни жанрови иако можеби најпознат е токму по вакви романтични комедии. Така е и со овој наслов. Одлично сценарио, фантастични споредни ликови и ситуации како и сите останати кинематографски елементи. Филмот потсетува на комедиите на Лубич, има и некои слепстик елементи, а уште повеќе заради улогата на Шевалие.

Не знам за другите, но мене Одри во сите филмови ми е иста. Како да го игра буквално истиот лик од „Празник во Рим“, „Сабрина“, „Појадок кај Тифани“, „Мојата убава дама“ итн. Истата слатка (навидум) наивна девојка, која е во потрага по (постар) маж од високата класа. Точно, плени со својата појава на екранот, тука нема збор. Можеби затоа и успева да мине цело време со истиот лик. Купер супер се снаоѓа во улогата на богат женскарош.

Ако почнеме да анализираме мотиви и карактери, може да се најдат куп недоследности, но ваквата анализа ќе е несоодветна за овој филм. Не барајте ни морална поука.

Се на се, гледлив филм убаво раскажан со убаво вметнати ненаметливи комични елементи.

7/10

Последно уредено:
Love in the Afternoon

Изгледан.
Овој ми ја уби серијата на добри филмови.Последните 3 филма што ги гледав се чисти 10ки дое овој ми поеба забавата.
Овој филм буквално може да се окаректиризира како silly.Dont be silly whatto.
Нема 2-10 минути to painful to watch последните 3 филма кој ги гледав беа Трее оф Лајф алмост 2 хоурс,Хеат 2-40 минутес и Мистик ривер 2-10 и никој не ми зададе временска болка покрај фактот што се мастерпис немав проблеми со часовникот во моментов(можеби и малку ја затупев со времетраењето на филмот) не ми е тоа главен аргумент зошто не ми се допаѓа но едноставно ова е лесно бара пократок рок,Одри е супер женска ја обожавам има веѓа као да ја цртала внука и со фломастер и ги направила по 10см што исто така нема врска со филмот незнам и зошто го пишувам посто в врска неам едноставно не ми се допадна,не беше забавен,немаше некоја ноиршка-љубовна конекција или кој кур едноставно лесен филм,very cheap мах ..

Не ми се лути Корвус ти знам сеа дома остриш сатар али битно е дека ти си уживала тоа е најбитното друго се е проодно

Набрзина: Love in the Afternoon не го гледаа: @Bojan Van Buuren , @AceCaleb , @Zarniwoop (на сите прв или втор неизгледан), и @marinetti и @MyloXyloto (на двајцата трет неизгледан). @marinetti треба по список да е следен за предложување, но со три неизгледани, го губи правото, ама еве, како и претходно, му даваме рок до среда, 21.02.2018 20:00 часот да изгледа еден од последните 3 филма за да го врати правото да предложува, ако не, го заменува следниот на листата.

Love in the Afternoon го гледаа пак 7 души и му дадоа средна оценка 6,8, што, верувале или не, е највисока оценка за филм во четвртиот круг. Тоа ќе проба да го исправи следниот предложувач, @Gazpapir кој избра филм од режисер што е сакан на форумов, со актер кој е исто така сакан на форумов. @Gazpapir рече дека нема да може да стигне да предложи филм и да напише нешто повеќе, па затоа еве јас ви го презентирам следниот филм. Во следниве 2 недели ќе го гледаме Enemy.

@wot - Film Club (Enemy: 19.02-04.03)

Опаааааааааааааааааа одличен филм кој вреди мора/треба/задолжително е да се репризира. Браво бе тоалетна хартија.

@Gazpapir рече дека нема да може да стигне да предложи филм и да напише нешто повеќе, па затоа еве јас ви го презентирам следниот филм. Во следниве 2 недели ќе го гледаме Enemy.
Ме плени со презентацијата на филмов. Просто сум трогнат. :LOL:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom