„Филип Втори“ ќе биде готов до крајот на годината

• Креатор на темата Креатор на темата THE_CHOSEN_ONE
  • Време на започнување Време на започнување
Стадионот ќе си биде се` ок тоа нема збор :), него можам да замислам какви паркинг проблеми ќе настанат, блокирања на сообраќаи, па карти дупликат, не дупликат, па додека набавиш карти редици, редици :) Во странство можеш и онлајн да си земеш карта, кај нас за со Шпанија што беше не па за на ваков настан.
Ама ова е само мои претпоставки, дај Боже да ни доделат ваков настан :)
верувам дека организацијата ќе биде проблем, ама исто така и владата заедно со ФФМ ќе работи на овој проект, што значи дека можеме многу да успееме да организираме еден спектакл за толку илјади гледачи, еве нека биде во 2013 год.
оптимист сум за ваков проект
иначе колку капацитет ќе има стадионов???

Ке има околу 34-35 000 капацитет :toe:

Ништо страшно ако не го завршија до крајот на 2010, ама се надевам дека ќе биде готов до дуелот со Ирска (поточно сигурно ќе биде освен ако не зафркнат ептен нешто).

А за финале на ЛЕ моментално реално не сме подготвени. Не е се само да имаш стадион, потребна е организација нешто за што нас не не бивало и никогаш нема да не бива.

Еве неколку слики :)

stadia001.jpg

http://img41.imageshack.us/img41/6192/p2412101443.jpg
http://img192.imageshack.us/img192/1544/p2412101447.jpg
http://img18.imageshack.us/img18/5057/p24121014471.jpg
http://img210.imageshack.us/img210/6237/p2412101456.jpg
http://img152.imageshack.us/img152/2368/p24121014561.jpg

дали сте свесни дека нема толку редари да се вработат да го обезбедат сите четири трибини? па гледате салата борис трајковски колку влеза има тие пуштаат само еден со двајца редари претрес прават на 6.000 луѓе и 40 до 60 минути ти треба да влезеш внатре. ете тоа кај анс е катастрофа организацијата.

Лоша споредба. Борис Трајковски има еден главен влез со 2-3 врати. Колку редари сакаш да стават на една врата !? 10 !? Уште поголема гужва ќе се створи.

Проблемот е и во лошата организација но и кај нас, народот кој иде на утакмица 5 минути пред почетокот. Се знае европски стандард за тоа, 1 саат пред утакмицата се затвораат вратите. Кај нас кога има такво правило, на 1 саат стадионот е полупразен а на влезовите има 5000 „господа“ кои се бунат зашто не влегле. Епа дојди порано да го е*ам, кога знаеш дека е кај нас хаос и дека има таква организација.

^ Да ама и Зоте донекаде е во право со влезовите, класната моја од средно беше страстен фан на Арсенал и била на Хајбери и кажуваше дека од што има толку многу влезови за 10 минути преку сила искачаш и во најголемата гужва. За паркинг исто така има редари кои ти кажуваат каде е слободно итн. Кај нас увек е проблем организацијата а и нервозниов народ со неговиот менталитет на буткање, одење преку ред, сиромашност со култура и слично.

^ Да ама и Зоте донекаде е во право со влезовите, класната моја од средно беше страстен фан на Арсенал и била на Хајбери и кажуваше дека од што има толку многу влезови за 10 минути преку сила искачаш и во најголемата гужва. За паркинг исто така има редари кои ти кажуваат каде е слободно итн. Кај нас увек е проблем организацијата а и нервозниов народ со неговиот менталитет на буткање, одење преку ред, сиромашност со култура и слично.
Не само на Хајбери,и на Сантијаго Бернабе 20 минути пред мечот е празен стадиоот а кога ке почне мечот сите се влезени! Тоа е така зш имаат премногу влезови а не како на Градски само два влеза пуштиле а 10 000 чекаат пред врата!Иначе стадионов рекоа дека треба да биде завршен во март месец!

Лоша споредба. Борис Трајковски има еден главен влез со 2-3 врати. Колку редари сакаш да стават на една врата !? 10 !? Уште поголема гужва ќе се створи.

Проблемот е и во лошата организација но и кај нас, народот кој иде на утакмица 5 минути пред почетокот. Се знае европски стандард за тоа, 1 саат пред утакмицата се затвораат вратите. Кај нас кога има такво правило, на 1 саат стадионот е полупразен а на влезовите има 5000 „господа“ кои се бунат зашто не влегле. Епа дојди порано да го е*ам, кога знаеш дека е кај нас хаос и дека има таква организација.

не си во право, точна ми е споредбата, борис трајковски од сите страни има влезови и врати кои работеа само на отворањето со ракомет мкд - исланд. ова го зборувам од сикуство зашто бев на таа средба а на мкд репрезентација фојдов 40 до 60 минути порано и имаше толку многу гужва само еден влез пуштен и толку време м итребаше да влезам исите свиреа беше топло се буткавме како стока и загтоа го дадов тој пример.

исто така бев и со рабо - ливерпол и таму имаше само два влеза за цела северна трибина, од другата старна ги пуштаа само гостите и имаше исто буткање и гузжви.

вардар кога игра порано кога сум бил од јужна влагаше само од една врата с бутавме иљаду души а на излагање никогаш не им текнало да ги отворат ширум вратите и се бутавме кроз едно мало вратиче пак иљада души и нервоза и излагавме 1 саат.

ова се факти што сум ги видел и е вистина.

Лошо си ме сфатил. :)

Не ти викав ја дека нема други влезови, него дека на главниот влез кој е најчесто отворен има услови за по 2-3ца редари, повеќе уште полошо би било ако стават. Хаос прават што и самите не ги почитуваат своите временски граници. Пример со Британија, рекоја дека вратите ќе се затворат пола саат пред утакмица, а уствари се отворија пола саат пред утакмицата, кога имаше настанато огромна гужва.

Али тука е и другиот проблем што го спомнав, ние. Ја дојдов 1 и нешто пред почетокот и тогаш имаше едвај 500 души дојдено. Навикнати сме да го чекаме последниот момент, и некој ќе дојде 5 мин. пред почетокот и ќе почне да јаде гомна како било неорганизирано. Таквите страшно ме нервираат, штом касниш и самиот, ќути! Неорганизирано е да, али и самите имаме лош удел во тоа.

Лошо си ме сфатил. :)

Не ти викав ја дека нема други влезови, него дека на главниот влез кој е најчесто отворен има услови за по 2-3ца редари, повеќе уште полошо би било ако стават. Хаос прават што и самите не ги почитуваат своите временски граници. Пример со Британија, рекоја дека вратите ќе се затворат пола саат пред утакмица, а уствари се отворија пола саат пред утакмицата, кога имаше настанато огромна гужва.

Али тука е и другиот проблем што го спомнав, ние. Ја дојдов 1 и нешто пред почетокот и тогаш имаше едвај 500 души дојдено. Навикнати сме да го чекаме последниот момент, и некој ќе дојде 5 мин. пред почетокот и ќе почне да јаде гомна како било неорганизирано. Таквите страшно ме нервираат, штом касниш и самиот, ќути! Неорганизирано е да, али и самите имаме лош удел во тоа.

и ти си во право за каснењето на навивачите, аам факт е дека штадат на редари и од другаат страна не беше отворена вратата во борис трајковски и затоа ансатана гужвата. тоа ми беше мене поентата да ангажираат доволен број редари да ги отворат сите страни на борис трајковски салата. затоа и ја правам таа споредба со арена филип втори каде до сега за исток и запад имаше само еден влез а сега ќе има повеќе и ќе треба повеќе редари и подобра организација бидејќи тие трибини ќе собираат повеќе луѓе, тука ние потфрламе и се губиме во организација. треба некое искуство да разменат на вакви и слични стадиони како иде, но мислам дека знаат и штедат на редари тоа ми беше зборот.

Ако ги слушам нив до сега требаше да биде направен, десна рака давам ако го направат до крајов на годинава.

Пази што си кажач...немој после да бидеш како Капетан Кук :)

Си стојам зад тоа што го кажав... ма гратис и лева рака давам:)

Akо се запне да се гради,гарант е готов до Н.Г едино со парите малце ако секнат,може да се забави, незнам јужна дали заврши со реконструкција, Запад-Исток брзо ќе бидат готови..
Bavareco ..Немој и ти ко оној гол што сакаше да влага у собрание,не ми текнува кој беше :pos2:

Ме потсети сега еден од форумов за разговоров(иначе муабетов погоре го праевме летоска) така да си ја задржувам десната рака :baeh: :helou:

Ме потсети сега еден од форумов за разговоров(иначе муабетов погоре го праевме летоска) така да си ја задржувам десната рака :baeh: :helou:

Ekoномска криза фати де :icon_lol:

--- надополнето ---

верувам дека организацијата ќе биде проблем, ама исто така и владата заедно со ФФМ ќе работи на овој проект, што значи дека можеме многу да успееме да организираме еден спектакл за толку илјади гледачи, еве нека биде во 2013 год.
оптимист сум за ваков проект
иначе колку капацитет ќе има стадионов???

Хм да не е мал капацитетот за финале дури и на ЛЕ.. сепак 35 000 не е голема бројка за евентуално да би организирале таков ивент

Ќе биде јак стадионов нема што само дали ќе успееме да го наполниме па да грми :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom