Злате сакав да те почекам додека не направиш целосна анализа на The Hottest State ама ќе излегувам уште малку, морам да пишам.
Прво The Hottest State...последните 25 минути од филмот си играв НФЛ и буквално веќе не ме интересираше што се случува во филмот, целосно се оттуѓив од него. А првиот половина саат ми беше многу забавен, дури се чудев зошто на моменти такви слаби оцени, ама некаде после Мексико градациски почна да ми опаѓа нивото на филмов, за на крај потполно да изгубам интерес што и зошто ќе се случи.
Ми се допадна музиката во филмов, ми се свиѓаа некои разговори, монологот на мајкава на Вилијам (претходно го објави некој) ми беше хајлајт на филмот...се на се потполно изгубив интерес на филмот на крај
4/10
А сега, новиот филм за следните две недели е
Јеботе Шерлок
La Vitta e Bella/Life is Beatiful
Како што кажав погоре, all time favourite, феноменален склоп на драма и комедија, сместени во втората светска војна за едно еврејско семесјтво. Прв пат го гледав како копиљ, уште тогаш се заљубив во филмов, после тоа го имам n-ти пати гледано, сеуште ми е интересен како и првиот пат.
Џорџо Кантарини (детето во филмот) е едно од најзабавните деца што се имаат појавено во филм.
Плус, кога ќе се спомне филмот, ова веднаш ми доаѓа во глава, еден од најпознатите примања на Оскар на сите времиња.