FIFA 12

А

Анноун

Гостин
најарно ќе биде анинстал да стегнам . се нервирам. сакам да ја играм играва ама ПОБОГУ веќе. ме праат пепел назад , на 3то ниво мислам играм. аман за аман . кажете што е разлика меѓу тактикал и легаси дефендинг. кои копќчиња да ги држам у одбрана. што е ова , цела тастатура треба да ја користиш.
што е битно од ова кај контроливе ( pas assistence , lob assistence ) како се користат да им се невиди. у напад кога одам како се контролира друг твој играч да се открива ( не тој во кој е топката ) . што не бива не бива. треба книга некоја да напраат со објаснувања.

Член од
1 октомври 2011
Мислења
828
Поени од реакции
785
најарно ќе биде анинстал да стегнам . се нервирам. сакам да ја играм играва ама ПОБОГУ веќе. ме праат пепел назад , на 3то ниво мислам играм. аман за аман . кажете што е разлика меѓу тактикал и легаси дефендинг. кои копќчиња да ги држам у одбрана. што е ова , цела тастатура треба да ја користиш.
што е битно од ова кај контроливе ( pas assistence , lob assistence ) како се користат да им се невиди. у напад кога одам како се контролира друг твој играч да се открива ( не тој во кој е топката ) . што не бива не бива. треба книга некоја да напраат со објаснувања.
Абе јас фифа премногу ја сакам.Играм на legendary.Нервоза ме фаќјат шо скоро сите натпревари играм солидно во одбрана и тук од нигде никаде ке примам гол кон последна минута,и нема назад.Вистина ретко победувам али се држам.Во просек ми се нерешени али ти викам најмногу губам живци ко ке примам кон крајот.Легаци ти е исто ко на фифа 11 што беше да се браниш а тактикал ти е новото.Мн подобро само требит време да се навикниш.Помалце фаули прајш.

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Еве една мала работа од мене :)
Ова е за сите оние што ги нервита долгото чекање на Checking Connection, па за да не мора на секое да чекате, или нонстоп да го вадите кабелот од мрежната, еве го фајлот, само копирајте го во C:\Windows\System32\drivers\etc\... и пријатна игра! :)

P.S. Фајлот е пробан на 3 компиутери со Виндоус 7. Ако проблемот не се решава на ХП, пишете.
Добро, некој знае како да го скипнам тоа што ми проверува конекција со EA серверите?
Не мора да вадите кабли или да го едитирате hosts фајлот. Едноставно блокирајте му пристап до интернет на егзекутабилниот фајл познат како fifa.exe. Problem solved.

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Не мора да вадите кабли или да го едитирате hosts фајлот. Едноставно блокирајте му пристап до интернет на егзекутабилниот фајл познат како fifa.exe. Problem solved.
Да, тоа е и најдобро решение.

Е треба повеќе вежбање, али како што те сватив од постот на тастатура играш.. те жалам. На тастатура речиси е невозможно да се игра и да се користат сите функции што ти ги нуди фифа. Јас моментално играм на тастатура али од што морам (го скршив џестикот :D ). До сега добро се снаоѓам, али е доста тешко. Е сега за разлика од тебе јас играм на легаци дефендинг зошто тоа на тастатура е полесно. Е сега целата работа зависи од тоа како си ги имаш средено контролите. пример Л2 и Р2 кај мене се З и Ц, кај некој се шифт и спејс. Е сега за тактикал дефендиг ги држиш копчињата Л2 и Р2 т.е. на Р2 на противникот му праќаш друг играч да го напаѓа што ти остава простор ти друг играч да држиш, фактички Р2 кај тактикал = Шут кај легаци. Така што шут-копчето кај тактикал е за директен напад врз противничиот играч (се разбира кога ке бидеш во негова близина). Исто така мораш да го употребуваш и Л2 такозвано jockey за подобра контрола врз играчот, али сепак главната тежина на тактикал дефендиг е врз крстачот, ако добро го пратиш играчот лесно ке му одземеш топка. Но пак ке речам дека ова е речиси невозможно на тастатура зошто е кршење прсти :)
Исто така многу зависи тоа како тебе ти се направени контролите и како се снаоѓаш со нив и затоа би ти препорачал легаци дефендинг зошто тоа е стариот стил што ние си го знаеме. :)
И да.. во право си.. треба една книга да напишат со туторијали, малку се тие што ги има во играта :D

Член од
1 октомври 2011
Мислења
828
Поени од реакции
785
значит коа да стегнам да менам од тактикал во лекаци ми се исклучвит играва.Решение некое?

Член од
7 август 2011
Мислења
4.961
Поени од реакции
15.195
фолку не сум се нервирал за ниедна игра. ( паузирам веке 2 дена срцев удар ке ме фати )
никако неможам да се научам да шутирам без помош.

Член од
1 октомври 2011
Мислења
828
Поени од реакции
785
АБе да и се помочам да фифава појкето утакмици 0-0 ми завршвет а ко ке дам гол одма наредна минута морат и да примам

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
За една недела FIFA 2012 се продаде во 3,2 милиони копии

По само една недела од излегувањето FIFA 2012 се продаде во 3,2 милиони копии. Освен што според овие бројки FIFA е најпродавана игра во првата недела оваа година, играта е и најпродавана спорска симулација до сега. Според продажбата FIFA 2012 го надминува својот претходник FIFA 2011 во првата недела за 23 отсто.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Јас играм на тоа 3то ниво и тепам со многу разлика. Идам сеа на погорно ниво. И да, играм на тастатура без асистент.

Ace CFC

KTBFFH
Член од
15 октомври 2009
Мислења
362
Поени од реакции
22
абе дајте казите некое чаре со овај џојстиков со да прам за играње...вака да ве прашам две работи..поготово Martin ти се разбирач читав горе...дали мојт некако да се наместит за да прам финти ова она на деснион аналог зш немозам да прам а и у опциине ги немат сите конторли за местенње..све работити на џојстикон само не и десен аналог за финти со е...е за то да ми казите дал имат некое чаре за местенње или требит нов џојстик лоџитек некој или нз друг којилиииии пак оргинал игра требит да ги иамт сите конторли за то......и друга работа дали мојт да се играт (онлине) некако преку некој програм ко gamerunger фифава или морат оргиналот да ја имаш за да игарс онлине..

Ф

Фил Ајви

Гостин
Барса игра е лекот, што повеќе додавања и што повеќе топката во ваш посед, така повеќе шанси има да се организира добар напад а и нормално нападот е најдобра одбрана. Против Леџендери играм секогаш, отприлика 70% добивам, 20% нерешено, 10% губам. Треба доста играње да се навикне.

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
абе дајте казите некое чаре со овај џојстиков со да прам за играње...вака да ве прашам две работи..поготово Martin ти се разбирач читав горе...дали мојт некако да се наместит за да прам финти ова она на деснион аналог зш немозам да прам а и у опциине ги немат сите конторли за местенње..све работити на џојстикон само не и десен аналог за финти со е...е за то да ми казите дал имат некое чаре за местенње или требит нов џојстик лоџитек некој или нз друг којилиииии пак оргинал игра требит да ги иамт сите конторли за то......и друга работа дали мојт да се играт (онлине) некако преку некој програм ко gamerunger фифава или морат оргиналот да ја имаш за да игарс онлине..
Секако дека може да се среде, не мора да купуваш друг џестик. Прати ми во ПП што џестик имаш, ке средам јас го средам ини фајлот па ке ти го пратам. Незнам дали го проба фајлот што ми е прикачен пред неколку страни. Тој е комплетен за тастатура и џестик.

Член од
18 јуни 2009
Мислења
2.194
Поени од реакции
1.406
Момци некој да ми помогне да ги наместам контролите за џоистик многу ќе му бидам благодарен. Ќе ја искршам тастатурава ако продолжам со неа :)

Kajgana Shop

На врв Bottom