grande-juve
е ај да плачеме сега
- Член од
- 20 ноември 2017
- Мислења
- 1.482
- Поени од реакции
- 7.305
Од каде ти е идејата дека „Силата се буди“ претендира да биде сериозен филм? Тоа е филм за деца, женската е анонимен суперхерој што мора да ги знае сите тие работи и на крај да ги победи лошите. Инаку децата ќе се разочараат. Баш тој е филм каде што не треба да го замараш мозокот што како и зошто.Шо ве гледам сите чудни
Ако треба да се наоѓаат маани на Serendipity, што останува за другите филмови кои претендираат да бидат „сериозни“? (како на пример The Force Awakens)
Мислам дека кај ваквите филмови нема што да се навлегува во детали, да се анализира сценариото кое и онака треба да биде клише, или пак глумата која секогаш на овие филмови е на солидно/просечно ниво.
имаше зборење у филмотСтварно бе и одолеавте на Бекинсејл за со кеципол/два да и го оцените филмов?
Прегледај го приврзокот 182142
Како функционира тоа?
Зар и ти ко сите околу, неверници? Па за Божиќ се е можно! Тие се запознаа за Божиќ, судбината посака да се заедно, и цело време им ги придвижуваше патиштата еден кон друг, само тие беа доволно глупави за постојано да и одмагаат на судбината, и таа маки мачеше да ги спои.И уште една ствар ми смета и толку, и ќе ја спомнам зашто и кај други вакви слични филмови ми смета. Не е уште утврдена причината зошто, поеќе ко pet peeve e, ама ме нервира. Значи филмов од тој аспект е fantasy drama. Како побогу, овие во еден Њу Јорк се најдоа, па се погодија и во исто време да се бараат, леле! Оваа дојде од пичке си матер таму не знам каде специјално за него да го бара у исто време овој коа ја бараше, па и се најдоа! Јас не можам у едно Скопје да налетам на некој што ми треба, тие во Њу Јорк се најдоа.
Ова као ни се придружуваш?Кејт Бекинсејл е една од најубавите ствари што ги имам видено. Па кога ќе го отпали британскиот акцент попалување двеста
Него за филмот. Клише муабет за клише филм, едно без друго не би имало логика де. Да де вајда знаеш што ќе очекуваш од ваков тип на филмови ама па ако очекуваш одвеано од виорот си се јебал, речиси 80 години после него немало такво нешто а нема ни во наредни 80 да има.
Последен пат пред 12-13 години го имам гледано, а претходно 2-3 пати сум го гледал негде, така да којзнае колку ми е држи муабетов сега, ќе кажувам од тоа што сум запамтил.
Генерално со на корвус муабетот највеќе се сложувам. Во јебени Њу Јорк случајно наоѓање а она не е ни од таму уствари Ај со книгата ретардирано али со парата малце поретардирано беше. Кјузак па глупиот, демек со ваква типка ќе се сложиш на нејзините сулуди идеи дека ќе оставите судбината да одлучи дали ќе се видите повторно само ради тоа што ливчето на кое ти го пишала бројот беше оддувано од камион или што ли пројде тогаш. Влегуваш со безбол палка и тепаш од глумци до камермани, режисер итн. Сулуда идеја али па што викаат за исклучоците се живее Можеби ова би успеало еднаш на 100 000 случаи
Двајцата актери ги сакам и мислам дека топ склопка беа. Другар му што пишува некролози ми беше кул додаток у филмов и еден реален лик. Без премногу замарање седиш грицкаш и гледаш, нема тумачење нема трагедии нема ништо премногу длабоко, освен класичното филмско сценарио да се деси малку возможното, па колку и да е безвезе ќе ти остави убаво чувство, бар јас не кажав џабе потрошив саат ипол, туку ете сум го гледал и после тоа. Генерално лабаво, нашминкано со убави лица и среќен крај, малце ко за промена од трагедии Злате ко што спомна клупата ми е хајлајт, лежењето на Кјузак на мразот и ракавицава врз него, прелигаво чак и за овој филм додуше
Тогаш памтам дека ми беше глупо и несфатливо (добро мн помал бев) како бре од кога виде дека оваа англичанкава си тера живот со некој (мада сестра и беше нели, ама он мислеше дека е таа), му текна да ја откаже и венчавката со неговава сигурна партнерка, зошто? Уствари тоа е и главната поента може у филмов што како помал не сум ја сфаќал. Ако твојата сигурна партнерска варијанта не ти е прва варијанта и сеуште мислиш на други могучи варијанти, тогаш вајда не треба да ти е варијанта уопште, бар у оваа љубовна тематика, него дај да не се разлигавувам ко филмов
6/10
Мамата колку е добра!
Филмот?И нема ни да го види.
Па не знам, мислев онака лабаво е може да се пише коментар без некаква заклетва со крвОва као ни се придружуваш?
Може, не дека не може, ама не ти е убаво тука, со нас?[DOUBLEPOST=1514140190][/DOUBLEPOST]Па не знам, мислев онака лабаво е може да се пише коментар без некаква заклетва со крв
А ти кај си?Филмот?
Еве дома, си читам темава и подфорумов. Ти добар?Може, не дека не може, ама не ти е убаво тука, со нас?[DOUBLEPOST=1514140190][/DOUBLEPOST]
А ти кај си?
Не. Ми бегаат членовите.Еве дома, си читам темава и подфорумов. Ти добар?
Ќе се вратат за два дена најкасно, не се грижи.Не. Ми бегаат членовите.