Феминизам!

• Креатор на темата Креатор на темата Птичји Грип
  • Време на започнување Време на започнување
Такви примери има и во природата, пример сум бил сведок ротвајлерка како си ги јаде кучињата додека се мали затоа што некој лингур го брцнал кога се парела. Нема ништо страшно, све се тоа природни процеси и треба да ги прифатиме како такви. Човекот е склоп на се она што е у свесниот и несвсениот домен....пример еве, пред два дена кога покажуваше колку тестостерон имаш повеќе у тебе од тој Ротманс ми се чини, немаше кој да те издрмуса здраво...дали сум у право?
Лупеташ дечко, само тоа имам да ти кажам.
Поплукај си в пазува оти не знаеш утре другиден што ќе ти донеси животот.
Не дај Господ кај никој, сигурно на сопругот на таа Линдси ни на крај памет не му паднало дека некогаш ќе си ги задави сопствените деца, умот е заебана работа.

И никој не ја правда, та во лудница та во затвор за неа живот нема поќе, плус и парализирана, најдобро ќе беше да загини и таа и да не поштеди од вакви дебати.

Лупеташ дечко, само тоа имам да ти кажам.
Поплукај си в пазува оти не знаеш утре другиден што ќе ти донеси животот.
Не дај Господ кај никој, сигурно на сопругот на таа Линдси ни на крај памет не му паднало дека некогаш ќе си ги задави сопствените деца, умот е заебана работа.

И никој не ја правда, та во лудница та во затвор за неа живот нема поќе, плус и парализирана, најдобро ќе беше да загини и таа и да не поштеди од вакви дебати.
Не...ако почнеме да злоупотребуваме нивоа на хормони ќе треба да ги правдаме и сите оние што си ги тепале жените со оправдување од висок тестостерон на пример.....значи лудача со тапија е оваа. На сите со вакви нагони треба да им се помогне а не да ги правдаме со високи нивоа на хормони или тоа што некој и ги испомешал апчињата.

Не...ако почнеме да злоупотребуваме нивоа на хормони ќе треба да ги правдаме и сите оние што си ги тепале жените со оправдување од висок тестостерон на пример.....значи лудача со тапија е оваа. На сите со вакви нагони треба да им се помогне а не да ги правдаме со високи нивоа на хормони или тоа што некој и ги испомешал апчињата.
Само што кај оваа не беа само хормони во прашање туку психоза.
Дај не се будалејте, хормоните и мене ми урлаа со месеци па не ми падна на памет да му наштетам на бебето или на себеси.
Жената беше психијатриски случај за хоспитализација и што понастрана од децата а не да ја клукаат со лекарства и мажот му да ја остава сама со трите деца а знаел дека е непресметлива и е под тешки опијати.
Уште првиот пат кога побарала помош од психијатар и кажала дека има суицидни мисли требало сместа да ја тргнат од децата, сега е веќе касно.

Дај не се будалејте, хормоните и мене ми урлаа со месеци па не ми падна на памет да му наштетам на бебето или на себеси.
Жената беше психијатриски случај за хоспитализација и што понастрана од децата а не да ја клукаат со лекарства и мажот му да ја остава сама со трите деца а знаел дека е непресметлива и е под тешки опијати.
Уште првиот пат кога побарала помош од психијатар и кажала дека има суицидни мисли требало сместа да ја тргнат од децата, сега е веќе касно.
Све тоа е ОК, прашањето од милион долари е зошто си ги убила децата....одговор е дека не и се свиѓала генетиката. Исто и со сите други жени кои доживеале постпородилни вакви идеи. Тоа е поентата на мојот муабет и така е сигурно. Не се сите жени исти, фала богу...ама како поминува времето и како овој феминизам 2.0 или кажи го 3.0 ви ги пере мозоците така се повеќе вакви случаи ќе има и ќе се чудите зошто е тоа така. И ќе ги обвинуваме психијатрите дека им ги испомешале апчињата.

Све тоа е ОК, прашањето од милион долари е зошто си ги убила децата....одговор е дека не и се свиѓала генетиката. Исто и со сите други жени кои доживеале постпородилни вакви идеи. Тоа е поентата на мојот муабет и така е сигурно. Не се сите жени исти, фала богу...ама како поминува времето и како овој феминизам 2.0 или кажи го 3.0 ви ги пере мозоците така се повеќе вакви случаи ќе има и ќе се чудите зошто е тоа така. И ќе ги обвинуваме психијатрите дека им ги испомешале апчињата.
Како го доби одговорот ме интересира, врз база на што?
Ало каква генетика бре, детето за мајката е најсветото нешто, не постои поголема љубов од мајчинската, никој нормален нема да си ги задави децата.

Пред некој ден прочитав на нет дека бебе од година и пол паднало од балкон и мајката скокнала после него, среќа иако со тешки повреди двата се надвор од животна опасност.
Тоа е тој мајчински инстинкт, нема живот за мајката после такво нешто.

Психозата треба да се докаже, прилично е дискутабилно.
Затоа и поротата не беше едногласна. Еден човек не се согласил дека е доволно да се квалификува како психоза една епизода од 15 минути кај човек што никогаш претходно и по убиството не доживеал аудио халуцинации.

Како го доби одговорот ме интересира, врз база на што?
Ало каква генетика бре, детето за мајката е најсветото нешто, не постои поголема љубов од мајчинската, никој нормален нема да си ги задави децата.

Пред некој ден прочитав на нет дека бебе од година и пол паднало од балкон и мајката скокнала после него, среќа иако со тешки повреди двата се надвор од животна опасност.
Тоа е тој мајчински инстинкт, нема живот за мајката после такво нешто.
Не збориме ние за нормални жени, збориме за ненормални. Кај одреден процент на жени го имаме овој феномен каде ладнокрвно го прават ова. Многу логички е дека го прават тоа заради незадоволство од тоа со кого имаат деца, тоа што го викаш околу мајчинската љубов ти го потврдува тоа. Имаш и милион абортуси у контекст на ова што ја го викам.

Не збориме ние за нормални жени, збориме за ненормални. Кај одреден процент на жени го имаме овој феномен каде ладнокрвно го прават ова. Многу логички е дека го прават тоа заради незадоволство од тоа со кого имаат деца, тоа што го викаш околу мајчинската љубов ти го потврдува тоа. Имаш и милион абортуси у контекст на ова што ја го викам.
Едното со другото нема споредба, мајчинската љубов се раѓа кога ќе се роди детето, не е исто дури е фетус и бебе живо на свет донесено.

Ако се видиме по твојата логика еден куп убиени деца ќе има, пошто нели развод, незадоволство од гените и партнерот.
Така е то не ми се свиѓа со кого направив дете, крк другиот ден вратот на детето.
Ич ти нема логика муабетот.

Дали има барем едно женско на сфет што ке каже, да, Линдзи е крива, треа бесилка или доживотно. Женско што нема да ги земе хормони како оправдање.
Женско што ке застане гордо и ке каже,да она е убиец без разлику на сфе.

Зшто у овакфи ситуацие едноставно Ви женски не размисуете рационално, него сте како стадо или како шиптаpи што би кажаја Сусаро.

Абе не хормони или психоза, абе сто психозе да су питање, како можете да релавитизирате некоја мајка да си удави 3 деца.
Па ја ке га искарам, па ке ми падне жал и ке га узгушкам, а она ги задавила и Ви мешате психозе или слични глупости.

Богородицо, Акесо, Чолке, дај бе искрено размислите поубаво у врску сс овуј ситуацију.
Алармантно е.

Последно уредено:
Дали има барем едно женско на сфет што ке каже, да, Линдзи е крива, треа бесилка или доживотно. Женско што нема да ги земе хормони како оправдање.

Зшто у овакфи ситуацие едноставно Ви женски не размисуете рационално, него сте како стадо или како шиптаpи што би кажаја Сусаро.

Абе не хормони или психоза, абе сто психозе да су питање, како можете да релавитизирате некоја мајка да си удави 3 деца.
Па ја ке га искарам, па ке ми падне жал и га узгушкам, а она ги давила и Ви мешате психозе или слични глупости.

Богородицо, Акесо, Чолке, дај бе искрено размислите поубаво у врску сс овуј ситуацију.
Алармантно е.
Друже, они лично, и за бољу хаљину би задавиле и најбољу другарку, него туј е баш шкиптарски менталитет.

Па ја ке га искарам, па ке ми падне жал и ке га узгушкам, а она ги задавила и Ви мешате психозе или слични глупости.

Алармантно е.
Никаде не го оправдав нејзиниот потег, треба да одговара пред законот и тоа најголема казна, јбг за последиците секој треба да си сноси одговорност дали била пијана, дрогирана, ненормална или било каква три деца се убиени со голи раце.

Ама покрај неа треба да си сносат одговорност и тие кои не превзеле ништо во врска со нејзината психичка состојба, нормално ако се докажи.

Друже, они лично, и за бољу хаљину би задавиле и најбољу другарку, него туј е баш шкиптарски менталитет.
Ама стфарно е чудан патерн.
Куде и да сам работаја за овија дваесе године стаж, без да се познаваф колешке, одма си градиф филозофију нова какфа е и како да гу оцрниф.
Прво рипаф па викаф оп, што би кажаја ти.

Абе јоште име не ву запамтиле они имаф сценарио за њума какфа е и што како прави. Зашто едностано не се олабавиф како нас мушки.

Замисли ск некој си ги задавија сфои деца и ја да га брану и да кажу.... Аааа па пијан бија, не се сеќа он на ништо, не е криф.
Е такфа ми ти е ситуација чичко Фенеле.
Автоматски споено мислење:

Никаде не го оправдав нејзиниот потег, треба да одговара пред законот и тоа најголема казна, јбг за последиците секој треба да си сноси одговорност дали била пијана, дрогирана, ненормална или било каква три деца се убиени со голи раце.

Ама покрај неа треба да си сносат одговорност и тие кои не превзеле ништо во врска со нејзината психичка состојба, нормално ако се докажи.
Океј, извињаам се ако иам погрешну слику. Ама од почетак на овј случај, сфи Ви женски на форум имате реплику у стилу "Ама..."
Нема ама, едноставно задавила си ги деца.

Ај искрено Чолке, некој да ти га пипне ск бебе тфое и да ти релативизира зшто га пипнаја например. Не иду у крајност, еве само га пипјнаја и бебе плаче.
Ке измислуемо ли некакфи си оправдање како психозе или хормони.
Не, нели, него едноставно очи ке му ископаш сс тија тфои атлетико битолски нокти ,нели!?

:)

Последно уредено:
На судењето се надевам дека ќе го маат в предвид фактот дека двете деца гледале како мајка им ги дави и убива нивните братчиња/сестричиња, знаејќи дека тие самите се следни.

Па не знам, еве ние како емоционално нестабилни суштества, ниту еднаш не попуштивме со трпението во дискусиите. Не сум видела женско вака да комуницира за било што.

Прво, ПТСД и те како е поврзан со хормоните, при ПТСД, надбубрежната жлезда лачи енормни количини кортизол и адреналин кои физички го менуваат функционирањето на мозокот и однесувањето. Исто како кај психозата, тоа е реакција на мозочната хемија, а не некаков си сопствен избор.

Второ, во правото не постои преседан за хормони, туку за клинички докажана ПСИХОЗА (губење контакт со реалноста, халуцинации, заблуди). За да се прифати одбрана за непресметливост, медицински вештаци мора да докажат дека во моментот на делото лицето физички не било свесно што прави. Тоа не може утре да го искористи секоја жена за најразлични работи, исто како што не може секој маж да се извлече на ПТСД или мозочен тумор ако нема медицински докази.

Трето, лекување во психијатриска болница затворена под максимално обезбедување НЕ Е избегнување затвор. Тоа е задолжителна изолација во медицинска установа, честопати до крајот на животот.

Судот не суди според хормоните, туку според тоа дали лицето било медицински непресметливо. Правиш фатална грешка зошто не знаеш, па мешаш нормален хормонален баланс (и физиолошки хормонални варијации ако мислеше на ПМС) со тешка психијатриска болест.

Нема никакви докази за психоза.

Едното со другото нема споредба, мајчинската љубов се раѓа кога ќе се роди детето, не е исто дури е фетус и бебе живо на свет донесено.

Ако се видиме по твојата логика еден куп убиени деца ќе има, пошто нели развод, незадоволство од гените и партнерот.
Така е то не ми се свиѓа со кого направив дете, крк другиот ден вратот на детето.
Ич ти нема логика муабетот.
Нема врска партнерот у смисла на тоа дали ја сакал или не, битно е да е у тие ±5% од гаусовата крива. Може и да ја лупа од земја и да ја вара, небитно е....битно е да не се децата лингури, по нејзината замисла за генетска супериорност нели. Тоа е реалноста...ако се поебе у рачуница и отпосле сфати имаме ваква ситуација, од нигде никаде ќе ги коле како петлиња кога ќе и се спојат жичките.
Овој феномен не е правило, не тврдам ја тоа...постои негде у женскат психа на колективно ниво, не само кај луѓето...у цел жив свет е ова. Доаѓа до израз на пример, кога е општо прифатено дека нема ништо лошо како у абортус на пример....и т.н. доболно објаснив мислам, секој со свој памет.

Последно уредено:
Back
На врв Bottom