Феминизам!

• Креатор на темата Креатор на темата Птичји Грип
  • Време на започнување Време на започнување
Нејзина вина уште на почеток е што не прифатила болничко лекување неколку пати.
Не.
Нејзина вина е што си ги убила децата, ебави двојните аршини.
796328279_28792572037017599_5683140884619020767_n.jpg

Така де, и препишувале се и сешто, ај барем нешто ќе се фати од лекарствата со халуцинации како нус појави.
Не е прв случај ваквите лекарства да направат полоша депресија, има многу луѓе што се самоубиваат и прават неразумни работи.
Нејзина вина уште на почеток е што не прифатила болничко лекување неколку пати.
Дарлинг, децата си ги убила. Го пратила сопругот нешто да пазари и сторила злочин.
Среќа судијава е саглам, ќе ја распушти поротата и ќе соберат саглам луѓе.

Едно е ментална болница, друго е затвор до крај на живот. Пошо немаат смртна казна, женски затвор е исто.

Не.
Нејзина вина е што си ги убила децата, ебави двојните аршини.
Прегледај го приврзокот 486549
Стар си веќе, не се разговара со тебе, извини вака.
Автоматски споено мислење:

Дарлинг, децата си ги убила. Го пратила сопругот нешто да пазари и сторила злочин.
Среќа судијава е саглам, ќе ја распушти поротата и ќе соберат саглам луѓе.

Едно е ментална болница, друго е затвор до крај на живот. Пошо немаат смртна казна, женски затвор е исто.
Да, сите ги уби, и е убица на деца, и не знам што ве буни вас тоа?
Не смееме ли да дискутираме за околностите кои претходеле?
Нејзе не и се суди за ослободување, туку дали ќе оди во лудница или затвор. Не си оди слободна никако. А и да оди во затвор поради тоа што е во инвалид пак ќе биде во посебна установа во рамките на затворот.

Во согласност со темава, едно мажиште е пратено да пржи компири.

Зошто да го казнат? Од хормоните е ваков, нема потреба модератори да го банираат.
Па не знам, еве ние како емоционално нестабилни суштества, ниту еднаш не попуштивме со трпението во дискусиите. Не сум видела женско вака да комуницира за било што.

Со зборовите на Пророкот: Полека, кочи

Кога влегуваш во брак, ако влегуваш со помисла дека еден ден, можеби ќе го напуштиш бракот, поарно не влегувај во истиот.
Христијански гледано, како што и треба, БРАКОТ НЕ СЕ НАПУШТА. Освен неверство, нема друга причина за напуштање на бракот. А и неверството не доаѓа преку ноќ. Ова е од свештеници и библиски православни лица, не е од мене.
Мажот се обврзува да ја земе жената и да се грижи за неа. Помислата дека ќе ја остави е надвор од муабетот.
Ете да паднам на твое ниво и да речам дека мора двајцата да работат и да заработуваат. Океј. По некое време имаат 2-3 деца и на мажот му текнува да ја напушти фамилијата, оставајќи ја жената сама со децата. Дали мислиш дека нејзината плата, без разлика колкава е платата, ќе биде доволна за фамилијата ? Цел терет и физички и психички и материјален ќе биде на жената.
Ете пример двајцата работат и живеат во дом на мажот, стан/куќа, небитно. И се разведуваат, таа останува на улица. Мислиш дека платата ќе ѝ стигне за кирија и да ги згриже децата ?
Е сега замисли го истото ова сценарио, со таа разлика што таа не зема никаква плата и нема никакво образование ниту работно и професионално искуство.
Тоа нели е полошо од било каква плата?

Стар си веќе, не се разговара со тебе, извини вака.
Буквално секој одговор ти е ад хоминем - jа сум бил оваков, ја сум бил онаков.
Некој би рекол дека тоа е затоа што немаш баш некој конструктувен одговор на темата.

Буквално секој одговор ти е ад хоминем - jа сум бил оваков, ја сум бил онаков.
Некој би рекол дека тоа е затоа што немаш баш некој конструктувен одговор на темата.
Немам, се откажав од кога видов колку смешни сликички ставаш

Може Берик, ама не си во право за хормоните.
Во право сум кога велам дека либералната феминистичка клика тоа го истакнува како причина за убиствата, обидувајќи се да ја минимизира личната вина, само поради идентитетот на сторителот.
Тоа е ради каракерот на нивната идеологија која се заснова на идентитети, работи врз кои немаш влијание. Работи со кои си се родил.

Е сега замисли го истото ова сценарио, со таа разлика што таа не зема никаква плата и нема никакво образование ниту работно и професионално искуство.
Тоа нели е полошо од било каква плата?
1pymhv.jpg

Дај те молам прво едуцирај се на таа тема после расфрлај се со вакви муабети.
Такви примери има и во природата, пример сум бил сведок ротвајлерка како си ги јаде кучињата додека се мали затоа што некој лингур го брцнал кога се парела. Нема ништо страшно, све се тоа природни процеси и треба да ги прифатиме како такви. Човекот е склоп на се она што е у свесниот и несвсениот домен....пример еве, пред два дена кога покажуваше колку тестостерон имаш повеќе у тебе од тој Ротманс ми се чини, немаше кој да те издрмуса здраво...дали сум у право?

Back
На врв Bottom